Voor het aankopen & verkopen van uw vastgoed

Uw partner bij het aankopen, verkopen, financieren, transformeren, beheren en verhuren van vastgoed.

Slider
Beste prijs voor uw vastgoed
Courante beleggingspanden met hoog rendement
Lage verbouwkosten door eigen bouwafdeling
Snel schakelen dankzij groot netwerk

Beleggingspanden

Bent u op zoek naar beleggingspanden of heeft u een beleggingspand die u wilt verkopen? Sons Real Estate is uw partner bij de aankoop en verkoop van beleggingspanden. Wij beschikken over een zeer groot aanbod aan courante beleggingspanden en over een enorm netwerk aan particuliere en zakelijke beleggers. Zo brengen wij vraag en aanbod bij elkaar, zonder de tussenkomst van een verkoopmakelaar. Het voordeel hiervan is dat er bij de verkopende partij geen courtagekosten in rekening worden gebracht, waardoor verkoper dit ook niet hoeft door te berekenen in zijn verkoopprijs. Zo heeft u dus de beste deal bij de aankoop of verkoop van uw beleggingspand!

Beleggingspanden te koop

Op onze website wordt slechts een beperkt aantal beleggingspanden te koop aangeboden. Het grootste deel van de beleggingspanden wordt namelijk verkocht middels ‘’stille verkoop’’. Dat wil zeggen dat wij de panden die wij krijgen aangeboden, verkopen zonder dat wij deze op de openbare markt aanbieden.

Voor de verkoper heeft dit naast privacy en veiligheidsoverwegingen als voordeel dat de personen die het pand aangeboden krijgen ook echt daadwerkelijke potentiele kopers zijn, die in de meeste gevallen direct bereid zijn een bod uit te brengen. Wij weten namelijk van al onze beleggers wat zij precies zoeken en of hetgeen wat zij zoeken aansluit op het geen wat aangeboden wordt. Zo kunnen wij dus snel schakelen tussen koper en verkoper.

Zoekopdracht beleggingspanden

Wanneer u een beleggingspand wilt kopen vragen wij daarom altijd om een zoekopdracht bij ons neer te leggen. Hierin staat vermeld in welke prijsklasse u zoekt, het soort beleggingspanden, de locaties, uw rendementseisen en alle overige zaken die voor u van groot belang zijn. Uw zoekopdracht beheren wij in een beveiligde omgeving en wordt nooit openbaar gemaakt.

In deze zoekopdracht staat dus precies omschreven wat u precies zoekt, zodat wij bij nieuw aanbod direct weten of er een pand tussen zit dat aansluit op uw wensen. Zo kunnen wij dus op zeer snelle en gemakkelijke wijze schakelen tussen vraag en aanbod.

Beleggingspand Financieren

Heeft u een beleggingspand op het oog en wilt u deze financieren? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo zijn er slechts een aantal banken in Nederland die beleggingspand hypotheken verstrekken. Echter kunt u niet direct terecht bij alle partijen. Dit gaat namelijk via een tussenpersoon. Bekende beleggingshypotheekverstrekkers zijn de NIBC, RNHB, Domivest en ING.

Vroeger kon u ook bij de Rabobank uw beleggingspand financieren, echter zijn zij er enkele maanden geleden mee gestopt. De Rabobank heeft er voor gekozen om geen lening meer te vertrekken voor beleggingspanden omdat het een te hoog risico met zich meebrengt. U kunt dus alleen nog maar geld lenen voor een beleggingspand bij de bovenstaande beleggingsbanken.

Bij deze partijen kunt u al een hypotheek krijgen tot 70% a 80% van de taxatiewaarde van het pand. Er dienen dus altijd een eigen inbreng te worden meegebracht bij de aankoop van een beleggingspand. Wij adviseren onze beleggers als onafhankelijk tussenpersoon bij het kiezen van de hypotheekverstrekker die het meest aantrekkelijke hypotheekvoorstel  voor uw beleggingspand kan aanbieden. Houdt u er wel rekening mee dat de hypotheekrente van een beleggingspand aanzienlijk hoger ligt dan de hypotheek van uw eigen woning. De hypotheekrente ligt op dit moment namelijk tussen de 3,5% en 4%.

Verhuurd beleggingspand te koop

Heeft u een verhuurd beleggingspand te koop of wilt u een verhuurd beleggingspand kopen? Sons Real Estate begeleid u bij de aan of verkoop van een verhuurd beleggingspand. Wij beschikken dagelijks over een nieuw aanbod aan beleggingspanden.

Het voordeel van een verhuurd beleggingspand kopen is dat u er in de meeste gevallen heel weinig tijd aan kwijt ben. Wanneer het rendement goed is en er geen klachten door buren of over de huurders zijn dan hoeft u na de overdracht van het pand verder niets te doen en hoeft u zich alleen bezig te houden met het incasseren van de huurpenningen. Wilt u er helemaal geen omkijken naar hebben dan kunnen wij u dat ook uit handen nemen. Met ons vastgoedbeheer, zorgen wij voor het innen van de huurpenningen, het contact met de huurders, het houden van controles op het pand en waar nodig in overleg onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Rendement beleggingspand

Op dit moment verkopen wij als makelaar beleggingspanden met een gemiddeld rendement van tussen de 7% en 9%. Bevind het beleggingspand zich op een A locatie dan kan het zo zijn dat het pand onder de 7% rendement wordt aangeboden, maar doorgaans kunt u bij ons beleggingspanden met een minimum rendement van 7% verwachten.

Heeft u een beleggingspand minder dan een half jaar in uw bezit dan krijgt u de overdrachtsbelasting van 2% terug. Koopt u een beleggingspand aan voor de lange termijn dan betaald u 2% overdrachtsbelasting bij een woonhuis en 6% overdrachtsbelasting bij een bedrijfspand. Deze overdrachtsbelasting krijgt u niet terug.

Een rendementsberekening wordt gemaakt aan de hand van de volgende gegevens en formule.

Jaarlijkse huuropbrengsten ex g/w/l – Vaste kosten ( VVE, Gemeentelijke belastingen e.d.) : Aankoopprijs incl overdrachtsbelasting = Rendement

U betaald als particuliere belegger geen belasting over uw huuropbrengsten, dus hoeft u daar ook geen rekening mee te houden met het bepalen van uw rendement en kunt u dus zien als een fiscaal voordeel bij het beleggen in vastgoed.

Overzicht beleggingspanden

Bij ons kunt u terecht wanneer u op zoek bent naar beleggingspanden in Rotterdam, Delft, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amsterdam en alle omliggende gemeenten. Wij zijn namelijk actief in de gehele randstad.

Waarom uw beleggingspand kopen of verkopen met Sons Real Estate?

  • Geen courtagekosten bij de verkoop van uw pand
  • Zeer groot aanbod beleggingspanden in de Randstad
  • Kosteloos en vrijblijvend vastgoedadvies op maat

Meer informatie ontvangen

Heeft u vragen na het lezen van dit artikel of wilt u graag vastgoedadvies omtrent de aan of verkoop van een beleggingspand? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en vraag dan een kosteloos vastgoedadvies gesprek aan. U kunt ons contacten via info@sonsrealestate.nl of 070 737 0642. Ook kunt u op de ''Kom in contact'' button klikken en wij nemen spoedig contact met u op.