Beleggen in woningen als particulier

Ontdek hoe u het beste kunt investeren in woningen

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Beleggen in woningen als particulier

Wilt u beleggen in woningen als particulier en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In woningen beleggen voelt voor een beginnende belegger vaak als een sprong in het diepe. Daarom kiezen de meeste beginnende beleggers om tijdens de aankoop van vastgoed, begeleid te worden door een vastgoedspecialist. Sons Real Estate begeleid beginnende beleggers die als particulier in woningen willen beleggen. Daarnaast krijgt Sons Real Estate bovendien als eerste exclusief vastgoed aangeboden middels ‘’stille verkoop’’ waardoor wij altijd beschikken over een ruim aanbod aan woningvastgoed voor de particulier markt. De panden die wij aanbieden zijn zeer courant, dus beleggen in woningen al particulier doet u dus met Sons Real Estate.

Waarom onze beleggers kiezen voor Sons Real Estate

Kan men als particulier beleggen in woningen zonder een bedrijf op te richten?

U kunt als particuliere belegger in huizen beleggen zonder dat u dit in een bedrijf hoeft te doen. Er zijn beleggers die naast beleggen in vastgoed ook huizen willen kopen om te verbouwen en te verkopen. Dan is het verstandig om dit wel binnen een bedrijf te doen en kunt u niet meer als particulier beleggen in woningen men kiest er dan voor om dit binnen een BV te doen.

 

Box 3 beleggen in woningen als particulier

Wanneer u als natuurlijk persoon gaat beleggen dan kan dit in box 3, het is echter wel belangrijk dat de belastingdienst het verhuren van uw panden als werk gaat zien. Het is daarom van belang dat wanneer u meerdere panden als particulier in bezit heeft het beheer uit handen geeft aan een vastgoedbeheerder. Zo innen zij de huur, zorgen zij voor het onderhoud, zorgen zij voor nieuwe huurders en stellen zij de nieuwe huurcontracten op wanneer er een huurder uitgaat. Op deze manier wordt het investeren in woningen als particulier niet als werk gezien.

 

Hoe werkt het beleggen in woningen als particulier

Iemand die als particulier in woningen belegd die koopt woningen om te verhuren om daar middels maandelijkse huurinkomsten en waardestijging van het pand rendement uit te behalen.

Evaluatie van locatie beleggingspand

Tijdens de zoektocht naar goede beleggingswoningen kijken wij dus goed naar de locatie van het pand. De locatie bepaald namelijk of de woning gemakkelijk verhuurd wordt(ook in economisch slechte tijden) en of er op de lange termijn een waardestijging van het pand verwacht kan worden.

Evaluatie van de prijs

Is de locatie van het pand goed dan moet er gekeken worden of het een goede prijs is. Dit doen wij aan de hand van de verkoopprijzen van panden die onlangs zijn verkocht in de buurt, de indeling van het pand, de staat van onderhoud van het pand en vve stukken.  En zo zijn er nog een groot aantal criteria waarop wij het pand beoordelen, voordat wij namens de belegger een bieding uitbrengen.

Onderhandelen voor de juiste voorwaarden

Voldoet het pand aan alle criteria dan zal er een bod worden uitgebracht inclusief de daarbij horende voorwaarden. Wij nemen dit onderhandelingsproces op ons en adviseren koper tijdens dit proces.

Werkwijze wanneer een belegger wilt beleggen via Sons Real Estate

Box 3 beleggen in woningen als particulier

1. Zoekprofiel opstellen.

Eerst stellen wij een zoekprofiel voor u op. In welke regio u,  in welke prijsklasse, welke type huurders, welk rendement, welk type panden en welke voorwaarden heeft u. Aan de hand van dit zoekprofiel kunnen wij concreet op zoek naar beleggingspanden.

2. Vinden & bezichtigen geschikt beleggingspand

Aan de hand van het zoekprofiel gaan wij actief naar geschikte beleggingspanden om te kunnen verhuren. Dit doen wij binnen ons netwerk, via veilingen en op de openbare markt.

Hebben wij een pand gevonden die wij geschikt achten dan nemen wij contact met u op en kunnen we het pand gaan bezichtigen. Tijdens de bezichtiging bekijken we de staat van onderhoud, de mogelijkheden tot optimaliseren of uitbreiden van de indeling en de buurt waarin het pand staat.

3. Begeleiding onderhandeling & verhuur

Na onze analyse en advies is het aan u de keuze om wel of geen bod uit te brengen op het pand. Wanneer u wilt bieden dan adviseren wij welk bod uit te brengen en begeleiden wij tijdens het biedingsproces. Is de bieding geaccepteerd dan kan het koopcontract getekend worden.

Wanneer u het pand in bezit heeft dan kunnen wij begeleiden bij eventuele verbouwingen mochten die nodig zijn om de woning klaar te maken voor de verhuur.

De woning kan in de verhuur gezet worden. Wij kunnen de verhuur verzorgen, maar indien gewenst ook het beheer uit handen nemen. Zo kunt u zich bezighouden met de dingen waar u goed in bent.

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende mogelijkheden en advies
Alle soorten vastgoed
Van begin tot eind ontzorgd
Vast aanspreekpunt voor uw vragen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!