Huis zonder hypotheekschuld verkopen

Graag uw huis snel verkopen in Castricum? Sons Real Estate ontneemt al uw zorgen bij de verkoop van uw huis..

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis zonder hypotheekschuld verkopen

Wilt u uw huis verkopen en na verkoop geen hypotheekschuld hebben, maar de hypotheek direct aflossen? Wanneer uw woning voor een groter bedrag verkocht wordt als uw huidige hypotheekschuld, kunt u uw huidige hypotheekschuld aflossen. Op deze manier gaat u zonder hypotheekschuld over naar uw nieuwe woning.

Hypotheek aflossen

Wanneer u uw hypotheek gaat aflossen betekent dit werkelijk het terugbetalen van het geleende bedrag dat u nodig heeft gehad om uw woning te kunnen kopen. Dit gebeurt vaak maandelijks. Deze hypotheek wordt op deze manier binnen een afgesproken aantal jaren volledig afgelost.

Ook is er een mogelijkheid om je hypotheek vervroegd af te lossen, dit wordt extra aflossen genoemd. Of dit een verstandige keuze is, verschilt per hypotheek en per persoon. Voordelen van het vervroegd aflossen van uw hypotheek zijn dat de hypotheekschuld daalt, uw maandlasten lager worden en u minder kans heeft op restschuld. Ook vergroot je door extra aflossen de overwaarde op je woning. Echter zitten er ook nadelen aan het vervroegt aflossen van uw hypotheek, namelijk dat het geld ‘vast’ in uw woning en het fiscale gevolgen kan hebben.

Huis verkopen met overwaarde

Wanneer uw woning is gestegen in prijs en de verkoopopbrengst meer is dan de resterende hypotheekschuld, wordt uw huis verkocht met overwaarde. Wanneer dit het geval is en u binnen drie jaar een nieuwe woning koopt, moet u de overwaarde gebruiken bij de aankoop van deze woning. Hierbij is er sprake van de bijleenregeling. De bijleenregeling geldt wanneer u uw huis verkoopt en geld overhoudt nadat de eigenwoningschuld is afgelost. Wanneer u een hypotheek of lening afsluit voor uw nieuwe woning, mag u de rente aftrekken over maximaal de verkoopprijs van de nieuwe woning, min de eigen woningreserve. Dit is de overwaarde van uw voormalige woning en eventuele eerder ontstane overwaarde.

Huis verkopen en huren overwaarde

Wanneer u na de verkoop van uw koopwoning een woning gaat huren, krijgt u de overwaarde die u verkregen heeft op de verkoop van uw oude woning in euro’s uitbetaald. Dit geld kan op de spaarrekening gezet worden, kan gebruikt worden om te beleggen of vrij uitgegeven worden. Het geld dat u in euro’s uitbetaald krijgt, wordt gezien als vermogen. Over vermogen moet jaarlijks vermogensbelasting betaald worden.

Huis verkopen met restschuld

Wanneer u uw huis verkoopt kan het zijn dat hierbij restschuld ontstaat. Dit is de schuld die overblijft als de hypotheekschuld hoger is dan de prijs waarvoor u de woning verkocht heeft, plus de verkoopkosten. Bij verkoopkosten kunt u denken aan makelaarskosten. Wanneer u een restschuld heeft en deze is ontstaan in de periode van 29 oktober 2012 tot en met 31 december 2017, mag u de rente van de schuld 15 jaar aftrekken. Na deze periode mag dit niet meer.

Huis verkopen met zekerheid

Wanneer u uw woning aan ons verkoopt ontvangt u het netto bedrag wat wij u bieden op uw woning. Hierbij komen geen makelaarskosten kijken. Ook nemen wij notariskosten voor onze rekening. Wij zorgen voor een snelle en directe verkoop en zorgen er hiermee voor dat u niet vast zit aan een langdurig verkooptraject. Wanneer u geen hypotheekschuld heeft ontvangt u het bedrag de volgende werkdag vanaf de rekening van de notaris op uw eigen rekening.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!