WOZ waarde lager dan vraagprijs

Home » WOZ waarde lager dan vraagprijs

WOZ waarde lager dan vraagprijs

De WOZ waarde, die de marktwaarde van onroerend goed inschat, kan lager uitvallen dan de werkelijke verkoopprijs om diverse redenen. Deze verschillen kunnen voordelen met zich meebrengen. Het tijdsverschil tussen de WOZ-waardering en de verkoop is een belangrijke factor. Door veranderingen in de vastgoedmarkt, zoals een stijging van de vraag of verbetering van economische omstandigheden, kan de verkoopprijs aanzienlijk hoger liggen dan de WOZ waarde die een jaar eerder is vastgesteld. Wilt u uw huis snel lager of tegen de WOZ waarde verkopen? Sons Real Estate staat klaar om uw woning direct aan te kopen.

Redenen waarom de WOZ waarde lager is dan de vraagprijs

Naast de veranderingen in de vastgoedmarkt kan het ook zijn dat er een beperkte hoeveelheid vergelijkbare transacties in de buurt hebben plaatsgevonden. Als er weinig recente gegevens zijn, kan het lastig zijn om een nauwkeurige schatting te maken. Hierdoor kan de WOZ waarde lager uitvallen dan de werkelijke verkoopprijs. Daarnaast speelt de aard van de WOZ schatting door de gemeente ook een rol. Zo wordt er niet rekening gehouden met unieke kenmerken of recente renovaties die de waarde van een woning kunnen verhogen. Hierdoor kan de WOZ waarde lager uitvallen de vraagprijs.

Onderhandelingen tussen koper en verkopen

Daarnaast kunnen individuele onderhandelingen tussen koper en verkoper de verkoopprijs beïnvloeden, waarbij deze boven of onder de WOZ waarde kan liggen vanwege verschillende omstandigheden, zoals emotionele banden (familie), tijdsdruk of specifieke voorwaarden in het verkoopcontract. Deze onderhandelingen worden niet meegenomen in de WOZ waarde, waardoor deze lager kan zijn dan de werkelijke vraagprijs. Het is mogelijk om voordelig uw huis te verkopen tegen de WOZ waarde als u bijvoorbeeld uw huis verkoopt aan uw kind. Er zijn nog meerdere voordelen van een verkoop lager dan de WOZ waarde. Sons Real Estate vertelt u graag meer en koopt uw huis direct voor eigen rekening. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!