Uit elkaar huis verkopen overwaarde

Uit elkaar huis verkopen met overwaarde? Sons Real Estate is een landelijk opererende vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Wij nemen alle risico’s van verborgen gebreken op ons en maken geen bouwkundige keuring

U kunt gewoon in uw eigen huis blijven wonen totdat u iets anders heeft gevonden

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Uit elkaar huis verkopen overwaarde

Gaan u en uw partner uit elkaar en besluiten jullie het huis te verkopen, maar is er sprake van een overwaarde? Dan kunnen jullie voor een uitdaging staan. Zeker als jullie samen de koopwoning hebben aangekocht en eigenaar zijn. Want als er sprake is van een scheiding, dan wordt de koopwoning automatisch van de wettelijke eigenaar. U zult dan afspraken moeten maken en het huis verdelen of beslissen wie er blijft wonen. Als u op korte termijn het huis dient te verkopen, dan kunt u ook een directe verkoop aan vastgoedbedrijf overwegen. Sons Real Estate is een vastgoedbedrijf en koopt elk soort woning direct voor eigen rekening. U ontvangt direct een vrijblijvend bod en kunt rekenen op flexibele verkoopvoorwaarden. Neem contact op voor een adviesgesprek. 

Uit elkaar gaan en het huis verkopen met een overwaarde

Als u (en uw partner) uit elkaar gaan en besluiten het huis te verkopen, dan moeten er meerdere zaken geregeld worden. Zo kan er sprake zijn van een overwaarde, maar ook van een restschuld. Als er sprake is van een restschuld, dan dient allereerst de hypotheek afgelost te worden. Is er juist sprake van een overwaarde? Dan volgen er verscheidene regels als er meerdere eigenaren zijn. Als u beide eigenaar bent van de koopwoning, dan moet u wettelijk de woning verdelen en zo ook de helft van de overwaarde aan de ander betalen. Want ook als u de woning niet toebedeeld krijgt, heeft u na een echtscheiding recht op de overwaarde.

 

De overwaarde wordt bepaald door de marktwaarde van de woning. Van de vastgestelde marktwaarde wordt de hypotheekschuld afgetrokken. Wat overblijft is de overwaarde. De overwaarde wordt in de meeste gevallen 50/50 verdeeld, maar dat is niet altijd het geval. Er wordt gekeken naar het aandeel eigendom in de woning.

Verkoop uw huis zorgeloos en snel

Het kan ook voorkomen dat u het huis op een zo snel mogelijke manier wenst te verkopen. Als u dit wettelijk zonder uw partner kunt doen, dan kunt u uw huis direct verkopen aan een opkoper. Sons Real Estate is een opkoper waaraan u direct uw huis kunt verkopen voor een eerlijk marktconform bod. Onze taxateurs komen graag bij u op locatie voor een vrijblijvende waardebepaling op locatie. Geen sprake van makelaars- of notariskosten en het gehele verkooptraject verzorgen wij van aanvraag tot overdracht bij de notaris. Benieuwd naar wat wij op korte termijn voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel direct voor een afspraak.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Algemeen

Financieel

Omgang met partner

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!