Huis verkopen zonder dakisolatie

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om woningen te voorzien van dakisolatie, wordt er wel gestimuleerd om te isoleren met de invoer van het energielabel. Deze label kan de prijs van de woning sterk beïnvloeden. Bovendien zijn rood (F en G) gelabelde woningen minder aantrekkelijk voor kopers die proberen de extra kosten te vermijden. Een huis zonder dakisolatie verkopen wordt dus steeds moeilijker.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Alle soorten gebreken

Wij kopen (klus)huizen op met alle soorten gebreken en verouderde huizen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Home » Huis verkopen » Huis verkopen zonder dakisolatie

Huis verkopen zonder dakisolatie

Sons Real Estate koopt echter alle soorten woningen met alle energielabels. Wij brengen graag vandaag nog een bod uit op uw woning zonder dakisolatie. Vul ons online formulier in en wij zullen direct op afstand een indicatief bod uitbrengen. Wij bieden een interessant bod zonder een bouwkundige keuring uit te laten voeren en nemen verborgen gebreken voor onze rekening.

Dakisolatie als verkooppunt

Onder isolatie verstaan we kenmerken zoals spouwmuurisolatie en dubbel glas, maar dakisolatie is bij verre het meest belangrijk. Warme lucht stijgt altijd en verzamelt zich dus boven in een ruimte. Zonder dakisolatie is er weinig barrière tussen de warme lucht boven in een woning en de koude buitenlucht.

Woningen zonder dakisolatie zijn energievreters, omdat ongeveer 30% van de warmte verloren gaat via een niet-geïsoleerd dak. Bovendien maken niet alleen de stijgende kosten tijdens de huidige energiecrisis een woning zonder dakisolatie duurder voor de bewoner, de waarde van het huis daalt ook voor de eigenaar. Een woning zonder dakisolatie zal namelijk altijd een lagere energielabel krijgen.

Wel of niet investeren in dakisolatie voor verkoop?

Met de huidige subsidieregelingen is het aantrekkelijk om nu het dak van uw woning te isoleren. Maar toch zal u zeker 70% van de kosten zelf moeten opbrengen. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s die u misschien niet heeft. 

Ook is het de vraag wanneer de isolatiewerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Het groeiend probleem van de energiecrisis en de winter om de hoek zorgt voor lange wachtrijen bij isolatiebedrijven. U moet misschien wel zes maanden wachten voordat uw dak aan de beurt is. Kunt u zo lang wachten? 

Is het de moeite waard om te investeren in dakisolatie? Of gaat u proberen om uw huis zonder dakisolatie te verkopen? Zijn kopers geïnteresseerd in een huis met een lagere energielabel? Wat gaat het verschil in koopprijs zijn? Dit zijn allemaal zeer specifieke vragen met als enige garantie dat het voor stress gaat zorgen. 

Uw huis snel verkopen zonder dakisolatie

Als u besluit dat u het huis gaat verkopen zonder dakisolatie en wilt dat dit een snel en stressvrij verkoopproces wordt, vul dat ons online formulier in. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen van oude huizen en verzekeren u van een directe verkoop zonder problemen.

Onze werkwijze is heel simpel:

 1. Contact: U vult ons online formulier in.
 2. Indicatief bod op afstand: Binnen één werkdag kunnen wij een indicatief bod opstellen en een afspraak maken voor een bezichtiging in diezelfde week.
 3. Definitief bod: Na de bezichtiging ontvangt u een offerte met een definitief bod. 
 4. Koopakte: Als u dit bod accepteert, spreken we een opleverdatum af en wordt de officiële koopakte opgesteld.
 5. Overdracht: Nadat beide partijen deze koopakte tekenen, is uw huis zonder dakisolatie officieel verkocht. Wij storten het bedrag naar de notaris, waar vervolgens alles op de afgesproken datum overgedragen wordt.
 

Dit hele proces kan erg snel gaan. Als het moet liggen alle documenten binnen een week bij de notaris. Gaat dit echter te snel voor u? Dan kunnen we simpelweg een andere opleverdatum in de koopakte opnemen, zodat u de tijd heeft om te verhuizen. Of als u wilt, kunt u zelfs uw inboedel achterlaten in het huis. U bepaalt zelf de voorwaarden.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Voor alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed treden wij ook op als opkoper. Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed op. Dit geldt o.a. voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Altijd een goed bod dankzij onze ruime ervaring in renovatie
Voor alle soorten (klus)huizen
Direct een passend bod
Discrete communicatie
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!