Executiewaarde berekenen

Executiewaarde berekenen? Sons Real Estate is een vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Executiewaarde berekenen

Wilt u de executiewaarde berekenen van uw bedrijfspand of woning? Daar helpen wij van SONS Real Estate u graag bij. Dit is een complexe procedure die moeilijk kan worden gestart door een niet-specialist. Er komen vele factoren bij kijken die u moeilijk allemaal in acht kunt nemen. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende waardebepaling te laten verrichten door één van onze professionele taxateurs. U ontvangt eveneens meteen een vrijblijvend, marktconform bod van ons op uw woning of bedrijfspand. 

Kenmerken van het pand 

Als er wordt gekeken naar het berekenen van de executiewaarde van een woning of bedrijfspand, zijn vanzelfsprekend enkele kenmerken van het betreffende pand van belang. De locatie is bijvoorbeeld een factor die een sterke invloed heeft op de waarde van vastgoed. Dit geldt eveneens voor de oppervlakte van zowel het pand als het perceel, recentelijke en vergelijkbare vastgoedtransacties in de regio, de staat van het pand en het niveau van afwerking. Deze factoren worden allemaal zorgvuldig afgewogen en met elkaar vergeleken. Als dat gedaan is, is er een prima beeld van de marktwaarde van het stuk vastgoed. 

Juridische en fiscale complicaties

Bij executieveilingen wordt in de meeste gevallen de executiewaarde verlaagd om rekening te houden met juridische en fiscale complicaties. Dit betekent dat de uiteindelijke verkoopprijs lager zal zijn dan bij een vergelijkbaar pand zonder dergelijke problemen. De exacte verlaging hangt af van de aard en ernst van de complicaties. Dit kan het geval zijn vanwege lopende rechtszaken, eigendomsstructuren, achterstallige eigendoms- en vastgoedbelastingen, aftrek van de hypotheekrente en ga zo maar door. Door de complexiteit van deze zaken en de tijd en het geld dat er voor nodig is om het af te handelen, wordt de waarde vaak verlaagd. 

Executiewaarde laten berekenen door SONS

Bij SONS Real Estate zijn we gespecialiseerd in elk type vastgoed opkopen en waardebepalingen laten verrichten. Daar vallen ook executiewaarden onder en dat nemen we graag voor u uit handen. Vul het contactformulier op onze site in om een vrijblijvende waardebepaling te laten verrichten. U plant vervolgens een tijd en datum met onze taxateur in, waarna hij of zij bij u zal langskomen. Eveneens ontvangt u een vrijblijvend, marktconform bod voor uw pand.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!