Huis verkopen met vervuilde grond

Het is meestal afgeraden om een huis te kopen dat op verontreinigde grond staat. Gezondheidsproblemen, de kosten voor sanering, het niet krijgen van een bouwvergunning en slepende procedures zijn goede redenen om het niet te kopen. Dit maakt het lastig voor verkopers. En is vooral vervelend als zij niet de originele vervuilers zijn geweest, maar er ooit een oude haven, industrieterrein of landbouwbedrijf aanwezig was op het land. Sons Real Estate brengt echter graag direct een eerlijk bod uit op uw woning. Wij kopen alle soorten woningen, in alle staten, op alle soorten grond.

Vrijblijvend en geen makelaarskosten

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct een marktconform bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw huis.

Home / Huis verkopen / Huis verkopen met vervuilde grond

Een huis verkopen met vervuilde grond

Wilt u graag een oud huis verkopen en heeft u geen zin in een langdurig verkoopproces? Sons Real Estate is de makelaar waaraan u direct uw oude woning kunt verkopen. Wij kopen namelijk woningen in alle staten. Van woningen met zwaar achterstallig onderhoud tot oude huizen die zeer gehorig zijn. Wij brengen geheel vrijblijvend een marktconform bod uit op uw woning. Wij bieden zonder enig voorbehoud en nemen verborgen gebreken voor ons risico. Zo bent u verzekerd van een directe verkoop zonder problemen achteraf. Daarnaast kunt u indien gewenst nog rustig in de woning blijven wonen tot u uw nieuwe woning kunt betrekken.

Wat wordt bedoeld met vervuilde grond?

Bij bodemvervuiling hebben we het over stoffen en materialen in de grond die gevaarlijk zijn voor het ecosysteem, zoals olie, zware metalen, asbest, bestrijdingsmiddelen en nog veel meer. Als er ooit bijvoorbeeld een fabriek, benzinestation of chemische wasserij op de grond heeft gestaan, is de kans groot dat er gevaarlijke stoffen in de grond zijn gelekt. 

Is een bodemonderzoek nodig?

De plaatselijke gemeente of Omgevingsdienst hebben meestal al informatie over gebieden die vervuild zijn, dankzij historische informatie en voormalige grondonderzoeken. Deze informatie kan gratis opgevraagd worden. Voor woningen die meer dan 30 jaar geleden zijn gebouwd, zou de gemeente een schonegrondverklaring moeten hebben. Onderzoek is dan niet meer nodig.

Hoewel de verkoper meldingsplicht van verborgen gebreken heeft, heeft de koper onderzoeksplicht. Het is dus de koper die normaal gesproken betaald voor een bodemonderzoek en hij doet er goed aan om voor de overdracht zeker te zijn van schone grond. De kosten voor sanering kunnen namelijk oplopen tot honderdduizenden euro’s.

Wie is verantwoordelijk voor sanering als het huis op vervuilde grond blijkt te staan?

De vervuiler is in principe altijd verantwoordelijk voor bodemsanering. Maar als het gaat om verontreiniging van meer dan 30 jaar geleden, of als de vervuiler niet te achterhalen is, dan is de eigenaar altijd verantwoordelijk voor de kosten van bodemsanering. 

Bent u al lang op de hoogte van de vervuilde grond? Of heeft een potentiële koper onlangs een onderzoek uit laten voeren waaruit bleek dat de grond verontreinigd is? Als verkoper heeft u meldingsplicht en u weet ook dat kopers niet zitten te wachten op een huis met vervuilde grond. Dit betekent dat uw woning zo goed als onverkoopbaar is geworden totdat de sanering plaats heeft gevonden. 

Als u geen melding maakt van de vervuilde grond, dan kunnen de kosten alsnog op u verhaald worden. U kunt rekenen op kosten tussen 25 en 125 euro per ton grond. Afhankelijk van het soort vervuiling en de diepte ervan kan het totaalbedrag dus variëren van weinig tot heel veel.

Waarom uw huis verkopen met modevervuiling aan Sons Real Estate

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten! Courtage rekenen wij bij de koper.

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Sons Real Estate kan helpen

Wij kopen woningen in iedere staat en brengen graag direct een bod uit op uw woning met vervuilde grond. Wij maken een inschatting van de kosten en doen aan de hand daarvan een eerlijk bod. Wij nemen alle verborgen gebreken voor onze rekening, inclusief bodemverontreiniging.

Vul ons online formulier in om direct aan de slag te gaan. Binnen één werkdag nemen we contact met u op om uw wensen en vragen te bespreken. We kunnen al direct op afstand een voorlopig bod brengen en maken meteen een afspraak voor een bezichtiging. 

Zo nodig, kunt u binnen een week al uw huis met vervuilde grond verkopen, zonder makelaarskosten, zonder notariskosten en volledig ontzorgt in het proces.

Hoe werkt Sons Real Estate?

Stap 1

Meldt uw woning binnen 1 minuut aan!

Stap 2

U ontvangt een reactie binnen een werkdag

Stap 3

U gaat mogelijk akkoord met een definitief bod

Stap 4

Officiële koopakte wordt opgesteld

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door en meld u zich tevens aan voor onze nieuwsbrief.

Relevante pagina’s

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Stappenplan verkoop van uw woning

1.  Woning aanmelden

Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

2.  Binnen één werkdag ontvang u van ons een reactie

Wij bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij op afstand, indien u dit eerst liever heeft, een globaal bod uitbrengen.

3.  U ontvangt een definitief bod

Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

4.  Officiële koopakte wordt opgesteld
Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond!

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!