Winkelpand verkopen?

Wilt u uw winkelpand verkopen? Sons Real Estate begeleidt bij de verkoop van zowel verhuurde als leegstaande winkelpanden. Dankzij ons ruime netwerk aan winkeliers en beleggers weten wij voor elk winkelpand een geschikte koper te vinden.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Winkelpand verkopen

Wilt u uw winkelpand verkopen? Sons Real Estate begeleid bij de verkoop van zowel verhuurde als leegstaande winkelpanden. Dankzij ons ruime netwerk aan winkeliers en beleggers weten wij voor elk winkelpand een geschikte koper te vinden. Wanneer u uw winkelpand gaat verkopen dan wilt u natuurlijk een goed bod en een snelle afwikkeling. Daarnaast is het van belang dat de koper uw zekerheid kan bieden, zodat u daadwerkelijk weet dat uw pand verkocht is. Daarom wordt in vrijwel elk geval geboden zonder voorbehoud van financiering. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de eventuele koper kapitaal krachtig is.

Wij verkopen uw winkelpand middels ‘stille verkoop’. U winkelpand komt dus niet op openbare sites terecht. Hierdoor is het pand schaars en wordt het niet wijd over de markt verspreid. Wij vragen potentiële kopers om vertrouwelijk met de stukken om te gaan.

Winkelpand verkopen of verhuren

Veel winkelpand eigenaren staan vaak voor de volgende dilemma; Moet ik mijn winkelpand verkopen of verhuren? Het verhuren van een winkelpand levert namelijk maandelijkse huurinkomsten op; of terwijl een passief inkomen. De verkoop levert u slechts eenmalig een opbrengst op. Wat is dus verstandig; uw winkelpand verkopen of verhuren? Hieronder leggen wij uit waar de meeste winkelpanden eigenaren voor kiezen.

De vraag naar winkelpanden neemt jaarlijks af, hierdoor kiezen veel verkopers er voor om hun winkelpand te verkopen in plaats van te verhuren. Er is namelijk jaarlijks een flinke afname van de vraag naar winkelruimte. Online webshops nemen explosief toe, en deze trend zal naar verwachting de komende jaren alsmaar toenemen.

Daardoor kiezen veel eigenaren van winkelpanden er voor om hun winkelpand te verkopen en met de opbrengsten van het pand te investeren in woningvastgoed. De vraag naar woningen is enorm en ook in economisch onzekere tijden is de vraag naar huurwoningen alsmaar groter, doordat kopen moeilijker wordt.

Waarom uw winkelpand verkopen met Sons Real Estate

Stappenplan winkel te koop zetten 

1. Wij doorlopen de volgende stappen tijdens het te koop zetten van uw winkelpand:

2. Winkelpand opname. Wij komen langs en nemen het pand op. We meten alles in en schieten wat foto’s.

3. We stellen de verkoopprijs op. In overleg met u komen wij tot een verkoopprijs. Wellicht heeft u al een verkoopprijs in gedachten.

4. We plannen bezichtigingen in met mogelijk geïnteresseerde kopers.

5. U ontvangt biedingen op het pand. Deze kunt u weigeren, in onderhandeling treden of accepteren.

6. Heeft u een bod geaccepteerd dan kan het koopcontract worden opgesteld inclusief eventuele voorwaarden en transportdatum.

7. Transportdatum van het pand bij de notaris. U ontvangt de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!