Septische put ledigen bij de verkoop huis

Bij de verkoop van een woning wordt vaak gevraagd dat de septische put geledigd wordt. Voor wie zijn deze kosten en is dit wel verplicht? Als u een huis met een septische put verkoopt aan Sons Real Estate hoeft u zich nooit zorgen te maken over het ruimen en reinigen ervan. Wij nemen dit klusje voor onze rekening. Mochten er problemen aan het licht komen tijdens het ledigen, dan nemen we ook die verborgen gebreken op de koop toe.

Vrijblijvend en geen makelaarskosten

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct een marktconform bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw huis.

Septische put ledigen bij de verkoop van een huis – wie moet dit doen?

Onderhoud septische put

In Nederland zijn ongeveer 175.000 huishoudens niet aangesloten op de riolering, omdat de afstand tussen de woning en het riool te groot is. Op afgelegen plaatsen is er namelijk niet altijd een riolering aanwezig. Deze woningen zijn dan voorzien van een septische put of septische tank. Dit vereist regelmatig onderhoud, waarvoor de eigenaar verantwoordelijk is. Een belangrijk onderdeel van dit onderhoud is het ledigen ervan.

Ook bij oude huizen wordt er nog wel eens een beerput gebruikt. Soms weten bewoners niet dat er zo’n installatie is en denken dat ze op het riool aangesloten zijn, maar in werkelijkheid is dat niet gebeurd. De tank of put is dan misschien verborgen en al jaren niet onderhouden. Dit kan een probleem veroorzaken bij verkoop van de woning. Een niet- of slecht functionerende septische put is immers een verborgen gebrek.

Wie is er verantwoordelijk voor het ledigen van de septische put bij verkoop?

Het is niet verplicht om de septische put te ruimen bij de verkoop van een huis, net zoals als het niet verplicht is om de schoorsteen te laten vegen of het gazon te maaien. Zolang alles goed functioneert, kunt u samen met de kopers bepalen of het nodig is om te ruimen en wie ervoor betaalt. 

Als er echter problemen zijn met de septische put, en er dus sprake is van verborgen gebreken aan de woning, dan kan de verkoper wel aansprakelijk worden gesteld. Mogelijke problemen zijn structurele problemen, instabiliteit en verstoppingen. De aansprakelijkheid eindigt bovendien niet als de verkoper zich niet bewust was van het probleem of niet eens wist van het bestaan van de beerput. Verborgen gebreken kunnen namelijk nog lang na de verkoop ten laste worden gebracht bij de verkoper.

Een huis met een volle septische put verkopen

Hoewel het misschien wel zo netjes is om je eigen rotzooi op te ruimen als je een huis verkoopt, is het niet verplicht. De verkoper heeft echter wel meldingsplicht van problemen en gebreken. Het beste is daarom om altijd om de huidige stand van zaken te bespreken. U kunt dan in het contract opnemen of het nodig is om de septische tank te ledigen en wie de rekening hiervoor betaalt. De kosten hangen meestal af van de diepte van de tank en de omstandigheden van de werkzaamheden, maar zijn gemiddeld 100-200 euro. 

Als u besluit om uw huis te verkopen aan Sons Real Estate, maken wij geen enkel probleem van een volle beerput. De kosten voor het ruimen en reinigen van de septische put nemen wij voor onze rekening. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen van alle soorten huizen en brengen graag direct een eerlijk bod uit op uw huis.

Waarom uw huis verkopen met Sons Real Estate

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten! Courtage rekenen wij bij de koper.

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Hoe werkt Sons Real Estate?

Stap 1

Meldt uw woning binnen 1 minuut aan!

Stap 2

U ontvangt een reactie binnen een werkdag

Stap 3

U gaat mogelijk akkoord met een definitief bod

Stap 4

Officiële koopakte wordt opgesteld

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door en meld u zich tevens aan voor onze nieuwsbrief.

Relevante pagina’s

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Stappenplan verkoop van uw woning

1.  Woning aanmelden

Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

2.  Binnen één werkdag ontvang u van ons een reactie

Wij bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij op afstand, indien u dit eerst liever heeft, een globaal bod uitbrengen.

3.  U ontvangt een definitief bod

Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

4.  Officiële koopakte wordt opgesteld
Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond!

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!