Taxatie bedrijfspand

Met ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid een bedrijfspand laten taxeren

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Bedrijfspand laten taxeren

U kunt uw bedrijfspand laten taxeren bij veel verschillende bedrijven zoals banken, makelaars, verzekeringsmaatschappijen en vastgoedbedrijven. Ze geven allemaal aan dat ze erkende taxateurs hebben, gebruik maken van de 4-ogen principe en dat ze aangesloten zijn bij NVM, VBO, NRVT of Vastgoed PRO. U kunt uw bedrijfspand laten taxeren door lokale diensten of nationale organisaties. Er bestaan zelfs vergelijkingssites om de verschillende taxatiewaarden en taxateurs met elkaar te vergelijken. Maar welke taxateur is dan het beste en wat zeggen al de afkortingen over een taxateur?

Specialisme van Sons Real Estate

Sons Real Estate wilt zich onderscheiden van al deze diensten en organisaties in Nederland door onze ervaring, professionaliteit en nauwkeurigheid bij het taxeren van uw bedrijfspand. Sons Real Estate is ontstaan uit een bouwbedrijf en een makelaardij. Onze specialisten weten dus precies hoe de woningmarkt ontwikkelt en waar de waarde ligt van een bedrijfspand op bouwtechnisch gebied. Het is belangrijk bij een taxatie om kennis te hebben van beide zaken om een volledig beeld en waarde te krijgen van uw bedrijfspand. U krijgt daarom van onze specialisten altijd een nauwkeurig en serieuze taxatiewaarde van uw bedrijfspand. 

 

Waarom taxatiewaarde voor bedrijfspand aanvragen bij Sons Real Estate?

Eerlijke taxatie

Gratis bedrijfspand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis waardebepaling

Gratis waardebepaling en ontvang gratis een vrijblijvend bod!

Professionaliteit voorop

Direct een serieuze waardebepaling binnen één werkdag

Gratis & vrijblijvend

Gratis uw bedrijfspand aanmelden voor een waardebepaling

Alle soorten vastgoed

Alle soorten bedrijfspanden en bouwjaren woningen in heel Nederland

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel een bedrijfspand waard is in de huidige woningmarkt en de staat van het bedrijfspand. U kunt een taxatiewaarde aanvragen via het aanmeldformulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de taxatiewaarde wilt doen.

Hoe werkt Sons Real Estate?

 • De ligging 
 • Omgeving
 • De grootte 
 • De indeling 
 • Aanwezigheid van een balkon, parkeerplaats, garage, kelder etc.
 • Constructie, onderhoudsstaat en de kwaliteit van gebruikte materialen
 • Energiebesparende maatregelen
 • Ontwikkelingen op de woningmarkt
 • Ontwikkelingen in de toekomst
 • Gegevens uit het Kadaster

Redenen voor aanvragen taxatiewaarde

 • Bij het kopen of verkopen 
 • Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek
 • Tijdens het verdelen van bezittingen
 • Tijdens het opgeven van uw bezittingen in uw belastingopgave
 • Bij het bepalen van de herbouwwaarde
 • Wanneer u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde wordt meestal bepaalt door een taxateur. De taxateur komt bij u langs om het bedrijfspand van top tot teen te bekijken in alle hoeken en gaten. Na afloop krijgt u een taxatierapport met de taxatiewaarde en een beschrijving en onderbouwing van de waarde van het bedrijfspand. 

Een taxateur kijkt naar veel verschillende factoren van het bedrijfspand. Een grote factor is de oppervlakte en de luxe van het bedrijfspand. Maar er wordt ook gekeken naar de vraag naar het soort bedrijfspand in uw buurt. Als er veel vraag is naar uw soort bedrijfspand kan de taxatiewaarde namelijk omhoog. Hierbij wordt ook gekeken naar de verkoopprijzen van andere bedrijfspanden in uw buurt. 

Een taxatiewaarde moet gedaan worden door een specialist in de vastgoedmarkt. Bij Sons Real Estate kunnen we u een taxatiewaarde aanbieden. Onze specialisten kunnen op basis van één bezichtiging of foto’s de waarde van uw bedrijfspand taxeren. Bij Sons Real Estate gaat het verder dan een taxatiewaarde, want de waarde van het bedrijfspand is ook ons bod voor de verkoop van uw bedrijfspand. 

Redenen voor taxatie bedrijfspand

Er kunnen verschillende redenen op uw pad komen om een taxatiewaarde aan te vragen. Een taxatiewaarde kan bepalen of u een nieuw bedrijfspand gaat kopen, hoe hoog de hypotheek wordt en wat de verbouwkosten kunnen zijn. 

U kunt een taxatiewaarde aanvragen bij het kopen of verkopen van een bedrijfspand. De taxatiewaarde zal dan dichtbij de verkoop- of koopprijs liggen. Met de taxatiewaarde kunt u bepalen of u een bedrijfspand kunt kopen en of het de moeite waard is om uw bedrijfspand te verkopen. Het is een belangrijke indicatie om te bepalen of u bijvoorbeeld de hypotheek zou kunnen betalen en om de keuze makkelijker te maken of u uw bedrijfspand wilt verkopen of niet. 

Hiernaast heeft u in de meeste gevallen de taxatiewaarde nodig om een hypotheek af te sluiten of te verhogen. De bank moet weten hoeveel het bedrijfspand waard is, zodat ze weten hoeveel vergoedt moet worden. Hierop baseert de bank of ze u een hypotheek willen verlenen. U kunt ook een taxatiewaarde nodig hebben als u bijvoorbeeld de waarde van het bedrijfspand moet delen na faillissement (of overdracht). Of bijvoorbeeld als u wilt zien wat de waarde na een verbouwing zal zijn. De Manier waarop is getaxeerd wordt, hangt deels af van de reden waarom de taxatiewaarde nodig is.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!