Uitkopen bij echtscheiding

Uitkopen bij echtscheiding? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Wij nemen alle risico’s van verborgen gebreken op ons en maken geen bouwkundige keuring

U kunt gewoon in uw eigen huis blijven wonen totdat u iets anders heeft gevonden

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Discrete communicatie

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Discrete communicatie

Wij delen uitsluitend informatie met u en zeker niet met anderen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Home » Huis verkopen » Uitkopen bij echtscheiding

Uitkopen bij echtscheiding

Wilt u uw ex-partner uitkopen bij een echtscheiding? Dan is dat vaak een goede optie. Op die manier kunt u nog in uw vertrouwde woning blijven wonen. Toch kan een verkoop van uw woning ook voordelig zijn. Mocht u uw woning gaan verkopen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met landelijke vastgoedmakelaar Sons Real Estate. Wij kopen alle soorten woningen geheel voor eigen rekening. Verder kunt u gebruikmaken van vele flexibele voorwaarden. Zo kunt u uw woning direct of uitgesteld opleveren. Ook kunt u uw woning na de verkoop vaak weer van ons terughuren. Wilt u meer informatie? Wij staan u graag telefonisch te woord.

Mag u uw ex-partner uitkopen bij een scheiding?

Als u gaat scheiden, is het belangrijk dat u een goede verdeling van uw bezittingen maakt. Over veel zaken kunt u het waarschijnlijk gemakkelijk eens worden, maar de woning is niet altijd gemakkelijk te verdelen. Als uw ex-partner een nieuwe woning wil zoeken, maar u wilt in de woning blijven wonen, dan bent u verplicht uw ex-partner uit te kopen. Dit houdt in dat u de helft van de waarde van de woning plus de helft van de overwaarde aan uw ex-partner betaalt. De woning komt dan alleen op uw naam te staan en u heeft uw ex-partner uitgekocht. Wel is het van belang dat u hier het geld voor heeft staan. U mag niet zomaar een symbolisch bedrag overmaken, maar het moet echt de helft van de waarde van de woning zijn. Het kan meer of minder zijn afhankelijk van de precieze afspraken die jullie onderling hebben gemaakt.

Verkoopt u toch liever de woning?

Wel is het van belang dat u er rekening mee houdt dat u de hypotheek en de maandelijkse lasten dan in uw eentje moet kunnen betalen. Dit is niet voor iedereen mogelijk. Een verkoop van uw woning aan Sons Real Estate is dan vaak een goede optie. Wij brengen geheel vrijblijvend en volledig gratis een uitstekend bod op uw woning uit. Ook brengen wij geen makelaars- of notariskosten in rekening. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Discrete communicatie
Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Algemeen

Financieel

Omgang met partner

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Vast aanspreekpunt / communicatie
Voor alle soorten huizen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!