Hoeveel keer de huur is een pand waard

Hoeveel keer de huur is een pand waard? Sons Real Estate is een opkoper en komt graag langs voor een vrijblijvende waardebepaling.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Hoeveel keer de huur is een pand waard

Om erachter te komen hoeveel keer de huur een pand waard is, wordt er gebruikgemaakt van de huurwaardekapitalisatie. Wanneer u een pand in verhuurde staat wilt verkopen, dan helpen we u graag aan een grondige taxatie en doen we direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud. Zo bent u bij ons verzekerd van een marktconform bod en zijn er geen onzekerheden. Onze ervaren taxateurs komen graag op locatie voor een waardebepaling, zodat u precies weet hoeveel keer de huur uw pand waard is.

De kapitalisatiefactor

Om de waarde van een pand te berekenen op basis van de huur, wordt er allereerst gekeken naar de kapitalisatiefactor. De kapitalisatiefactor varieert afhankelijk van factoren zoals de staat van het pand, maar ook de locatie, type vastgoed en zelfs marktomstandigheden hebben een invloed. Wanneer we kijken naar residentieel vastgoed, dan ligt de kapitalisatiefactor gemiddeld tussen de 12 en 20. Bij commercieel vastgoed kan dat nog iets hoger liggen. Om de waarde van een pand te berekenen op basis van de huur, vermenigvuldig je de jaarlijkse huur met de kapitalisatiefactor.

Om een voorbeeld te geven:

Jaarlijkse huurinkomsten zijn 30.000,- en de vastgelegde kapitalisatiefactor is 20. Dan vermenigvuldig je 30.000,- met een factor 20, om uit te komen op een waarde van 600.000,-. 

De berekening is een benadering en er werkelijke verkoopprijs hangt ook af van factoren zoals het huurcontract, huurverhogingen, onderhoudskosten en andere marktomstandigheden.

 

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Een verhuurd pand verkopen

Wilt u zonder onzekerheden een verhuurd pand verkopen? Dat is mogelijk via een directe verkoop aan Sons Real Estate. Als vastgoedkoper zijn we geïnteresseerd in elk soort woonvastgoed, ongeacht de staat of ligging. Een van onze taxateurs komt graag op locatie voor een vrijblijvende waardebepaling en u ontvangt al binnen één werkdag een bod. Zo bent u verzekerd van een marktconform bod zonder enig voorbehoud en zijn de verkoopvoorwaarden altijd in overleg. Neem contact op met Sons Real Estate voor meer informatie.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!