Studentenwoning verkopen in Alkmaar?

Ontvang een vrijblijvend bod zonder bezichtiging! Hier zijn geen kosten aan verbonden en u ontvangt binnen een dag een marktconform bod. Uw partner voor de verkoop van uw studentenwoning in (of in de omgeving van) Studentenwoning verkopen in Alkmaar?

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Geen kosten opstart en courtagekosten

Snel een goed bod op uw studentenhuis

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Mogelijkheid voor het ontvangen van een bod zonder bezichtiging!

Groot kopersnetwerk

Meldt uw studentenpand aan en ontvang biedingen uit ons netwerk

Alle studentenhuizen

Ook bij sprake van verhuurproblemen of verborgen gebreken

Gratis waardebepaling

Ontvang een gratis waardebepaling voor uw verhuurde studentenhuis

Studentenpand in Alkmaar verkopen via Sons Real Estate

Uw studentenpand in Alkmaar verkopen kan gemakkelijk met de diensten van Sons Real Estate. Sons Real Estate is de makelaar die u kan begeleiden gedurende verkoopproces. Sons Real Estate is gespecialiseerd bij de verkoop van uw studentenwoning in Alkmaar met jarenlang ervaring in het vastgoed.  

Uw studentenpand in Alkmaar verkopen kan gemakkelijk met de diensten van Sons Real Estate. Sons Real Estate is de makelaar die u kan begeleiden gedurende verkoopproces. Sons Real Estate is gespecialiseerd bij de verkoop van uw studentenwoning in Alkmaar met jarenlang ervaring in het vastgoed.

We beschikken over een zeer groot beleggersnetwerk van zowel particuliere als zakelijke beleggers waardoor we uw studentenpand in Alkmaar snel en efficiënt kunnen verkopen. Wij van Sons Real Estate hechten waarde aan uw wensen en behoeftes. Daarnaast zorgen wij voor zekerheid bij uw koop en snelle afhandeling gedurende het proces. Wij rekenen als partij geen makelaarskosten bij de verkoop van uw studentenwoning in Alkmaar en al de overige kosten worden doorberekent aan de koper. 

Waarde van uw studentenpand

Alkmaar is een levendige stad niet ver van Amsterdam gelegen. Het is de ideale plek om een studentenwoning te hebben omdat veel universiteiten en hogescholen dicht gelegen zijn. Veel studenten uit Amsterdam vinden Amsterdam te duur en wonen bijvoorbeeld buiten de stad in andere omliggende steden. Heeft u een studentenpand in Alkmaar en wilt u deze verkopen, dit kan via Sons Real Estate. Zodra u besluit uw studentenpand te verkopen zullen wij een waarde toekennen aan uw studentenpand in Alkmaar. In overleg met u wordt een globale waarde geschat, mocht u geïnteresseerd zijn zal na een bezichtiging de specifieke waarde worden gekenmerkt. Deze waarde is afhankelijk van een aantal aspecten: de locatie, het onderhoud, de grootte en het rendement. Vaak als u een studentenwoning heeft wordt er een rendement behaald door de huurders voor de kamerverhuur. Dit is van belang bij het schatten van de waarde, omdat dit bij de verkoop een rol speelt. De nieuwe koper wil natuurlijk weten hoe of wat er speelt en of dit rendabel is. 

Sons Real Estate biedt uw pand aan middels stille verkoop, stille verkoop houdt in dat uw kamerverhuurpand niet op de openbare markt wordt getoond maar aan een klein deel van geïnteresseerde kopers wordt aangeboden. Doordat er gericht gezocht wordt naar een koper voor uw studentenpand in Alkmaar krijgt u snel van ons de zekerheid bij uw verkoop. U betaalt daarnaast geen makelaarskosten en wij zorgen voor een snelle afhandeling. 

Waarom uw woning verkopen met Sons Real Estate

Geen makelaarskosten

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Direct zekerheid

Geen financiering voorbehouden bij koper

Grootste kopersnetwerk

Grootste kopers netwerk van studentenpanden

Geen verkoopstress

Snel en efficiënt verkocht

Ervaren vastgoedadviseurs

20+ jaar ervaring en kennis in het vastgoed.

Ontvang bod zonder bezichtiging

Voor het aanvragen/ontvangen van een bod is geen bezichtiging vereist.

Studentenhuis verkopen in Alkmaar (of omgeving)?

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 

Sons Real Estate brengt meerdere voordelen met zich mee, hieronder zullen we beschrijven hoe wij te werk gaan na het toekennen van een bod en u geïnteresseerd bent in onze diensten. 

Stap 1: Wanneer u uw studentenpand wilt verkopen zullen wij in overleg met u een bod voorstellen. Zodra dit interessant klinkt zullen we langs komen voor een bezichtiging en een eindbod uitbrengen op basis van het eindoordeel van de bezichtiging, zodra u akkoord gaat met het bod, kunnen we beginnen met het proces voor de verkoop van uw studentenpand in Alkmaar. 

