Scheiden en huis verkopen?

Bij een scheiding en de verkoop van het huis moet er veel geregeld worden. Het verkopen van de gezamenlijke woning is hierbij vaak nodig als het niet lukt om de woning nog te kunnen bekostigen door een van de partners. Het verkopen van uw huis brengt veel stress en onzekerheden met zich mee. Een scheiding wilt u namelijk zo snel mogelijk afgehandeld hebben en de verkoop van een huis kan daarbij extra problemen met zich meebrengen.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Wij nemen alle risico’s van verborgen gebreken op ons en maken geen bouwkundige keuring

U kunt gewoon in uw eigen huis blijven wonen totdat u iets anders heeft gevonden

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis.

Scheiden en woning verkopen?

Bij een scheiding en de verkoop van het huis moet er veel geregeld worden. Het verkopen van de gezamenlijke woning is hierbij vaak nodig als het niet lukt om de woning nog te kunnen bekostigen door een van de partners. Het verkopen van uw huis brengt veel stress en onzekerheden met zich mee. Een scheiding wilt u namelijk zo snel mogelijk afgehandeld hebben en de verkoop van een huis kan daarbij extra problemen met zich meebrengen.

Een huis verkopen via een makelaar is een langdurig verkooptraject. Particuliere kopers bieden namelijk altijd met financieringsvoorbehoud. Dus u bent vrijwel altijd minimaal 12 weken verder voordat de verkoop rond is. Krijgt de koper zijn financiering niet rond, dan kunt u het gehele traject weer opnieuw beginnen.

Daarnaast dient er tijd te worden vrijgemaakt voor het verkoop klaar maken van de woning, bezichtigingen, overdracht,  en de overeenkomsten. Hierin moet veel overlegd worden, wat kan leiden tot nog grotere escalatie van uw problemen. Daarom is een snelle verkoop van groot belang. Sons Real Estate biedt daarin de mogelijkheid. U kunt u huis namelijk direct aan ons verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Indien gewenst kunnen we al binnen één week bij de notaris zitten. Een bijkomend voordeel is daarbij dat u direct duizenden euro’s aan makelaarskosten bespaart. 

Snelle of directe verkoop mogelijk

Sons Real Estate biedt u daarom een snelle verkoop van uw woning aan. U ontvangt van ons een bod op uw woning en binnen enkele dagen kan de verkoop dan ook worden afgerond. Als vastgoedmakelaar beschikken wij enerzijds over een groot netwerk aan opkopers, waaronder wij zelf ook eigen vastgoed in beheer hebben. Deze woningen worden doorgaans verbouwd en gerestyled, voordat deze als particuliere huurwoning worden ingezet of gewoon wel via openbare woningverkoop sites.

Optioneel wordt uw woning via niet-openbare kanalen doorverkocht

U heeft bij Sons Real Estate de mogelijkheid uw woning via de niet-openbare kanalen te laten plaatsvinden. Dit hangt per type woning af, de locatie van de woning en de staat van het onderhoud. Een ander voordeel van verkopen via een vastgoedbedrijf is dat u op uw verzoek in uw woning kunt blijven wonen totdat u een nieuw huis heeft gevonden. De kosten van het verkooptraject, oftewel de courtagekosten, worden doorberekend aan de koper van uw woning.

Waarom uw woning verkopen aan of via Sons Real Estate

Manier van aanpak

Bij Sons Real Estate is de aanpak zeker, snel en duidelijk. Wij komen bij u eerst vrijblijvend langs om uw wensen en voorwaarden te bespreken. Zodra u graag uw huis aan ons wilt verkopen en terug huren, starten wij met een waardebepaling van uw woning. Deze waardebepaling wordt gedaan aan de hand van de staat van uw woning, locatie en onderhoud van uw woning. Wij zullen met behulp van de waardebepaling samen met u een verkoopprijs vaststellen. Vervolgens bespreken wij ook met u de uiteindelijke huurprijs. 

Afronden van de documenten

Na het overeenkomen van de verkoopprijs en huurprijs van uw huis, stellen wij een koopovereenkomst op en zorgen wij direct ook voor het opstellen van een huurovereenkomst. Wij zorgen dat alle documenten bij de notaris komen en ondertekend worden door de betrokken partijen. Zodra alle documenten ondertekend zijn, is zowel de verkoop als de verhuur rond en heeft u het verkoopbedrag direct op uw rekening!

Meer lezen over scheiden en uw woning verkopen? Lees dan onze kennisbank vol relevante artikelen hierover!

Artikelen over huis verkopen bij scheiding:

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Andere interessante pagina's

Algemeen

Financieel

Omgang met partner

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!