Studentenhuis verkopen Almelo? Studentenwoning te koop zetten
Studentenhuis Almelo verkopen

Studentenhuis verkopen in Almelo

Uw partner voor de verkoop van uw studentenwoning

2

Groot kopersnetwerk

Meld uw studentenpand aan en ontvang biedingen uit ons netwerk

beste huis bod

Altijd het beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

3

Gratis waardebepaling

Ontvang een gratis waardebepaling voor uw verhuurde studentenhuis

Studentenpand verkopen in Almelo

Wilt u uw studentenwoning verkopen in Almelo dan zijn wij de makelaar voor een snelle verkoop van uw studentenpand. Sons Real Estate is de partij die beschikt over een zéér groot netwerk van beleggers die geïnteresseerd zijn in uw studentenpand.Wij van Sons Real Estate zetten uw studentenhuis te koop en zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van alle zaken die komen spelen rondom de verkoop. Wij rekenen geen makelaarskosten en rekenen overige kosten door aan de koper, zodat u tegen de beste prijs en voorwaarden uw studentenpand in Almelo kan verkopen. Wij als gespecialiseerde makelaar hebben al ruim 20+ jaar ervaring in het vastgoed en zorgen ook met de juiste kennis voor een soepele afhandeling van de verkoop van uw kamerverhuurpand in Almelo. Doordat wij een groot netwerk van beleggers hebben kunnen wij altijd een potentiële koper vinden voor uw pand, waardoor wij u kunnen verzekeren van een snelle verkoop. Wij zorgen voor een stille verkoop, stille verkoop houdt in dat uw pand schaars blijft doordat deze niet openbaar wordt gezet voor de gehele markt.

 

Waarde van uw studentenwoning in Almelo

U kunt uw studentenpand verhuurd verkopen maar ook niet verhuurd, in beide gevallen kunnen wij alsnog uw studentenpand verkopen in beide staten. De stelregel is: als u een studentenpand in Almelo wilt verkopen zonder huurders dan is de waarde vaak hoger tenzij de huurprijzen van de huurders al hoog zijn. Dit houdt in dat de waarde afhankelijk is van de prijs van de huur, is de huur laag dan zal de waarde van uw studentenpand in Almelo, lager uitslaan. 

De waarde van uw studentenwoning in Amelo is afhankelijk van hoe het onderhoud is onderhouden, de locatie van het pand (is het centraal gelegen, is het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar, hoe ver zit de universiteit van het pand) enzovoorts. Tot slot is het rendement van belang echter heeft dat betrekking op bovenstaand kopje met de huurprijzen van de huurders. Hoe hoger de huurprijs, hoe hoger het rendement en andersom. 

Studentenhuis Almelo verkopen

Waarom onze partners voor ons kiezen

 • Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs
 • Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere            potentiële kopers
 • Geen kosten opstart en courtagekosten
 • Volledig ontzorgd tijdens de verkoop
 • Snel een goed bod op uw studentenhuis
 • Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis
 • Veilig, discreet en snel

Sons Real Estate zorgt voor de volgende voordelen:

 • Grootste kopersnetwerk van studentenwoningen in Almelo en                  omgeving
 • Geen makelaarskosten, u bespaart dus meteen duizenden euro’s
 • Stille verkoop, uw pand wordt off market aangeboden
 • Vriendelijke en sociale verkoopmedewerkers die beschikken over             veel kennis
 • Geen financieringsvoorbehoud bij koper, dus direct zekerheid
 • Snelle en efficiënte verkoop
 • Wij denken met u mee bij de verkoop van uw studentenpand.


Studentenhuis verkopen

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 

Werkwijze verkoop van uw studentenpand in Almelo 

Stap 1:  Wij komen indien gewenst langs voor een vrijblijvende waardebepaling en stellen in overleg een verkoopprijs met u samen. Wij kunnen indien gewenst ook altijd eerst een geschatte verkoopwaarde opstellen voor het pand. Zodra u aangeeft dat u uw studentenpand in Almelo graag verkocht wil hebben via ons, gaan we door in het proces.

Stap 2:  Wanneer u uw studentenpand gaat verkopen dan is er een vergunning zoals een omzettingsvergunning of onttrekkingsvergunning nodig. Heeft u uw studentenhuis al aangekocht voordat er vergunningen nodig waren dan dienen wij dit ook aan te kunnen tonen aan de nieuwe koper. Hier zal namelijk altijd om gevraagd worden. Daarnaast zullen wij plattegronden opstellen en foto’s maken om het pand stil te kunnen aanbieden aan geïnteresseerden. Wij verzamelen in deze fase alle benodigde info om het pand te kunnen verkopen aan ons grote kopersnetwerk van beleggers.

Stap 3: In deze stap gaan we het pand aanbieden aan potentiële particuliere en zakelijke beleggers en plannen vervolgens bezichtigingen met een kleine groep geïnteresseerde. Doordat wij het pand gericht aanbieden aan geïnteresseerden kopers, komen wij alleen met kopers waarvan wij vrijwel zeker weten dat zij een bod uitbrengen op uw pand. Zo kan het heel snel gaan en kunt u uw pand in de meeste gevallen al binnen één week verkocht hebben.
Stap 4: Nadat er een bod is uitgebracht kunt u uit de volgende opties kiezen, accepteren, afwijzen, accepteren of in onderhandeling treden met de potentiële koper. Wanneer u in onderhandeling treed kunt u een tegenvoorstel uitbrengen en leggen wij deze neer bij de potentiële koper. Zodra u al uw wensen heeft blootgelegd en er komt een overeenkomst dan is het tijd voor de laatste stappen. Gefeliciteerd! Het is nu tijd om alles af te ronden en het voorlopig koopcontract op te stellen inclusief handtekeningen.

Stap 5: Het voorlopig koopcontract wordt opgesteld met de passeerdatum, de waarborgsom en de verkoopprijs waarin dit alles wordt opgenomen. Na het tekenen van het koopcontract door zowel koper als verkoper gaat het koopcontract naar de notaris.

Stap 6: In de laatste fase zal de overdracht plaatsvinden bij de notaris. Op deze dag is de daadwerkelijke verkoop en dient u de sleutels van het pand mee te nemen naar de notaris. Tot slot zullen de meterstanden en de staat van de woning (een eindinspectie) bekeken worden.

Studentenhuis Almelo verkopen

Wat is mijn studentenpand in Almelo waard?

De waarde bepalen van uw studentenpand is niet met een simpele rekensom gemaakt. Hoeveel is mijn studentenhuis in Almelo waard? Om een waardebepaling te kunnen maken voor uw studentenpand worden er meerdere factoren meegenomen. Dit is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het pand, de locatie waar het pand zich bevindt en het rendement wat er met de huurders behaald wordt uit de huidige huurinkomsten. Over het algemeen is de stelregel; Hoe hoger het rendement, hoe hoger de huur. Is echter de huur heel hoog en is de staat van onderhoud achterstallig en gedateerd dan dient hier rekening mee te worden gehouden bij het opstellen van de verkoopprijs van uw studentenhuis.


Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het kopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 070 737 0462. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.


Studentenhuis Almelo verkopen

arrow_drop_up arrow_drop_down