Bedrijfspand taxeren

Uw bedrijfspand laten taxeren en snel verkopen? Sons Real Estate is een vastgoedkoper waaraan u direct uw bedrijfspand kunt verkopen.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Bedrijfspand taxeren

Wilt u graag een bedrijfspand laten taxeren, omdat u overweegt uw pand te verkopen? Sons Real Estate is een landelijk actieve vastgoedkoper en koopt door het hele land divers bedrijfsvastgoed voor eigen rekening. Wanneer u uw bedrijfspand wilt verkopen, kunt u vrijblijvend een taxatie op locatie aanvragen. Een van onze erkende taxateurs zal snel een afspraak met u maken. U kunt elk soort bedrijfspand door ons laten taxeren en besluiten om over te gaan tot een verkoop.

Uw bedrijfspand laten taxeren

Als u graag een bedrijfspand wilt verkopen, dan is de taxatie de eerste stap. Het is dan ook raadzaam om een erkende taxateur in te schakelen die gespecialiseerd is in het taxeren van bedrijfsvastgoed. U kunt kiezen voor een lokale taxateur, maar ook een taxatiebedrijf of een gespecialiseerd vastgoedkoper, is u snel tot dienst. Als u uw bedrijfspand laat taxeren, dan is het raadzaam om de nodige documentatie bij de hand te hebben zoals informatie over het betreffende pand, maar ook bouwtekeningen, eigendomsdocumenten, huurcontracten en andere relevante informatie voor een grondige taxatie. Met alle beschikbare informatie gaat de taxateur vervolgens aan de slag. Zo wordt de omvang gemeten, wordt de onderhoudsstaat bekeken, is de ligging van belang, maar ook wordt er gekeken naar vergelijkbare panden. Vervolgens krijgt u een taxatierapport dat u kunt gebruiken voor de verkoop.

Wat zijn de kosten om een bedrijfspand te taxeren?

Wanneer u uw gehele bedrijfspand wilt laten taxeren, betaalt u bij een onafhankelijk taxateur of taxatiebedrijf vaak een vast tarief. Gemiddeld betaalt u voor de taxatie zo’n €500 à €1000 euro. Echter, het bedrag kan hoger uitvallen afhankelijk van de gemaakte uren en complexiteit van de taxatie. Door een taxatie uit te voeren, krijgt u een actuele waardebepaling in handen die u kunt gebruiken voor een eventuele verkoop. Wanneer u uw bedrijfspand op een snelle manier wilt verkopen, zonder dat u daarvoor kosten kwijt bent, dan kunt u uw bedrijfspand verkopen aan een gespecialiseerd vastgoedbedrijf. Sons Real Estate taxeert uw bedrijfspand geheel kosteloos en verzorgt het gehele verkoopproces van aanvraag tot overdracht. We zijn landelijk actief en kopen uw bedrijfspand zonder voorbehoud. Laat uw gegevens achter voor een vrijblijvende waardebepaling op locatie. 

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!