Waarde verhuurde woning box 3

Waarde verhuurde woning box 3? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet een vrijblijvend bod op elk soort woning.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang direct een vrijblijvend bod zonder bezichtiging

Geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten voor u

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Voor alle soorten verhuurde huizen. Ook met huurdersproblemen.

Direct marktconform bod

Direct een marktconform bod op basis van een waardebepaling

Alle soorten verhuurde huizen

Sons Real Estate neemt direct de huurcontracten over in eigen beheer

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij verkoop verhuurd vastgoed

Waarde verhuurde woning box 3

De waarde van een verhuurde woning als onroerend goed vermogen valt bij het Nederlands belastingstelsel onder box 3. In box 3 wordt naast onroerend goed, ook ander vermogen belast zoals spaargeld en beleggingen. Maar ook ander vermogen dat niet valt onder box 1 (inkomen uit werk en woning) of box 2 (inkomen uit aanmerkelijk belang) valt onder box 3. Als u de waarde van een verhuurde woning wenst te achterhalen, omdat u een verkoop overweegt, dan kunt u vrijblijvend terecht bij Sons Real Estate. Sons Real Estate is een landelijk actieve vastgoedorganisatie en stuurt graag een taxateur uw kant op. Vervolgens krijgt u direct een vrijblijvend bod zonder voorbehoud en kunt u met zekerheid overgaan tot een verkoop.

De waarde van een verhuurde woning in box 3

Om de waarde van een verhuurde woning te bepalen voor box 3, wordt er gekeken naar de WOZ-waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken en wordt jaarlijks door de gemeente vastgesteld. De WOZ-waarde vormt de grondslag voor de berekening van de vermogensrendementsheffing in box 3. Inkomsten uit verhuurd onroerend goed heeft dus een invloed op hoeveel belasting er moet worden afgedragen. De WOZ-waarde wordt elkaar jaar bepaald door de gemeente waarin de verhuurde woning staat. Deze waarde wordt voornamelijk gebaseerd op factoren zoals de ligging, inhoudsgegevens, oppervlakte en prijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. De Belastingdienst maakt gebruik van deze waarde om diverse belastingen te berekenen. De taxatiewaarde kan echter lager of hoger uitvallen.

Verkoop uw verhuurde woning aan Sons Real Estate

Heeft u een verhuurde woning die u graag wenst te verkopen? Sons Real Estate doet graag een aanbod. We sturen graag onze taxateurs en gaan met u in overleg voor een zorgeloze transitie. Zo zijn de verkoopvoorwaarden altijd in overleg en kunt u rekenen op flexibiliteit en het beste aanbod voor uw verhuurde woning, ongeacht de staat, locatie of type woning. Benieuwd naar de waarde van uw verhuurde woning met een zorgeloze verkoop in het achterhoofd? Laat uw gegevens achter of neem direct telefonisch contact op.

Versneld waardebepaling aanvragen

Voor alle verhuurde woningen

U betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Binnen één week bij de notaris is mogelijk
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
Ontvang alvast een bod zonder bezichtiging
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Geen onzekerheid!

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Als opkoper kopen wij alle soorten verhuurde huizen, maar ook bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Transparante werkwijze
Het beste bod op verhuurde woningen
Bod zonder voorbehoud van financiering
Direct duidelijkheid en zekerheid voor u
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw verhuurde woning verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Aan Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!