Waarde winkelpand berekenen

Ontvang bij intentie van verkoop een gratis waardebepaling voor uw winkelpand.Overweeg een directe verkoop van uw winkelpand.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Waarde winkelpand berekenen

Wilt u de waarde van uw winkelpand zelf berekenen of wenst u dit liever te laten doen door een gespecialiseerd vastgoedbedrijf met vastgoedspecialisten en taxateurs? Meldt uw winkelpand dan vrijblijvend aan voor een gratis waardebepaling! Vermeldt hierbij of uw winkelpand verhuurd is, leeg staat of dat het u eigen winkelpand is die u wenst te verkopen. In dit artikel leggen wij u kort uit hoe u zelf de waarde van uw pand kunt benaderen, want uiteindelijk is het de markt die bepaalt hoeveel uw winkelpand daadwerkelijk waard is. Het kan zijn dat u hierbij voor verrassingen komt te staan, want niet iedereen is op de hoogte van de actuele waarde van uw winkelpand. In de eerste plaats zijn er twee belangrijke factoren die van invloed zijn.

 • Is het verhuurd of staat het leeg?
 • De waarde op basis van de karakteristieken en kenmerken

In 1e instantie is de staat van uw winkelpand op gebied van verhuur cq  leegstand bepalend voor het berekenen van de waarde. De tweede factor is en waar die voortvloeit uit een modelwaarde, zoals het aantal vierkant meter en de locatie van het winkelpand.

In de eerste plaats is het dus belangrijk om te kijken of het winkelpand verhuurd is, want de huuropbrengsten bepalen uiteindelijk de waarde van uw winkelpand. Heeft u uw winkel voor €10.000 per jaar verhuurd, dan zullen beleggers er vanuit gaan dat uw winkelpand pakweg €190000 waard is, omdat beleggers uitgaan van een opbrengst over ongeveer 19 jaar.  Door dus uw opbrengsten te verhogen, wordt uw winkelpand ook meer waard, maar er is natuurlijk altijd een plafond. Want bedrijven die in uw winkelpand zitten kunnen natuurlijk ook stoppen en de verhuurbaarheid is wel echt een belangrijk aspect en hier komt de actuele marktwaarde of de modelwaarde kijken. Kortom in de tweede plaats wordt natuurlijk gekeken naar de algemene waarde van uw winkelpand hiervoor kan worden gekeken naar vergelijkbare winkelpanden in de buurt. Factoren zoals het aantal ruimtes, het aantal ingangen, de locatie van de winkel, de oppervlakte et cetera. Zijn de kenmerken goed? Dan kunt u ook uw winkelpand voor meer verhuren en zal uw winkelpand ook meer waard. 

Staat het pand leeg of is uw eigen winkel gevestigd in het winkelpand, dan zal de actuele marktwaarde (zonder huuropbrengsten) uiteraard bepalend zijn en kunt u volledig uitgaan van de getaxeerde waarde van de winkel.

Waarom uw winkelpand verkopen aan Sons Real Estate?

Grootste netwerk opkopers beleggers

Grootste netwerk van beleggers die op zoek zijn naar panden in verhuurde staat!

Verzekerd van het beste bod!

Biedt uw pand aan binnen ons gesloten netwerk en zorg voor grotere concurrentie onder belangstellenden.

Geen makelaarskosten

Onze diensten zijn volledig kosteloos voor u als verkoper. Ook bij annuleren worden geen kosten in rekening gebracht

Het volledige traject ontzorgt!

Wij bemiddelen en zorgen voor de juiste input & advies gedurende de onderhandelingen, bezichtigingen en nazorg

Geen verkoopstress

Uw pand middels stille verkoop verkocht!

Geen verplichtingen

Tot slot willen wij u melden dat als uw winkelpand aanmeldt voor een vrijblijvende waardebepaling u nergens aan vast zit. U kunt uw winkelpand aanmelden met opgave van eventuele huuropbrengsten en andere karakteristieken zoals staat van onderhoud en binnen één tot twee werkdagen ontvangt u de waarde in uw mailbox of wij bellen u op. Hieraan zijn geen verplichtingen verbonden en het geeft u direct duidelijkheid omtrent de waarde!  (door een erkend vastgoed bedrijf)

Relevante pagina's

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitsekende begleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!