Studentenhuis kopen of verkopen?

Uw partner voor de aankoop, verkoop en beheer van alle soorten studentenhuizen

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Studentenhuis kopen

Wilt u een studentenhuis verkopen of graag een studentenwoning kopen als belegging of voor uw studerend kind? Investeren in studentenkamers is een slimme zet, aangezien er een grote schaarste aan studentenkamers is in alle grote steden. Sons Real Estate begeleid u bij de aankoop of verkoop van uw studentenwoning.

Alles van A tot Z geregeld

Bij de aankoop van een studentenpand heeft u in de meeste gevallen te maken met vergunningen en strenge regelgeving. Het is daarom van groot belang om voldoende kennis in huis te hebben voordat u een studentenhuis gaat aankopen. Daarom begeleiden wij u graag bij de zoektocht naar een studentenpand tot aan de onderhandelingen van het aankoopproces. Dient er nog verbouwd te worden om een zo hoog mogelijk rendement behaald te kunnen worden? Dan kunnen wij ook deze werkzaamheden voor u uit handen nemen met onze bouw afdeling. Wanneer de woning verhuur klaar is dan kunnen wij de woning direct voor u verhuren. Wilt u er verder geen omkijken naar hebben dan kunnen wij ook het complete beheer uit handen nemen. Dan verzorgen wij het klein onderhoud,  het incasseren van de huurpenningen, het storten van de huurinkomsten naar u, het verzorgen van nieuwe huurders en controles op het pand. Zo bent u er van verzekerd dat u totaal geen omkijken heeft naar uw vastgoed

Studentenhuis verkopen

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 

Studentenwoning kopen en verhuren

Al wilt u een studentenwoning kopen en verhuren dan is naast een goed onderhouden pand en een goede ligging ook het te behalen rendement van groot belang. Een studentenhuis kan namelijk een zeer courant beleggingspand zijn, mits u de ruimtes in de woning optimaal benut. Bij het indelen van de studentenkamers zijn echter ook de geldende wet en regelgeving van groot belang. Een studentenkamer dient namelijk een minimale oppervlakte te bedragen. Deze afmeting kan per gemeente verschillen, waardoor de regelgeving die van toepassing is op uw studentenhuis goed uitgezocht moet zijn. Er dienen bijvoorbeeld vanaf 8 personen twee badkamers, twee keukens en twee toiletten in het pand aanwezig te zijn. In steden als Den Haag geldt er weer een regel dat er slechts aan max. 3 personen verhuurd mag worden en in Delft worden vrijwel geen vergunningen meer verstrekt. Zo heeft elke stad dus zijn eigen regels, waardoor het als leek heel veel uitzoek werk is.

Wij hebben al vele jaren ervaring in het aankopen en verkopen van studentenwoningen, daardoor weten wij vaak in een oogopslag of een pand voor de lange termijn wel of niet geschikt is als studentenwoning. Wilt u een bestaand studentenhuis kopen dan hoeft u hier geen rekening mee te houden. Wanneer de juiste vergunningen en/of gebruiksmeldingen aanwezig zijn dan kunt u het pand zonder zelf iets hoeft te aanvragen direct overnemen.

Wilt u alleen een studentenkamer kopen in een studentenwoning?

Helaas is dit niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een studio te kopen. Dit zijn vaak voormalige (studenten)woningen die zijn opgesplitst in meerdere kleinere woonunits. Dit zijn kleinere ruimtes met een eigen badkamer, toilet en keuken. Ook heeft een studio een eigen huisnummer, de afmetingen van een studio liggen vaak tussen de 20m2 en 40m2. Een studentenflat kopen behoort dus wel tot de mogelijkheden, maar een studentenkamer kopen niet. Wanneer u een studentenkamer wil kopen, dan kunt u het beste een studenten studio kopen.

Huis kopen en verhuren aan studenten

U wilt een huis kopen en verhuren aan studenten? Sons Real Estate werkt samen met een aantal grote studentenverenigingen op het gebied van studentenhuisvesting. Het voordeel hiervan is dat wij de woning al hebben verhuurd voordat u de woning heeft aangekocht. In alle grote steden is er namelijk een wachtlijst als het gaat om studentenkamers. Met name complete studentenwoningen worden op voorhand al verdeeld onder de studentenverenigingen, voordat de kamers op openbare websites worden aangeboden voor de verhuur. Zo bent u er dus van verzekerd dat de woning is verhuurd op het moment dat de overdracht plaatsvind. Tot slot kunt u ook terecht om uw huis aan ons te verkopen, ongeacht of deze is verhuurd aan studenten.

Studentenhuis financieren

Wilt u de aankoop van uw studentenhuis financieren en bent u op zoek naar de juiste hypotheek voor uw studentenhuis. Ook hier kunnen wij u in begeleiden. Wij werken namelijk als tussenpersoon voor de grootste beleggingshypotheekverstrekkers van ons land. Zo weten we nadat we al uw gegevens hebben ontvangen, exact welke hypotheek het beste aansluit op uw beleggingspand. Er zijn namelijk een beperkt aantal banken die vastgoedhypotheken aanbieden, en wij weten na het ontvangen van uw financiële gegevens exact welke bank past bij uw beleggingspand. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van de meest gunstigste hypotheek met de scherpste rentes, zodat u het maximale rendement kan halen uit uw studentenpand. 

Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.

Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Wilt u alleen een studentenkamer kopen in een studentenwoning?

Helaas is dit niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een studio te kopen. Dit zijn vaak voormalige (studenten)woningen die zijn opgesplitst in meerdere kleinere woonunits. Dit zijn kleinere ruimtes met een eigen badkamer, toilet en keuken. Ook heeft een studio een eigen huisnummer, de afmetingen van een studio liggen vaak tussen de 20m2 en 40m2. Een studentenflat kopen behoort dus wel tot de mogelijkheden, maar een studentenkamer kopen niet. Wanneer u een studentenkamer wil kopen, dan kunt u het beste een studenten studio kopen.

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende mogelijkheden en advies
Alle soorten vastgoed
Van begin tot eind ontzorgd
Vast aanspreekpunt voor uw vragen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!