Studentenhuis verkopen in Amersfoort?

Ontvang een vrijblijvend bod zonder bezichtiging! Hier zijn geen kosten aan verbonden en u ontvangt binnen een dag een marktconform bod. Uw partner voor de verkoop van uw studentenwoning in (of in de omgeving van) Studentenhuis verkopen in Amersfoort?

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Geen kosten opstart en courtagekosten

Snel een goed bod op uw studentenhuis

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Mogelijkheid voor het ontvangen van een bod zonder bezichtiging!

Groot kopersnetwerk

Meldt uw studentenpand aan en ontvang biedingen uit ons netwerk

Alle studentenhuizen

Ook bij sprake van verhuurproblemen of verborgen gebreken

Gratis waardebepaling

Ontvang een gratis waardebepaling voor uw verhuurde studentenhuis

Studentenhuis te koop in Amersfoort, verkocht binnen één week

Uw studentenpand in Amersfoort binnen één week verkopen? Dan bent u bij Sons Real Estate op het goede adres, wij als makelaar zorgen voor een snelle afhandeling bij de verkoop van uw studentenwoning in Amersfoort.  

Door ons grote netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers kunnen wij altijd gericht een passende koper vinden voor uw pand. We zorgen voor een stille verkoop van uw studentenpand met of zonder huurders erin, elke optie is mogelijk en bespreekbaar bij ons. Door ons grote aanbod van kennis zijn wij de specialist die u graag begeleiden gedurende dit proces en zorgen voor een snelle verkoop van uw studentenwoning in Amersfoort. Wij van Sons Real Estate zijn de partij bij de verkoop van uw studentenpand. Wilt u uw studentenpand in Amersfoort te koop zetten dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan zowel particuliere als zakelijke beleggers. Wij beschikken over een groot netwerk hierin waardoor wij gericht een match voor u kunnen vinden bij de verkoop van uw studentenhuis in Amersfoort en omliggende steden. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.

Wat is uw studentenpand in Amersfoort waard?

Uw studentenpand is iets waar geworden maar hoeveel precies is altijd afhankelijk van een aantal factoren. De locatie, staat van onderhoud en rendement zijn belangrijk als u de waarde wilt bepalen van uw studentenwoning in Amersfoort. Hoe hoger de huurprijzen hoe hoger de marktwaarde van uw verhuurde pand. Verkoopt u het pand leeg zal de waarde ook hoger liggen, dit doordat de nieuwe eigenaar er nieuwe huurders in kan zetten met nieuwe prijzen. Hierbij zal het rendement hoger liggen dan als er huurders in zitten die weinig aan huur betalen. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van onderhoud, is het pand minder goed onderhouden dan zal de waarde lager uitvallen ten opzichten van een pand waarbij er continu renovaties hebben plaatsgevonden. De locatie speelt ook een rol bij de waarde van uw studentenhuis in Amersfoort. Hoe beter gelegen voor de studenten hoe aantrekkelijker waardoor de waarde stijgt. 

Met of zonder studenten verkopen is geen probleem, wij zoeken in ons netwerk een passende koper voor uw studentenhuis in Amersfoort. Bij de verkoop van uw kamerverhuurpand komen een aantal voordelen kijken zodra u ervoor kiest om via Sons Real Estate te verkopen. Zie hieronder de voordelen opgesomd op een rijtje. 

Wij rekenen geen kosten, wij rekenen alles door bij de koper waardoor u niet voor makelaarskosten of courtagekosten hoeft op te draaien, zo kunt u uw studentenhuis verkopen tegen de beste prijs en voorwaarden. 

Studentenhuis verkopen

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 

Hieronder vindt u het stappenplan voor de verkoop van uw studentenpand in Amersfoort. 

Stap 1: Een van onze verkoopmedewerkers komt langs voor een gratis waardebepaling. Hier wordt naar de staat van de woning gekeken en daarna wordt er een bod uitgereikt. Zodra u ons de opdracht geeft om uw studentenpand in Amersfoort te verkopen zullen wij aan de slag gaan. 

Stap 2: Belangrijk voor ons is dat wij alle informatie en foto’s moeten verzamelen om een passende koper voor u te vinden. We zullen ook een plattegrond opstellen. Daarnaast hebben we de vergunningen nodig die u heeft verkregen toen u de aankoop van uw pand verrichte. Denk hierbij aan een omzettingsvergunning of een ontrekkingsvergunning. Mocht u deze niet hebben dan kan het zijn dat u, uw pand heeft aangekocht voordat dit nodig was. 

