Taxatie bedrijfspand
Huis verkopen met meerdere erfgenamen

Taxatie bedrijfspand

Met ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid een bedrijfspand laten taxeren

grootste netwerk

Eerlijke taxatie 

Onze specialisten geven u een eerlijk en nauwkeurige taxatie
3

Gratis waardebepaling

Gratis waardebepaling en ontvang gratis een vrijblijvend bod!
2

Direct uw waarde

We kunnen snel bij het bedrijfspand langskomen voor een taxatie

Bedrijfspand laten taxeren

U kunt uw bedrijfspand laten taxeren bij veel verschillende bedrijven zoals banken, makelaars, verzekeringsmaatschappijen en vastgoedbedrijven. Ze geven allemaal aan dat ze erkende taxateurs hebben, gebruik maken van de 4-ogen principe en dat ze aangesloten zijn bij NVM, VBO, NRVT of Vastgoed PRO. U kunt uw bedrijfspand laten taxeren door lokale diensten of nationale organisaties. Er bestaan zelfs vergelijkingssites om de verschillende taxatiewaarden en taxateurs met elkaar te vergelijken. Maar welke taxateur is dan het beste en wat zeggen al de afkortingen over een taxateur?

 


Specialisme van Sons Real Estate

Sons Real Estate wilt zich onderscheiden van al deze diensten en organisaties in Nederland door onze ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid bij het taxeren van uw bedrijfspand. Sons Real Estate is ontstaan uit een bouwbedrijf en een makelaardij. Onze specialisten weten dus precies hoe de woningmarkt ontwikkelt en waar de waarde ligt van een bedrijfspand op bouwtechnisch gebied. Het is belangrijk bij een taxatie om kennis te hebben van beide zaken om een volledig beeld en waarde te krijgen van uw bedrijfspand. U krijgt daarom van onze specialisten altijd een nauwkeurig en serieuze taxatiewaarde van uw bedrijfspand. 

Waarom taxatiewaarde voor bedrijfspand aanvragen bij Sons Real Estate?

 • Vrijblijvend waardebepaling ontvangen
  Gratis bedrijfspand aanmelden zonder verplichtingen
 • Jarenlange ervaring
  Onze specialisten weten precies de waarde van elk bedrijfspand
 • Professionaliteit voorop
  Direct een serieuze waardebepaling binnen één werkdag
 • Gratis & vrijblijvend
  Gratis uw bedrijfspand aanmelden voor een waardebepaling
 • Alle soorten vastgoed
  Alle soorten bedrijfspanden en bouwjaren woningen in heel Nederland

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel een bedrijfspand waard is in de huidige woningmarkt en de staat van het bedrijfspand. U kunt een taxatiewaarde aanvragen via het aanmeldformulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de taxatiewaarde wilt doen.

taxatie bedrijfspand

De factoren van de taxatiewaarde

De ligging 

Omgeving

De grootte 

De indeling 

Aanwezigheid van een balkon, parkeerplaats, garage, kelder etc.

Constructie, onderhoudsstaat en de kwaliteit van gebruikte materialen

Energiebesparende maatregelen

Ontwikkelingen op de woningmarkt

Ontwikkelingen in de toekomst

Gegevens uit het Kadaster

Redenen voor aanvragen taxatiewaarde

Bij het kopen of verkopen 

Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek

Tijdens het verdelen van bezittingen

Tijdens het opgeven van uw bezittingen in uw belastingopgave

Bij het bepalen van de herbouwwaarde

Wanneer u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde


taxatie bedrijfspand

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde wordt meestal bepaalt door een taxateur. De taxateur komt bij u langs om het bedrijfspand van top tot teen te bekijken in alle hoeken en gaten. Na afloop krijgt u een taxatierapport met de taxatiewaarde en een beschrijving en onderbouwing van de waarde van het bedrijfspand. 

Een taxateur kijkt naar veel verschillende factoren van het bedrijfspand. Een grote factor is de oppervlakte en de luxe van het bedrijfspand. Maar er wordt ook gekeken naar de vraag naar het soort bedrijfspand in uw buurt. Als er veel vraag is naar uw soort bedrijfspand kan de taxatiewaarde namelijk omhoog. Hierbij wordt ook gekeken naar de verkoopprijzen van andere bedrijfspanden in uw buurt. 

Een taxatiewaarde moet gedaan worden door een specialist in de vastgoedmarkt. Bij Sons Real Estate kunnen we u een taxatiewaarde aanbieden. Onze specialisten kunnen op basis van één bezichtiging of foto’s de waarde van uw bedrijfspand taxeren. Bij Sons Real Estate gaat het verder dan een taxatiewaarde, want de waarde van het bedrijfspand is ook ons bod voor de verkoop van uw bedrijfspand. 


Redenen voor taxatie bedrijfspand

Er kunnen verschillende redenen op uw pad komen om een taxatiewaarde aan te vragen. Een taxatiewaarde kan bepalen of u een nieuw bedrijfspand gaat kopen, hoe hoog de hypotheek wordt en wat de verbouwkosten kunnen zijn. 

U kunt een taxatiewaarde aanvragen bij het kopen of verkopen van een bedrijfspand. De taxatiewaarde zal dan dichtbij de verkoop- of koopprijs liggen. Met de taxatiewaarde kunt u bepalen of u een bedrijfspand kunt kopen en of het de moeite waard is om uw bedrijfspand te verkopen. Het is een belangrijke indicatie om te bepalen of u bijvoorbeeld de hypotheek zou kunnen betalen en om de keuze makkelijker te maken of u uw bedrijfspand wilt verkopen of niet. 

Hiernaast heeft u in de meeste gevallen de taxatiewaarde nodig om een hypotheek af te sluiten of te verhogen. De bank moet weten hoeveel het bedrijfspand waard is, zodat ze weten hoeveel vergoedt moet worden. Hierop baseert de bank of ze u een hypotheek willen verlenen. U kunt ook een taxatiewaarde nodig hebben als u bijvoorbeeld de waarde van het bedrijfspand moet delen na faillissement (of overdracht). Of bijvoorbeeld als u wilt zien wat de waarde na een verbouwing zal zijn. De Manier waarop is getaxeerd wordt, hangt deels af van de reden waarom de taxatiewaarde nodig is.

Stappenplan aanvragen waardebepaling

Stap 1: U vraagt de waardebepaling aan van uw huis via het aanmeldformulier.

Stap 2: Zodra wij uw aanvraag binnenkrijgen kijken onze specialisten naar de waarde van uw huis. Dit wordt bepaald aan de hand van de genoemde factoren.

Stap 3: Wij nemen contact met u op over de waardebepaling van uw huis. 

Stap 4: U kunt vrijblijvend de keuze maken wat u wilt doen met de waardebepaling van uw huis en of u verder gebruik wilt maken van onze diensten.

taxatie bedrijfspand

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van bedrijfspanden. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 070-737 0462. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. 

 

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is gevestigd in Den Haag en als opkoper van bedrijfspanden werken wij in een straal van ongeveer 100 kilometer voor kleine- en middelgrote steden. Uiteraard kunt u ook uw huis direct via Sons Real Estate verkopen. Wij zijn bijvoorbeeld erg actief in steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Leiden (en omliggende gemeenten). Voor grote steden houden wij echter een straal van ongeveer 250 kilometer aan. Denk hierbij aan steden zoals Eindhoven, Maastricht, Groningen of Zwolle.

arrow_drop_up arrow_drop_down