Huis verkopen aan kind in verhuurde staat

Huis verkopen aan kind in verhuurde staat? Sons Real Estate is een landelijk opererende vastgoedkoper en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang direct een vrijblijvend bod zonder bezichtiging

Geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten voor u

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Voor alle soorten verhuurde huizen. Ook met huurdersproblemen.

Direct marktconform bod

Direct een marktconform bod op basis van een waardebepaling

Alle soorten verhuurde huizen

Sons Real Estate neemt direct de huurcontracten over in eigen beheer

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij verkoop verhuurd vastgoed

Huis verkopen aan kind in verhuurde staat

Wilt u uw huis verkopen aan uw kind terwijl het in een verhuurde staat verkeert? Dan is het goed om te weten dat daar wel het een en ander bij komt kijken. Mocht u uw woning gemakkelijk willen verkopen, dan kunt u ook altijd terecht bij Sons Real Estate. Als landelijk actieve makelaar kopen wij alle soorten woningen geheel voor eigen rekening op. Verder bieden wij u zeer flexibele voorwaarden, waardoor u zo min mogelijk stress hoeft te ervaren gedurende het verkooptraject. Voor een desgewenst snelle verkoop van uw woning, bent u bij Sons Real Estate aan het juiste adres.

Waar moet u op letten bij de verkoop aan uw kind?

Wanneer u uw huis in verhuurde staat wilt verkopen aan uw kind, is het zo dat dit niet zomaar kan. De Belastingdienst houdt in de gaten of dit wel zomaar kan. Het mag niet zo zijn dat u uw huis voor een te lage prijs verkoopt om uw kind een voordeel te geven. Hoewel dit dus een aanlokkelijk idee kan zijn, is dit in de praktijk niet zo gemakkelijk te regelen. Het bedrag dat uw kind in zo’n geval te weinig betaalt, zal worden gezien als een schenking. Hierover zal dan vervolgens weer belasting moeten worden betaald. Hoe groter dit verschil is, hoe meer belasting er dus zal moeten worden afgedragen. Eveneens moet er rekening gehouden worden met de bestaande huurovereenkomst en diverse wettelijke eisen. Als u dit wilt voorkomen, kunt u ook contact opnemen met Sons Real Estate.

Doe vrijblijvend een aanvraag bij Sons Real Estate

Als u snel uw huis wilt verkopen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij brengen snel een bod uit op uw woning. Dit bod is altijd zonder voorbehoud van financiering en ook geheel vrijblijvend. Een aanvraag doen kan eenvoudig via onze website en verplicht u dus ook tot niets. Verder krijgt u geheel gratis een waardebepaling van één van onze ervaren taxateurs. Er wordt dan onder andere gekeken naar de onderhoudsstaat en de perceelgrootte van uw woning. Ook de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving speelt een rol. Uw huis in verhuurde staat verkopen aan uw kind is dus vaak niet gemakkelijk. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch en via ons contactformulier contact opnemen.

Versneld waardebepaling aanvragen

Voor alle verhuurde woningen

U betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Binnen één week bij de notaris is mogelijk
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
Ontvang alvast een bod zonder bezichtiging
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Geen onzekerheid!

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Als opkoper kopen wij alle soorten verhuurde huizen, maar ook bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Transparante werkwijze
Het beste bod op verhuurde woningen
Bod zonder voorbehoud van financiering
Direct duidelijkheid en zekerheid voor u
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw verhuurde woning verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Aan Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!