Huis verkopen binnen 3 jaar door scheiding

Huis verkopen binnen 3 jaar door scheiding? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Wij nemen alle risico’s van verborgen gebreken op ons en maken geen bouwkundige keuring

U kunt gewoon in uw eigen huis blijven wonen totdat u iets anders heeft gevonden

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Discrete communicatie

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Discrete communicatie

Wij delen uitsluitend informatie met u en zeker niet met anderen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Home » Huis verkopen » Huis verkopen binnen 3 jaar door scheiding

Huis verkopen binnen 3 jaar door scheiding

Is het slim om uw huis te verkopen binnen 3 jaar door een scheiding? Vaak kan dit inderdaad geen slecht idee zijn. Wel is het zo dat u misschien helemaal niet bezig wil zijn met de praktische zaken, want een scheiding is hoe dan ook verdrietig. Toch is het aan te raden om alvast na te denken over de vervolgstappen, want u wilt niet zonder woning komen te zitten. Voor de verkoop van uw woning kunt u gerust contact opnemen met Sons Real Estate. Alle woningen zijn bij ons welkom en wij brengen altijd een marktconform bod zonder voorbehoud van financiering uit. Verder is een aanvraag bij ons geheel vrijblijvend. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Hoe kunt u een nieuwe woning kopen?

Wanneer u gaat scheiden, zal een deel van uw gezamenlijke inkomen en vermogen wegvallen. De kans is dan ook groot dat u niet zomaar eventjes een nieuwe woning kunt kopen. Mocht u uw huis verkopen binnen 3 jaar door scheiding, dan is het goed om te weten dat u te maken krijgt met de bijleenregeling. De vrijkomende overwaarde van uw woning mag u namelijk tot 3 jaar na de verkoop gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Hoeveel overwaarde u precies ontvangt, hangt af van de eigendomsverhouding van uw ex-partner en u. Wanneer u beide voor de helft eigenaar bent, krijgt u dus ook allebei de helft van de overwaarde. Ook zijn jullie dan beiden fiscaal verantwoordelijk voor jullie eigen deel. Het is in ieder geval goed om te weten van het bestaan van de bijleenregeling, want dit kan de aankoop van een nieuwe woning vergemakkelijken.

Een geweldige prijs voor uw oude woning

Het is altijd prettig om uw oude woning voor een goede prijs te verkopen, maar bij een scheiding is dit nog belangrijker. Op die manier kunt u namelijk een mooie woning kopen, waar u een nieuwe start kunt maken. Bij Sons Real Estate bent u daarom verzekerd van een geweldig bod op uw woning. Dit is altijd zonder voorbehoud van financiering en geheel vrijblijvend. Verder is ons bod altijd marktconform. Mocht dit u interesseren, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Laat uw gegevens vandaag nog bij ons achter.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Discrete communicatie
Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Algemeen

Financieel

Omgang met partner

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Vast aanspreekpunt / communicatie
Voor alle soorten huizen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!