Executiewaarde bedrijfspand

Executiewaarde van uw bedrijfspand achterhalen? Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Executiewaarde bedrijfspand

Wilt u weten wat de executiewaarde van uw bedrijfspand is? Dit is een complex traject waar vele zaken belangrijke rollen in kunnen spelen. Bij SONS Real Estate zijn we gespecialiseerd in het opkopen van allerlei soorten panden, maar ook in waardebepalingen. Laat daarom één van onze taxateurs vrijblijvend bij u langskomen voor een nauwkeurige waardebepaling. Het traject start u door het contactformulier op onze site in te vullen en een moment in te plannen voor de waardebepaling op locatie.

Wat is executiewaarde? 

De executiewaarde is de geschatte marktwaarde van een bedrijfspand op het moment dat het gedwongen verkocht moet worden, meestal via een executieveiling. Deze waarde is lager dan de gebruikelijke marktwaarde, omdat de verkoop onder dwang plaatsvindt. In een executieverkoop wordt het pand verkocht om schulden van de eigenaar af te lossen, vaak als gevolg van wanbetaling van bijvoorbeeld een hypotheek of lening. De executiewaarde van een bedrijfspand is voor financiële instellingen en investeerders essentieel voor het beoordelen van risico’s. Het biedt inzicht in het mogelijke verlies dat ze kunnen lijden in geval van een gedwongen verkoop. Ook kan de executiewaarde van invloed zijn op de beslissingen van banken om leningen te verstrekken en de voorwaarden van deze leningen. 

De factoren die van invloed kunnen zijn

Voor het vaststellen van de executiewaarde kunnen diverse factoren van belang zijn. Hierbij kunt u denken aan de reguliere factoren voor het vaststellen van de waarde van een pand zoals bijvoorbeeld de locatie, de oppervlakte, de staat van het pand en marktomstandigheden. Daarnaast komen er enkele andere zaken bij kijken, zoals juridische en fiscale complicaties die kunnen optreden. 

SONS Real Estate bij executieverkoop

Bij SONS Real Estate brengen we gegarandeerd een vrijblijvend, marktconform bod uit op elk type pand. Dit betekent dat u hier beter mee wegkomt dan bij een executoriale verkoop. Bovendien verrichten wij ook vrijblijvend een waardebepaling. Of dit nu een waardebepaling is voor de executiewaarde of de reguliere marktwaarde; het is allebei mogelijk. Start het traject door het contactformulier op onze website in te vullen. Maak meteen een afspraak met één van onze taxateurs.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!