Stap 2: Om uw studentenpand te verkopen in Alkmaar, verzamelen wij alle benodigde informatie. Omtrent vergunningen geldt het volgende: bent u in het bezig van een vergunning zoals een omzettingsvergunning of onttrekkingsvergunning dan dienen deze aanwezig te zijn. Beschikt u niet over een vergunning omdat u een studentenhuis had gekocht toen dit nog geen vereiste was, dan dienen wij dit aan te tonen bij de koper. Zodra dit in orde is zullen wij één of meerdere plattegronden opstellen en foto’s maken, deze zullen dus niet op de openbare markt komen maar dit doen wij puur om het pand stil aan te bieden.

Stap 3: Zodra wij alle informatie kunnen verstrekken onder ons netwerk waarbij wij beleggers zoeken die aansluiten bij uw pand. Zodra dit in orde is zullen we een bezichtiging inplannen waarbij de beleggers een bod kunnen uitbrengen.

Stap 4: U kunt verschillende dingen doen met het bod dat de koper heeft uitgebracht namelijk: akkoord gaan, het bod afwijzen of in onderhandeling treden. Bij akkoord zullen we gelijk naar stap 3 treden. Kiest u voor de onderhandeling, dan kunt u aangeven waar u wensen liggen, deze zullen in acht worden genomen tot er een mooie deal ontstaat voor beide partijen. 

Stap 5: Het koopcontract die voorlopig staat zal worden opgesteld met de besproken voorwaarden die zijn besproken. Denk hierbij aan: de verkoopprijs, de datum van passeren en overige voorwaarden die u belangrijk vindt. Na het ondertekenen van het contract door zowel u als de koper, zorgen wij dat het koopcontract bij de notaris beland.

Stap 6: Zodra het koopcontract klaar is zullen we overgaan naar de overdracht bij de notaris. Hierbij zullen de laatste stappen worden afgerond omtrent de sleutels overdragen en een eindcontrole. Tot slot tekenen we de overdracht en ontvangt u de gelden zo snel mogelijk op uw rekening door de notaris. Uw pand is nu succesvol verkocht en het proces is afgerond! 

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom onze partners voor ons kiezen​

Marktconforme prijs

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Direct zekerheid

U ontvangt direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud van financiering

Grootste kopersnetwerk

Verkoop uw vastgoed aan of met Sons Real EstateZeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Snel en goed

Direct een goed bod op elk type studentenhuis

Ervaren vastgoedadviseurs

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Ontvang bod zonder bezichtiging

Voor het aanvragen/ontvangen van een bod is geen bezichtiging vereist.

Voordelen van Sons Real Estate

Werkwijze verkoop van uw studentenpand

 • Stap 1

  We zullen het studentenpand komen bezichtigen en naar aanleiding daarvan stellen we een vrijblijvende waardebepaling op voor uw studentenpand in Rotterdam. Hierna wordt de verkoopprijs opgesteld in overleg met u, dit is geheel kosteloos. Zodra u akkoord gaat met de opdracht tot verkoop zullen we naar stap 2 gaan.

 • Stap 2

  Om uw pand aan te bieden aan potentiële beleggers zullen wij alle informatie verzamelen daarbij zullen foto’s en plattegronden gemaakt worden. Belangrijk is dat de vergunningen ook erbij worden gehaald, tenzij u uw studentenhuis al heeft aangekocht voordat dit nodig was. Toch moeten we in beide gevallen de nodigde stukken aantonen bij de koper.

 • Stap 3

  In deze stap gaan we het pand aanbieden aan potentiële kopers en plannen vervolgens bezichtigingen met hen in. Doordat wij het pand gericht aanbieden komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod uitbrengen op uw pand. Zo kan het heel snel gaan en kunt u uw pand in de meeste gevallen al binnen één week verkocht hebben.

 • Stap 4

  Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen. U kunt het bod direct afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treedt kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Gefeliciteerd! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen.

 • Stap 5

  Stap 6: De overdracht bij de notaris verloopt als volgt: op deze dag is de daadwerkelijke verkoop en dient u de sleutels van het pand mee te nemen naar de notaris. Op de dag van de overdracht zal er nog een eindinspectie bij het pand plaatsvinden en worden de meterstanden genoteerd. Na het tekenen van de leveringsakte ontvangt u de gelden via de notaris op uw rekening.

 • Stap 6

  De volgende stap is dat de voorwaarden worden besproken die vervolgens in het koopcontract worden verwerkt. Zodra iedereen over alles instemt is er een akkoord en kan na het tekenen het contract naar de notaris. Tot slot zal de overdracht binnenkort plaatsvinden.

Wat is mijn studentenpand in waard?

De waarde bepalen van uw studentenpand is niet met een simpele rekensom gemaakt. Hoeveel is mijn studentenhuis waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. Dit is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie waar het pand zich bevindt en het rendement wat er met de huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Over het algemeen is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de huur. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan dient hier rekening mee te worden gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis.

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.

Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het kopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 085 004 7350. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.

Andere interessante pagina's

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitsekende begleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw studentenwoing verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!