Mag je je huis goedkoop verkopen?

Vrijblijvend en geen makelaarkosten

Wilt u weten of u uw woning goedkoop kunt verkopen? Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend bod aan. Dit is in zijn geheel kosteloos en verplicht u tot niets!

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject
Verzekerd van het beste bod op uw huis, zonder financieringsvoorbehoud
Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht
Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico
Beoordeeld met een 9.4
Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Home / Huis verkopen / Mag je je huis goedkoop verkopen

Mag je je huis goedkoop verkopen?

Bent u benieuwd of u uw huis goedkoop mag verkopen? Dit is iets wat veel mensen willen weten, omdat ze bijvoorbeeld hun woning goedkoop willen verkopen aan hun kinderen. Echter is dit erg lastig aangezien de belastingdienst huisverkopen in de gaten houdt. Wanneer er dus een woning voor een opvallend laag bedrag verkocht wordt, roept dit vraagtekens op. Op dit moment kan de belastingdienst onderzoek gaan doen naar de verkochte woning.

Kunt u uw huis verkopen onder de WOZ-waarde?

Wanneer u uw huis toch voor een goedkope prijs wilt verkopen, zijn hier wel mogelijkheden voor.   Een verkoopbedrag dat lager is dan de WOZ-waarde zal worden gezien als een schenking. Over schenkingen moet belasting worden betaald, dit kan 10% tot 20% bedragen. Bij een schenking is er wel sprake van een bepaalde vrijstelling. Het is mogelijk om een deel belastingvrij te schenken aan een persoon jonger dan 40 jaar oud. In 2020 bedraagt dit bedrag 103.643 euro. Dit betekent dus dat je 103.643 euro onder de WOZ-waarde mag zitten om belastingvrij te kunnen schenken. Het is hierbij wel van belang dat het aantoonbaar is dat de schenking gebruikt is voor de aankoop van een woning of aflossing van de hypotheek, de persoon in kwestie jonger is dan 40 jaar en er beroep wordt gedaan op verhoogde schenkingsvrijstelling.

Is het slim om het huis van uw ouders te kopen?

Het overkopen van de woning van uw ouders kan een slim idee zijn. Zo kunt u het ook weer terug verhuren aan uw ouders. Op deze manier hoeft u later namelijk minder erfbelasting te betalen, zo is de erfenis al voor een deel geregeld. Ook kunnen uw ouders zo in de woning investeren om het toekomstbestendig te maken. Een ander voordeel is dat er een goede relaties is tussen huurder en verhuurder.

Echter zitten er ook nadelen aan kopen van het huis van uw ouders. Zo kunt u niet profiteren van hypotheekrenteaftrek. Ook kan er druk op de relatie komen te staan met uw ouders, omdat er allerlei verplichtingen tegenover elkaar zijn.

Vrijblijvend bod ontvangen

Huis verkopen zonder zorgen

Om onenigheid te voorkomen en niet het risico te lopen op het betalen van belasting, is een goede mogelijkheid om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als ons. Op deze manier kunt u het maximale bedrag voor uw woning krijgen en kunt u dit bedrag vastzetten om uiteindelijk aan uw kind(eren) te schenken. Wanneer u uw woning aan ons verkoopt, zit u niet vast aan een langdurig verkooptraject. Ook heeft u bij ons zekerheid dat de woning verkocht wordt voor een marktconform bedrag. U kunt u woning bij ons aanmelden om een vrijblijvend bod te ontvangen.

Hoe werkt Sons Real Estate?

Stap 1

Meldt uw woning aan bij Sons Real Estate

Stap 2

U ontvangt een reactie binnen één werkdag

Stap 3

U gaat mogelijk akkoord met een definitief bod

Stap 4

Officiële koopakte wordt opgesteld

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door.

Relevante pagina’s

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat

Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Stappenplan verkoop van uw woning

1. Woning aanmelden

Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

2. Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij op afstand, indien u dit eerst liever heeft, een globaal bod uitbrengen.

3. U ontvangt een definitief bod

Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

4. Officiële koopakte wordt opgesteld
Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond!

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!