Huis verkopen met bouwovertreding

Een huis verkopen met een bouwovertreding is niet makkelijk. Geen enkele koper zit te wachten op problemen in de vorm van een fikse boete of verplichte verbouwing. De meeste mensen willen tegenwoordig juist een kant-en-klare woning waar ze niets aan hoeven te doen en wat ze direct kunnen betrekken. Sons Real Estate helpt u graag uit uw situatie door direct een aantrekkelijk bod uit te brengen op uw woning met bouwovertreding. Wij kopen alle soorten huizen op eigen risico, zonder bouwkundige keuring uit te laten voeren en zonder financieel voorbehoud.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Alle soorten gebreken

Wij kopen (klus)huizen op met alle soorten gebreken en verouderde huizen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Home » Huis verkopen » Huis verkopen met bouwovertreding

Wat is een bouwovertreding?

Een bouwovertreding is een bouwwerk of verbouwing dat gedaan is zonder bouwvergunning. Mensen verbouwen hun huis zonder vergunning uit gemakzucht (als ze denken dat er toch niemand achter komt of misschien geen toestemming gaan krijgen), of uit onwetendheid (als ze denken dat voor de verbouwing geen vergunning nodig is).

Een bouwovertreding komt aan het licht als er bijvoorbeeld buren klagen bij de gemeente over een verbouwing en er een inspectie is geweest. Het kan ook zijn dat de kadastrale aanduiding niet blijkt te kloppen bij een verkoop, of dat bij een aanvraag van een bouwvergunning de huidige situatie niet bekend blijkt te zijn bij de gemeente.

Voorbeelden van bouwovertredingen zijn een dakkapel, een zijuitbouw of een functiewijziging. 

Wat zijn de gevolgen van een bouwovertreding?

Als de bouw al afgerond is wanneer de overtreding ontdekt wordt, zal u het ofwel moeten verwijderen, of alsnog een vergunning zien te krijgen. Meestal wordt er een termijn van 6 maanden gegeven om onder bedreiging van een boete het probleem op te lossen. 

In de ernstigste gevallen, waarbij duidelijk illegale veranderingen hebben plaatsgevonden, kunt u direct een boete verwachten. Het splitsen van een woning voor illegale verhuur is een voorbeeld dat fiks bestraft wordt. En de boetes kunnen bovendien oplopen tot meer dan 20.000 euro per misdrijf.

Een bouwovertreding kan niet verjaren. Zelfs als het bouwwerk al decennialang illegaal staat, en door de vorige eigenaar gebouwd is, kan de gemeente de huidige eigenaar aansprakelijk stellen. Heeft u een huis met bouwovertreding geërfd? Dan kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de bouwovertreding.

Is een huis met een bouwovertreding onverkoopbaar?

Bijna geen enkele koper heeft interesse in een illegaal bouwwerk. Een huis verkopen met een bouwovertreding is dus vrijwel onmogelijk zonder dat u investeert in het oplossen van het probleem. Afhankelijk van het soort bouwovertreding kan dit erg veel kosten. 

Omdat de verkoper van een woning meldingsplicht heeft, kunt u het ook niet verzwijgen. Niet alleen kunt u dan later alsnog aansprakelijk worden gesteld, u kunt dan bovendien een boete verwachten van 10% van de waarde van de woning.

Lees ook

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Voor alle soorten woningen
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed treden wij ook op als opkoper. Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed op. Dit geldt o.a. voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Altijd een goed bod dankzij onze ruime ervaring in renovatie
Voor alle soorten (klus)huizen
Direct een marktconform bod
Discrete communicatie
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!