Kan ik mijn huis verkopen zonder kosten?

Home » Kan ik mijn huis verkopen zonder kosten?

Kan ik mijn huis verkopen zonder kosten?

Of u uw huis kunt verkopen zonder kosten? Wij geven u daar in deze blog antwoord op. Mocht u het zelf willen doen, is dat antwoord vrij simpel; nee, u maakt sowieso kosten. Besluit u het formulier op onze website in te vullen voor een vrijblijvende waardebepaling? Dan, ja! Wij van SONS Real Estate werken namelijk geheel kosteloos, flexibel en met zekerheid waar gewenst.

Het grotere plaatje

Een van de manieren om kosten te verminderen, is door te kiezen voor een verkoop zonder makelaar. In dit geval bespaart u op de makelaarscourtage, die meestal een percentage van de verkoopprijs bedraagt. Het zelfstandig verkopen van uw huis vereist echter wel tijd, inzet en kennis van de vastgoedmarkt. En zelfs als u ervoor kiest om zonder makelaar te verkopen, kan het verstandig zijn om juridisch advies in te winnen bij het opstellen van de verkoopovereenkomst en andere juridische documenten. Deze kosten zijn in vergelijking met de kosten van een makelaar vaak lager. 

 

Bovendien heeft u altijd een notaris nodig voor het verkopen van uw huis. Er moet namelijk een leveringsakte worden opgesteld en deze moet worden ingeschreven in het register. Dat wijst ons meteen op de laatste post: er zijn altijd enkele bijkomende kosten, zoals het opstellen van een energielabel en eventuele adverteerkosten om uw woning onder de aandacht te brengen. Uw huis verkopen zonder kosten, is daarom niet mogelijk als u dat zelf doet. 

Een makkelijk antwoord van SONS

Bij SONS Real Estate snappen we dat u de kosten laag wilt houden. Of u uw huis kunt verkopen zonder kosten? Ja, dat is mogelijk. Dit kan echter alleen als u besluit te verkopen aan ons. Als u uw woning zelf verkoopt, loopt u namelijk áltijd tegen de notariskosten aan en maakt u waarschijnlijk hier en daar kosten voor adverteren o.i.d. Bij SONS Real Estate nemen we echter alle kosten voor u uit handen en werken daarom geheel gratis. Ook met betrekking tot een vrijblijvende waardebepaling! Deze vraagt u aan door het formulier op onze website in te vullen. U zit bovendien nergens aan vast, u kunt altijd nog besluiten uw woning zelf te verkopen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!