Stap 3: We gaan het pand aanbieden aan potentiële kopers en plannen vervolgens een bezichtiging in. Doordat wij het pand gericht aanbieden komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod zullen uitbrengen, doordat dit in een rap tempo gaat, kan uw pand al binnen één week verkocht zijn.

Stap 4: De potentiële koper die geïnteresseerd is zal een bod doen op uw studentenwoning. U kunt het bod afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden. Wanneer u in onderhandeling treed kunt u een tegenvoorstel doen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen. Alvast gefeliciteerd!

Stap 5: Het voorlopig koopcontract wordt opgesteld zoals u dat wenst, alle voorwaarden komen hierin te pas. Zoals de datum van passeren, de verkoopprijs en overige voorwaarden die u wenst zullen in het koopcontract worden verwerkt. Na het tekenen van het koopcontract door zowel koper als verkoper gaat het koopcontract naar de notaris.

Stap 6: Tot slot komen we bij stap 6 wat tevens de laatste stap is. Dit is de overdracht bij de notaris waarbij u de sleutels gaat overhandigen aan de koper. Er zal nog een eindcontrole plaatsvinden en de meterstanden zullen genoteerd worden. Dan tekent u de leveringsactie en is deal afgerond. De gelden zal u op uw rekening ontvangen van de notaris. 

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom onze partners voor ons kiezen​

Marktconforme prijs

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Direct zekerheid

U ontvangt direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud van financiering

Grootste kopersnetwerk

Verkoop uw vastgoed aan of met Sons Real EstateZeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Snel en goed

Direct een goed bod op elk type studentenhuis

Ervaren vastgoedadviseurs

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Ontvang bod zonder bezichtiging

Voor het aanvragen/ontvangen van een bod is geen bezichtiging vereist.

Voordelen van Sons Real Estate

Werkwijze verkoop van uw studentenpand

 • Stap 1

  We zullen het studentenpand komen bezichtigen en naar aanleiding daarvan stellen we een vrijblijvende waardebepaling op voor uw studentenpand in Rotterdam. Hierna wordt de verkoopprijs opgesteld in overleg met u, dit is geheel kosteloos. Zodra u akkoord gaat met de opdracht tot verkoop zullen we naar stap 2 gaan.

 • Stap 2

  Om uw pand aan te bieden aan potentiële beleggers zullen wij alle informatie verzamelen daarbij zullen foto’s en plattegronden gemaakt worden. Belangrijk is dat de vergunningen ook erbij worden gehaald, tenzij u uw studentenhuis al heeft aangekocht voordat dit nodig was. Toch moeten we in beide gevallen de nodigde stukken aantonen bij de koper.

 • Stap 3

  In deze stap gaan we het pand aanbieden aan potentiële kopers en plannen vervolgens bezichtigingen met hen in. Doordat wij het pand gericht aanbieden komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod uitbrengen op uw pand. Zo kan het heel snel gaan en kunt u uw pand in de meeste gevallen al binnen één week verkocht hebben.

 • Stap 4

  Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen. U kunt het bod direct afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treedt kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Gefeliciteerd! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen.

 • Stap 5

  Stap 6: De overdracht bij de notaris verloopt als volgt: op deze dag is de daadwerkelijke verkoop en dient u de sleutels van het pand mee te nemen naar de notaris. Op de dag van de overdracht zal er nog een eindinspectie bij het pand plaatsvinden en worden de meterstanden genoteerd. Na het tekenen van de leveringsakte ontvangt u de gelden via de notaris op uw rekening.

 • Stap 6

  De volgende stap is dat de voorwaarden worden besproken die vervolgens in het koopcontract worden verwerkt. Zodra iedereen over alles instemt is er een akkoord en kan na het tekenen het contract naar de notaris. Tot slot zal de overdracht binnenkort plaatsvinden.

Wat is mijn studentenpand in waard?

De waarde bepalen van uw studentenpand is niet met een simpele rekensom gemaakt. Hoeveel is mijn studentenhuis waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. Dit is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie waar het pand zich bevindt en het rendement wat er met de huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Over het algemeen is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de huur. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan dient hier rekening mee te worden gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis.

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.

Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het kopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via sales@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 085 004 7350. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.

Andere interessante pagina's

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Voor alle soorten studentenhuizen
Discrete & persoonlijke communicatie
Altijd direct een bod zonder voorbehoud van financiering
Geen zorgen over uw (oude) studentenhuis
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw studentenwoing verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!