Studentenhuis Amsterdam verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod zonder bezichtiging! Hier zijn geen kosten aan verbonden en u ontvangt binnen een dag een marktconform bod. Uw partner voor de verkoop van uw studentenwoning in (of in de omgeving van) Studentenhuis Amsterdam verkopen

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Geen kosten opstart en courtagekosten

Snel een goed bod op uw studentenhuis

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Mogelijkheid voor het ontvangen van een bod zonder bezichtiging!

Groot kopersnetwerk

Meldt uw studentenpand aan en ontvang biedingen uit ons netwerk

Alle studentenhuizen

Ook bij sprake van verhuurproblemen of verborgen gebreken

Gratis waardebepaling

Ontvang een gratis waardebepaling voor uw verhuurde studentenhuis

Studentenhuis verkopen in Amsterdam?

Wilt u uw studentenpand in Amsterdam verkopen en vraagt u zich af hoe u dit het beste kan doen? Sons Real Estate is de partij die u hierbij kan bemiddelen. Sons Real Estate is de makelaar die gespecialiseerd is bij de verkoop van uw studentenpand in Amsterdam en omgeving. Wij rekenen bij de verkoop van uw studentenwoning in Amsterdam geen extra kosten zoals makelaarskosten. De overige kosten zullen altijd kosten koper zijn. Sons Real Estate beschikt over een groot netwerk van beleggers waardoor wij snel en gemakkelijk uw studentenwoning in Amsterdam kunnen verkopen. Doordat wij altijd zonder voorbehoud van financiering bieden kan uw studentenpand in Amsterdam binnen één week verkocht zijn. Uw pand in Amsterdam zal middels stille verkoop worden aangeboden aan ons grote netwerk van beleggers, wij zorgen ervoor dat uw pand schaars blijft en niet op de openbare markt terecht komt. 

Waarde bepalen van uw studentenpand in Amsterdam

De waarde/opbrengst bepalen van uw studentenpand in Amsterdam speelt een grote rol bij de verkoop. U wilt immers een mooi bedrag krijgen voor uw pand. Wij zijn gespecialiseerd in het bepalen van de waarde bij uw studentenpand in Amsterdam. Door ons jarenlange ervaring in het vastgoed, kunnen wij snel een waardebepaling voor u opstellen. Hoe wij de waarde van uw studentenwoning bepalen zullen wij hieronder uitleggen. Om de waarde te berekenen van uw studentenhuis in Amsterdam letten wij op een aantal punten. Wij kijken naar de locatie, het onderhoud en het rendement. Om een goede waardebepaling voor ogen te krijgen is het van belang om bovenstaande punten in acht te nemen. De locatie speelt een rol omdat hoe meer gunstig gelegen, hoe waardevoller uw kamerverhuurpand. Het onderhoud speelt een rol bij het bepalen van de waarde omdat als er achterstallig onderhoud is, moeten er weer extra kosten gemaakt worden door de koper. Hierdoor zal uw studentenpand in Amsterdam in waarde dalen. Is uw studentenpand juist goed onderhouden zorgt dit weer voor extra meerwaarde. Tot slot is het rendement erg van belang, is het rendement wat behaald wordt hoog of laag. Hoe lager het rendement hoe lager de waarde, hoe hoger het rendement hoe hoger de waarde. Leeg verkopen is vaak gunstig omdat er dan een nieuw rendement aan gekoppeld kan worden.

Sons Real Estate stappenplan 

Stap 1: Online kennen wij een waardebepaling toe of zullen wij uw studentenpand in Amsterdam bezichtigen en zullen een vrijblijvende waardebepaling doen. Zodra dit in de smaak valt stellen wij samen op basis van de eerder uitgelegde factoren een verkoopprijs samen. Op basis hiervan kunt u ons de opdracht geven om de studentenwoning in Amsterdam te verkopen.

Stap 2: Wij zullen aan de slag gaan met de verkoop van uw studentenwoning. Hiervoor verzamelen wij alle benodigde informatie. Omtrent vergunningen geldt het volgende: bent u in het bezig van een vergunning zoals een omzettingsvergunning of onttrekkingsvergunning dan dienen deze aanwezig te zijn. Beschikt u niet over een vergunning omdat u een studentenhuis had gekocht toen dit nog geen vereiste was, dan dienen wij dit aan te tonen bij de koper. Tot slot zullen we indien u deze niet heeft een plattegrond opstellen en foto’s maken van uw studentenpand.

Stap 3: Na het verzamelen van alle informatie zullen wij uw studentenwoning aanbieden aan ons netwerk van particuliere als zowel zakelijke beleggers. Zodra een potentiële groep is geselecteerd, zal er een bezichtiging gepland worden met een aantal potentiële kopers die een bod zullen uitbrengen zodat uw studentenpand in Amsterdam snel verkocht wordt binnen één week.

Stap 4: Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen. U kunt het bod direct afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treedt kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Gefeliciteerd met uw verkochte pand! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen.

