Als de verhuurder of huisbaas het huis wilt verkopen

Wat zijn de gevolgen als de huisbaas of verhuurder het huis wilt verkopen? Lees meer over de mogelijke gevolgen.

Koop breekt geen huur!

Grootste netwerk

Wij schakelen snel en bieden uw pand aan in ons grote netwerk

Directe verkoop

Snelle verkoop & geen voorbehoud van financiering

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan courtage

Huisbaas of verhuurder wil huis verkopen?

Stel dat uw huisbaas het huis wilt verkopen, dan kan het zijn dat u daar uw vraagtekens over heeft. En het nog minder fijn voor u zijn, als u niet weet wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Maar moet u zich wel zorgen maken? Of heeft u de indruk dat er andere plannen zijn dan wat u gewend bent van de verhuurder?

Sons Real Estate is zelf een gerenommeerd vastgoedbedrijf die de huurders niet in de steek zal laten. Natuurlijk kan het voorkomen dat iets gerepareerd moet worden of er andere hulp sneller gewenst is. Maar het kan natuurlijk erger. Bijvoorbeeld dat de nieuwe verhuurder u wilt verwijderen, omdat hij een hogere huur opbrengst wilt ontvangen. 

U hoeft niet altijd bang te zijn voor een nieuwe verhuurder

Bij Sons Real Estate begrijpen wij dat u de angst heeft dat alles niet meer gaat zoals u gewend bent, dat de huur wordt verhoogd of als het pand bijvoorbeeld wordt omgezet in een studentenhuis of een specifiek type bedrijfspand. 

Het kan allemaal. Maar wat u moet weten, is dat recht heeft op huurbescherming. Via de Rijkoverheid kunt u daar meer over vinden. Het volgende principe geldt namelijk:

“Koop breekt geen huur”

Dit houdt in dat alleen de eigenaar wijzigt en u zou er in principe niets van hoeven ondervinden. Maar in de praktijk gebeurt het veel dat er inderdaad plannen zijn en dat de nieuwe verhuurder u het liefst zo snel mogelijk ziet weggaan. Hier kunt u dus huurbescherming voor ontvangen.

Het alternatief: Verkoop uw huis aan een gerenommeerd verhuurbureau

Sons Real Estate is misschien maar één van de vele vastgoedbedrijven waar u een verhuurde woning aan kunt verkopen. Maar niet iedereen weet dat! Wat u als huurder kunt doen:

  1. Huurbescherming

  2. Uw verhuurder op hoogte stellen van andere vastgoedbedrijven die ook uw verhuurde huis kunnen kopen, zoals Sons Real Estate.

 

Stappenplan verkoop verhuurde woningen voor de verhuurder

Wat u aan de verhuurder kan doorgeven welke stappen Sons Real Estate onderneemt om het huis te kopen!

1.  Wij komen eerst langs voor een woningopname. Indien dit niet mogelijk is dan is dit niet direct nodig heeft. Wanneer u al plattegronden heeft van de woning inclusief foto’s dan kan de woningopname ook worden overgeslagen.

2.  In overleg met u stellen wij een verkoopprijs op inclusief overige voorwaarden.

3.  Wij plannen bezichtigingen in met beleggers

4.  Na de bezichtigingen zullen er biedingen volgen.

5.  Deze biedingen kunt u weigeren, in onderhandeling treden of accepteren.

6.  Wanneer u het bod inclusief de voor u meest gunstigste voorwaarden heeft geaccepteerd dan wordt het koopcontract opgesteld inclusief datum van overdracht bij de notaris vastgelegd.

7.  Op de datum van overdracht bij de notaris overhandigd u de sleutels aan de koper en ontvangt u de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van verhuurde woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is landelijk actief als opkoper van verhuurde woningen. U kunt dus in geheel Nederland, maar ook in Belgie terecht voor het verkopen van uw verhuurd huis. Wij brengen graag een bod uit op uw woning in verhuurde staat.

Andere relevante pagina’s:

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat

Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen

Huizen van alle jaartallen

Studentwoningen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!