Huurder uitzetten bij de verkoop van uw huis?

Laat uw verhuurde woning direct overnemen en ontvang de overwaarde of restwaarde op uw rekening. Ontvang direct gratis een vrijblijvend bod zonder enige verplichtingen!

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang direct een vrijblijvend bod zonder bezichtiging

Geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten voor u

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Voor alle soorten verhuurde huizen. Ook met huurdersproblemen.

Direct marktconform bod

Direct een marktconform bod op basis van een waardebepaling

Alle soorten verhuurde huizen

Onder andere: verhuurde woningen, studentenpanden, huizen met huurdersproblemen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij verkoop verhuurd vastgoed

Huurder uitzetten bij verkoop huis

Een huurder uitzetten bij verkoop van de woning is onder normale omstandigheden niet mogelijk. Maar waarom zou u een huurder uit huis willen zetten bij verkoop, als u de woning ook gemakkelijk met huurder erin kan verkopen. Sons Real Estate is gespecialiseerd in het verkopen van woningen met huurders erin. Zo kunt u dus gemakkelijk zonder gedoe uw huis verkopen met huurders erin.

Sons Real Estate beschikt namelijk over een zeer groot netwerk van woningbeleggers die maar al te graag uw huis met huurders erin willen overnemen. Het voordeel van het verkopen van uw verhuurd huis aan woningbeleggers is dat woning beleggers geen financiering nodig hebben voor het aankopen van uw woning. Zo bent u dus altijd verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering.

Heeft u een woning met een huurder erin en wil de huurder er uitzetten bij verkoop? Tegenwoordig is het niet mogelijk om huurders uit te zetten bij verkoop.

Kunt u huurders eruit zetten bij verkoop?

Nee, dat is niet mogelijk. Huur breekt geen koop en zolang er sprake is van een lopend huurcontract kunt u de huurders er niet uit zetten.

Waarom kan je een huurder er niet uitzetten bij verkoop van een woning.

Een huurder eruit zetten bij verkoop van een woning is helaas niet mogelijk omdat een huurder huurbescherming heeft. Dit gaat zelfs zo ver dat dit ook geld wanneer er in het huurcontract staat dat de huurder akkoord gaat met beëindiging van de huur als de verhuurder de woning verkoopt. Een dergelijke bepaling in een huurcontract is namelijk ongeldig.

Als de verhuurder het huis dus wil verkopen dan dient hij de bestaande huurovereenkomst onder dezelfde voorwaarden over te dragen aan de nieuwe eigenaar. In de wet is namelijk bepaald dat koop geen huur breekt.

Huurders eruit zetten bij verkopen woning, wat kan wel?

Huurders eruit zetten bij verkoop van het huis is dus een lastig verhaal. Wanneer u de huurders er dus uit wilt zetten moet u naar de rechter toe. Als verhuurder zal u dan een hele urgente reden moeten hebben om de huurder uit de woning te zetten bij verkoop, want anders zal de rechter hier niet in mee gaan. Dient de woning verkocht te moeten worden omdat u in hevige financiële problemen zit en de hypotheek niet meer kan betalen dan is de kans groot dat de rechter met u meedenkt. Wilt u de huurder eruit zetten omdat u de woning zo tegen een hogere prijs kunt verkopen dan zal de rechter hier helaas niet in mee

Waarom mijn huis met huurders erin laten verkopen door Sons Real Estate

Sons Real Estate verkoopt uw pand met huurders erin net zo makkelijk als een huis zonder huurders. Wij plaatsen uw huis met huurders erin niet op Funda maar verspreiden hem onder ons beleggersnetwerk, waardoor we snel kunnen schakelen bij de verkoop van uw huis met huurders. 

Hoe verkoopt Sons Real Estate uw huis met huurders erin?

Wij brengen de woning middels ‘’stille verkoop’’ onder de aandacht bij beleggers waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd zullen zijn in uw woning. Het voordeel is dat Sons Real Estate landelijk actief is en in elke regio beleggers heeft zitten die actief op zoek zijn naar woningen met huurders erin.

Vervolgens zal er een bezichtiging plaatsvinden met de beleggers bij de woning. Dit is zowel mogelijk op een moment dat de huurders thuis zijn of op een moment dat zij weg zijn. Dit maakt voor de beleggers niks uit.

Nadat wij de woning hebben bezichtigd met een aantal beleggers zullen er biedingen volgen op de woning. Doordat er meerdere beleggers komen zullen er naar verwachting meerdere biedingen komen. Waarop u de partij kunt kiezen die het beste bod neerlegt met de beste voorwaarden.

Versneld waardebepaling aanvragen

Voor alle verhuurde woningen

U betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Binnen één week bij de notaris is mogelijk
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
Ontvang alvast een bod zonder bezichtiging
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Geen onzekerheid!

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Als opkoper kopen wij alle soorten verhuurde huizen, maar ook bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Transparante werkwijze
Het beste bod op verhuurde woningen
Bod zonder voorbehoud van financiering
Direct duidelijkheid en zekerheid voor u
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw verhuurde woning verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Aan Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!