Stap 5: Het koopcontract dat voorlopig staat zal worden opgesteld met de besproken voorwaarden. Denk hierbij aan: de verkoopprijs, de datum van passeren en overige voorwaarden die u belangrijk vindt. Na het ondertekenen van het contract door zowel u als de koper, zorgen wij dat het koopcontract bij de notaris beland. 

Stap 6: Er wordt een datum vastgesteld van overdracht, deze datum stat vast als de daadwerkelijke verkoop en dienen alle benodigdheden zoals de sleutels meegenomen te worden nar de notaris. Er zal nog een eindinspectie van het studentenpand in Amsterdam worden verricht en de meterstanden zullen worden vastgelegd. We tekenen de leveringsakte en u ontvangt de gelden via de notaris op uw rekening. 

Studentenhuis financieren in Amsterdam

Wilt u de aankoop van uw studentenhuis financieren en bent u op zoek naar de juiste hypotheek voor uw studentenhuis. Ook hier kunnen wij u in begeleiden. Wij werken namelijk als tussenpersoon voor de grootste beleggingshypotheekverstrekkers van ons land. Zo weten we nadat we al uw gegevens hebben ontvangen, exact welke hypotheek het beste aansluit op uw beleggingspand. Er zijn namelijk een beperkt aantal banken die vastgoedhypotheken aanbieden, en wij weten na het ontvangen van uw financiële gegevens exact welke bank past bij uw beleggingspand. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van de meest gunstigste hypotheek met de scherpste rentes, zodat u het maximale rendement kan halen uit uw studentenpand.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom onze partners voor ons kiezen​

Marktconforme prijs

Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs

Direct zekerheid

U ontvangt direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud van financiering

Grootste kopersnetwerk

Verkoop uw vastgoed aan of met Sons Real EstateZeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers

Snel en goed

Direct een goed bod op elk type studentenhuis

Ervaren vastgoedadviseurs

Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Ontvang bod zonder bezichtiging

Voor het aanvragen/ontvangen van een bod is geen bezichtiging vereist.

Voordelen van Sons Real Estate

Werkwijze verkoop van uw studentenpand

 • Stap 1

  We zullen het studentenpand komen bezichtigen en naar aanleiding daarvan stellen we een vrijblijvende waardebepaling op voor uw studentenpand in Rotterdam. Hierna wordt de verkoopprijs opgesteld in overleg met u, dit is geheel kosteloos. Zodra u akkoord gaat met de opdracht tot verkoop zullen we naar stap 2 gaan.

 • Stap 2

  Om uw pand aan te bieden aan potentiële beleggers zullen wij alle informatie verzamelen daarbij zullen foto’s en plattegronden gemaakt worden. Belangrijk is dat de vergunningen ook erbij worden gehaald, tenzij u uw studentenhuis al heeft aangekocht voordat dit nodig was. Toch moeten we in beide gevallen de nodigde stukken aantonen bij de koper.

 • Stap 3

  In deze stap gaan we het pand aanbieden aan potentiële kopers en plannen vervolgens bezichtigingen met hen in. Doordat wij het pand gericht aanbieden komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod uitbrengen op uw pand. Zo kan het heel snel gaan en kunt u uw pand in de meeste gevallen al binnen één week verkocht hebben.

 • Stap 4

  Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen. U kunt het bod direct afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treedt kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Vind u het bod goed en wilt u het accepteren dan kan direct het koopcontract worden opgesteld en heeft u uw studentenpand verkocht. Gefeliciteerd! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen.

 • Stap 5

  Stap 6: De overdracht bij de notaris verloopt als volgt: op deze dag is de daadwerkelijke verkoop en dient u de sleutels van het pand mee te nemen naar de notaris. Op de dag van de overdracht zal er nog een eindinspectie bij het pand plaatsvinden en worden de meterstanden genoteerd. Na het tekenen van de leveringsakte ontvangt u de gelden via de notaris op uw rekening.

 • Stap 6

  De volgende stap is dat de voorwaarden worden besproken die vervolgens in het koopcontract worden verwerkt. Zodra iedereen over alles instemt is er een akkoord en kan na het tekenen het contract naar de notaris. Tot slot zal de overdracht binnenkort plaatsvinden.

Wat is mijn studentenpand in waard?

De waarde bepalen van uw studentenpand is niet met een simpele rekensom gemaakt. Hoeveel is mijn studentenhuis waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. Dit is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie waar het pand zich bevindt en het rendement wat er met de huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Over het algemeen is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de huur. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan dient hier rekening mee te worden gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis.

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.

Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het kopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via sales@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 085 004 7350. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.

Andere interessante pagina's

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Voor alle soorten studentenhuizen
Discrete & persoonlijke communicatie
Altijd direct een bod zonder voorbehoud van financiering
Geen zorgen over uw (oude) studentenhuis
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw studentenwoing verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!