Verhuurd huis verkopen na overlijden eigenaar

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf dat woningen opkoopt. Wilt u geen langdurig verkooptraject en zonder zorgen uw huis verkopen? Wij brengen geheel gratis en vrijblijvend een bod uit op uw woning.

Lees direct wat Sons Real Estate kan doen bij het verkopen van uw woning

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Home / Huis verkopen / Na overlijden eigenaar

Huis verkopen na overlijden eigenaar

Wilt u snel een verhuurd huis verkopen na het overlijden van de eigenaar? Een verhuurde woning verkopen is net even iets ingewikkelder dan het verkopen van een leegstaande woning. Een huurder geniet namelijk huurbescherming en u kunt de woning dus alleen maar verkopen met de huurder er nog in. Sons Real Estate is gespecialiseerd in de verkoop van verhuurde huizen. Een verhuurde woning kunt u namelijk niet op openbare kanalen als Funda verkopen aan particuliere woningkopers. Een verhuurde woning verkoopt u namelijk aan een vastgoedinvesteerder. Zij kopen de woning namelijk als belegging. De huurinkomsten uit de woning worden namelijk gezien als het rendement op de woning. Doordat wij beschikken over het grootste netwerk beleggers, is een verhuurde woning door ons dus zo verkocht.

Waarde van het verhuurde huis

De waarde van een woning in verhuurde staat is niet te vergelijken met de waarde van een woning in leegstaat. De waarde is namelijk naast de staat van onderhoud ook afhankelijk van het rendement van de woning ofwel de huurinkomsten. Hoe hoger de huur, hoe hoger de waarde. Zo is een woning met een hele lage huur aanzienlijk minder waard dan een woning in leegstaat. Echter kan het zo zijn dat een verhuurde woning met hele hoge huren(zoals bijvoorbeeld een studentenhuis) en stuk meer waard is dan een woning in leegstaat. Doordat de huurder huurbescherming geniet en de huur jaarlijks met een maximum percentage verhoogd mag worden is de waarde dus hoofdzakelijk op het rendement, ofwel terugverdientijd.

Soepele verkoop van de woning na het overlijden van de eigenaar

Na overlijden heeft u andere zaken aan uw hoofd en is een vlotte en soepele verkoop tegen een goede en marktconforme prijs wat de meeste verkopers willen. Wij weten hoe belangrijk een vlotte en soepele verkoop kan zijn. Zeker wanneer de woning is geërfd. Er is dan namelijk sprake van erfbelasting. Wanneer u de woning namelijk niet op tijd heeft verkocht dan dient u de erfbelasting al op voorhand te betalen. Daarom dient de woning voor deze einddatum te zijn verkocht. Het voordeel van het verkopen van een verhuurde woning aan een belegger is dat zij zonder enig voorbehoud kopen. Een belegger biedt altijd zonder financieringsvoorbehoud, zij hebben namelijk geen financiering nodig voor de aankoop  van de woning. Een woning kan daardoor dus al binnen één week zijn verkocht en overgedragen. Zo beschikt u direct over de gelden en komt u niet in de problemen met de erfbelasting. Een snelle verkoop is dus ten alle tijden nodig

Voordelen verkoop met Sons Real Estate

Onze werkwijze

1. Wij komen één keer langs voor een woningopname. Wij meten de woning in, maken wat foto’s voor ons dossier en bekijken de staat van onderhoud. De foto’s zijn slechts alleen voor ons dossier en komen nergens openbaar terecht.

2. Vervolgens brengen wij bij interesse een bod uit op uw woning. Dit bod is zonder voorbehoud van financiering

3. Wanneer u het bod accepteert dan zal het koopcontract worden opgesteld en ondertekent. Ook wordt de overdrachtsdatum en overige voorwaarden vastgelegd.

4. De overdracht bij de notaris. Voor de overdracht vind er eerst een voorinspectie plaats bij uw woning en wordt er gecontroleerd of de woning zich nog in dezelfde staat bevind als op de dag van de bezichtiging. Ook worden de meterstanden genoteerd. U dient de sleutels mee te nemen en de woning over te dragen bij de notaris. Gefeliciteerd uw woning is verkocht!

5. U ontvangt normaliter de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Meer informatie 

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-004 7350.

Relevante pagina’s

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!