Hoeveel keer de huur is een pand waard

Hoeveel keer de huur is een pand waard? Sons Real Estate is een opkoper en komt graag langs voor een vrijblijvende waardebepaling.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Hoeveel keer de huur is een pand waard

Om erachter te komen hoeveel keer de huur een pand waard is, wordt er gebruikgemaakt van de huurwaardekapitalisatie. Wanneer u een pand in verhuurde staat wilt verkopen, dan helpen we u graag aan een grondige taxatie en doen we direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud. Zo bent u bij ons verzekerd van een marktconform bod en zijn er geen onzekerheden. Onze ervaren taxateurs komen graag op locatie voor een waardebepaling, zodat u precies weet hoeveel keer de huur uw pand waard is.

De kapitalisatiefactor

Om de waarde van een pand te berekenen op basis van de huur, wordt er allereerst gekeken naar de kapitalisatiefactor. De kapitalisatiefactor varieert afhankelijk van factoren zoals de staat van het pand, maar ook de locatie, type vastgoed en zelfs marktomstandigheden hebben een invloed. Wanneer we kijken naar residentieel vastgoed, dan ligt de kapitalisatiefactor gemiddeld tussen de 12 en 20. Bij commercieel vastgoed kan dat nog iets hoger liggen. Om de waarde van een pand te berekenen op basis van de huur, vermenigvuldig je de jaarlijkse huur met de kapitalisatiefactor.

Om een voorbeeld te geven:

Jaarlijkse huurinkomsten zijn 30.000,- en de vastgelegde kapitalisatiefactor is 20. Dan vermenigvuldig je 30.000,- met een factor 20, om uit te komen op een waarde van 600.000,-. 

De berekening is een benadering en er werkelijke verkoopprijs hangt ook af van factoren zoals het huurcontract, huurverhogingen, onderhoudskosten en andere marktomstandigheden.

 

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Een verhuurd pand verkopen

Wilt u zonder onzekerheden een verhuurd pand verkopen? Dat is mogelijk via een directe verkoop aan Sons Real Estate. Als vastgoedkoper zijn we geïnteresseerd in elk soort woonvastgoed, ongeacht de staat of ligging. Een van onze taxateurs komt graag op locatie voor een vrijblijvende waardebepaling en u ontvangt al binnen één werkdag een bod. Zo bent u verzekerd van een marktconform bod zonder enig voorbehoud en zijn de verkoopvoorwaarden altijd in overleg. Neem contact op met Sons Real Estate voor meer informatie.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!