Verhuurd huis verkopen na overlijden eigenaar

Ontvang de rest- of overwaarde en start direct met het aanmelden van de verhuurde woning. U ontvangt gratis en zonder enige verplichtingen een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang direct een vrijblijvend bod zonder bezichtiging

Geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten voor u

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Voor alle soorten verhuurde huizen. Ook met huurdersproblemen.

Direct marktconform bod

Direct een marktconform bod op basis van een waardebepaling

Alle soorten verhuurde huizen

Onder andere: verhuurde woningen, studentenpanden, huizen met huurdersproblemen

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij verkoop verhuurd vastgoed

Huis verkopen na overlijden eigenaar

Wilt u snel een verhuurd huis verkopen na het overlijden van de eigenaar? Een verhuurde woning verkopen is net even iets ingewikkelder dan het verkopen van een leegstaande woning. Een huurder geniet namelijk huurbescherming en u kunt de woning dus alleen maar verkopen met de huurder er nog in. Sons Real Estate is gespecialiseerd in de verkoop van verhuurde huizen. Een verhuurde woning kunt u namelijk niet op openbare kanalen als Funda verkopen aan particuliere woningkopers. Een verhuurde woning verkoopt u namelijk aan een vastgoedinvesteerder. Zij kopen de woning namelijk als belegging. De huurinkomsten uit de woning worden namelijk gezien als het rendement op de woning. Doordat wij beschikken over het grootste netwerk beleggers, is een verhuurde woning door ons dus zo verkocht.

Waarde van het verhuurde huis

De waarde van een woning in verhuurde staat is niet te vergelijken met de waarde van een woning in leegstaat. De waarde is namelijk naast de staat van onderhoud ook afhankelijk van het rendement van de woning ofwel de huurinkomsten. Hoe hoger de huur, hoe hoger de waarde. Zo is een woning met een hele lage huur aanzienlijk minder waard dan een woning in leegstaat. Echter kan het zo zijn dat een verhuurde woning met hele hoge huren(zoals bijvoorbeeld een studentenhuis) en stuk meer waard is dan een woning in leegstaat. Doordat de huurder huurbescherming geniet en de huur jaarlijks met een maximum percentage verhoogd mag worden is de waarde dus hoofdzakelijk op het rendement, ofwel terugverdientijd.

Soepele verkoop van de woning na het overlijden van de eigenaar

Na overlijden heeft u andere zaken aan uw hoofd en is een vlotte en soepele verkoop tegen een goede en marktconforme prijs wat de meeste verkopers willen. Wij weten hoe belangrijk een vlotte en soepele verkoop kan zijn. Zeker wanneer de woning is geërfd. Er is dan namelijk sprake van erfbelasting. Wanneer u de woning namelijk niet op tijd heeft verkocht dan dient u de erfbelasting al op voorhand te betalen. Daarom dient de woning voor deze einddatum te zijn verkocht. Het voordeel van het verkopen van een verhuurde woning aan een belegger is dat zij zonder enig voorbehoud kopen. Een belegger biedt altijd zonder financieringsvoorbehoud, zij hebben namelijk geen financiering nodig voor de aankoop  van de woning. Een woning kan daardoor dus al binnen één week zijn verkocht en overgedragen. Zo beschikt u direct over de gelden en komt u niet in de problemen met de erfbelasting. Een snelle verkoop is dus ten alle tijden nodig

Voordelen verkoop met Sons Real Estate

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Meer informatie 

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085-004 7350.

Relevante pagina’s

Versneld waardebepaling aanvragen

Voor alle verhuurde woningen

U betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Binnen één week bij de notaris is mogelijk
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
Ontvang alvast een bod zonder bezichtiging
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Geen onzekerheid!

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Als opkoper kopen wij alle soorten verhuurde huizen, maar ook bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Transparante werkwijze
Het beste bod op verhuurde woningen
Bod zonder voorbehoud van financiering
Direct duidelijkheid en zekerheid voor u
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw verhuurde woning verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Aan Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!