Verplicht huis verkopen bij scheiding

Verplicht huis verkopen bij scheiding? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Wij nemen alle risico’s van verborgen gebreken op ons en maken geen bouwkundige keuring

U kunt gewoon in uw eigen huis blijven wonen totdat u iets anders heeft gevonden

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Verplicht huis verkopen bij scheiding

Vraagt u zich af of u verplicht bent uw huis te verkopen bij een scheiding? Dan is het goed om te weten wie de eigenaar van de woning is. Vaak zijn uw ex-partner en u allebei eigenaar van de woning en dan is het verplicht om uw woning te verkopen of om een van beide partijen uit te kopen. Mocht u kiezen voor de verkoop van uw woning, vergeet dan niet om contact op te nemen met landelijk actieve vastgoedkoper Sons Real Estate. Wij brengen graag een marktconform bod zonder voorbehoud van financiering uit op alle soorten woningen. Ook bieden wij veel flexibele voorwaarden aan die het verkooptraject vlotter en zorgelozer kunnen laten verlopen. Neem dus vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wie is de eigenaar van de woning?

Zoals hierboven ook al kort is geschreven, bent u verplicht uw huis te verkopen bij een scheiding als jullie beiden eigenaar zijn van de woning. Dit is het geval wanneer beide namen op de hypotheek en het huis staan, maar ook als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Mocht dit het geval zijn en een van jullie in de woning willen blijven wonen, dan kan diegene de ander uitkopen. Het bedrag dat diegene dan moet betalen is de helft van de waarde van de woning. Als dit financieel niet haalbaar is of als jullie allebei een andere woning willen kopen of huren, is een reguliere verkoop van jullie woning de enige keuze. U krijgt dan allebei de helft van de verkoopprijs.

Een gemakkelijke verkoop van uw woning

Mocht u dus verplicht zijn uw huis te verkopen bij een scheiding, dan kunt u nog altijd een goed bod op uw woning krijgen. Bij Sons Real Estate kunt u geheel vrijblijvend een aanvraag doen voor een bod op elke soort woning. Wij sturen gratis één van onze ervaren taxateurs bij u langs voor een professionele en snelle taxatie van uw woning. Vervolgens brengen wij snel een marktconform bod uit op uw woning. Ook zijn er andere flexibele voorwaarden die de verkoop van uw woning aan Sons Real Estate vergemakkelijken. Laat uw gegevens zo snel mogelijk bij ons achter. Wij vertellen u dan graag waar wij u mee kunnen helpen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Algemeen

Financieel

Omgang met partner

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!