Huisbaas wilt huis verkopen?

Wees bewust van het hoe en waarom, zodat u weet wat u kunt doen om uw situatie goed kunt benutten. Verhuurders kunnen meerdere redenen hebben om het huis te verkopen.

Directe verkoop

Snelle verkoop & geen voorbehoud van financiering

Grootste netwerk

Wij schakelen snel en bieden uw pand aan in ons grote netwerk

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan courtage

Huisbaas of verhuurder wil huis verkopen?

In de 1e plaats moet u voor u zelf nagaan in welke mate het eigenlijk erg is als het verhuurde huis wordt verkocht! Want het kan voorkomen dat een verhuurder waarde wilt opeisen. In dat geval kunt u uw huurbaas op de hoogte stellen dat er bedrijven, zoals Sons Real Estate, bestaan die direct het geld kunnen uitbetalen. Zo kunt uw huurbaas het huis aan Sons Real Estate verkopen en zo bent u er zeker van dat u gewoon in uw huis kunt blijven wonen. Want meldt u dit aan uw huurbaas? Laat hem, of doe het zelf, dan melden dat u dit doet om te voorkomen dat hij het verkoopt aan iemand die u niet kent. Sons Real Estate is een landelijk opererend vastgoed- en verhuurbedrijf die woningen koopt en verhuurd. Via ons kunt u rekenen op een normale gang van zaken. 

Verhuurders kunnen uiteenlopende redenen hebben om af te willen zien van een verhuurde woning

Echter als het zo is dat de verhuurder hele andere plannen heeft, dan is het uiteraard de vraag of Sons Real Estate u kunt helpen. Maar het kan echter wel voorkomen dat de verhuurder in zijn maag zit met aankomende onderhoudskosten en dan kan de wens ontstaan om het te verkopen. In dat geval kan het raadzaam zijn om uw huurbaas te melden dat er partijen zijn die gewoon een goed bod uitbrengen, ongeacht de staat van onderhoud.

Uiteindelijk bepaalt de verhuurder of eigenaar zelf wat hij met de woning doet. Maar u heeft wel huurdersbescherming. Gaat de nieuwe verhuurder u eruit pesten, dan kunt u gewoon geld eisen. In dat geval dient u zich echter te informeren bij de juiste juridische hulpverlening. U kunt hiervoor zoeken naar huurdersbescherming. 

Stappenplan verkoop verhuurde woningen voor de verhuurder

Wat u aan de verhuurder kan doorgeven welke stappen Sons Real Estate onderneemt om het huis te kopen!

1.  Wij komen eerst langs voor een woningopname. Indien dit niet mogelijk is dan is dit niet direct nodig heeft. Wanneer u al plattegronden heeft van de woning inclusief foto’s dan kan de woningopname ook worden overgeslagen.

2.  In overleg met u stellen wij een verkoopprijs op inclusief overige voorwaarden.

3.  Wij plannen bezichtigingen in met beleggers

4.  Na de bezichtigingen zullen er biedingen volgen.

5.  Deze biedingen kunt u weigeren, in onderhandeling treden of accepteren.

6.  Wanneer u het bod inclusief de voor u meest gunstigste voorwaarden heeft geaccepteerd dan wordt het koopcontract opgesteld inclusief datum van overdracht bij de notaris vastgelegd.

7.  Op de datum van overdracht bij de notaris overhandigd u de sleutels aan de koper en ontvangt u de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van verhuurde woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is landelijk actief als opkoper van verhuurde woningen. U kunt dus in geheel Nederland, maar ook in Belgie terecht voor het verkopen van uw verhuurd huis. Wij brengen graag een bod uit op uw woning in verhuurde staat.

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Huizen van alle jaartallen

Studentwoningen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!