Huis met winst verkopen belasting

Home » Huis met winst verkopen belasting

Huis met winst verkopen belasting

Uw huis met winst verkopen en benieuwd naar de belasting? Dat berekent u vrij gemakkelijk. De eerste stap is echter wel weten wat u voor uw huis krijgt. Daar helpen wij van SONS Real Estate u graag bij. Na een vrijblijvende waardebepaling brengen wij altijd een eerlijk, marktconform bod uit. Ongeacht uw type huis, de staat hiervan en andere factoren; we bieden gegarandeerd. Neem contact op door het formulier op onze site in te vullen of bel onze klantenservice.

Het simpele antwoord

Of u over uw huis met winst verkopen belasting betaalt? Nou, in ieder geval niet direct over de overwaarde. Het verkopen van uw huis met winst kan een financieel lonende stap zijn, maar het is toch belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingimplicaties die hiermee gepaard gaan. Want die zijn er wél degelijk. In eerste instantie geldt dus dat u over de overwaarde geen belasting betaalt. Wat u doet met die overwaarde, dat maakt ook niet uit. U kunt het gebruiken voor een nieuwe auto, een leuke vakantie, een verbouwing of een nieuw huis; u bent vrij om ermee te doen wat u wilt! Toch is er één belangrijk onderscheid om te maken. Als u het uitgeeft, bent u vrij van belastingen (afgezien van de btw die u betaalt over de aanschafprijs van bepaalde zaken). Dit geldt níét als u de winst op uw spaarrekening o.i.d. zet. 

Vermogensbelasting als uitzondering

De uitzondering hierop is dus vermogensbelasting. Als u uw huis gaat verkopen met winst en benieuwd bent naar de belasting, is dit eigenlijk het enige waar u zich druk over hoeft te maken. Vermogensbelasting betaalt u vanaf een bepaalde grens en het is aan te raden om hier goed naar te kijken. Ook kunt u mogelijk gebruikmaken van de eigenwoningreserve. Door hier goed gebruik van te maken, kunt u de belastingdruk mogelijk minimaliseren. 

SONS Real Estate voor verkoop

Wilt u zoveel mogelijk winst op het verkopen van uw huis? Neem dan contact op met SONS Real Estate. Wij helpen u graag met een eerlijk bod. Vul het contactformulier op onze site in of bel onze klantenservice. Zo zet u het proces in gang en laat u onze professionele taxateur bij u langskomen voor een vrijblijvende waardebepaling én een gegarandeerd, marktconform bod. U bent overigens, na de waardebepaling, tot niets verplicht; u kunt gewoon nog besluiten om niet of aan een andere partij te verkopen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!