Huurder wilt huis kopen

Vraag direct een vrijblijvend bod aan zonder bezichtiging. Wij kopen alle soorten verhuurde huizen. Laat u verrassen!

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang direct een vrijblijvend bod zonder bezichtiging

Geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten voor u

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Voor alle soorten verhuurde huizen. Ook met huurdersproblemen.

Direct marktconform bod

Direct een marktconform bod op basis van een waardebepaling

Alle soorten verhuurde huizen

Sons Real Estate neemt direct de huurcontracten over in eigen beheer

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij verkoop verhuurd vastgoed

Huurder wilt het huis kopen?

Uiteraard is het nagenoeg elke huurder gegund om het huis te bemachtigen waar hij of zij al woont. En waar men hun toekomst graag voort wilt zetten. Uiteraard gaat Sons Real Estate u niet het advies geven om het huis niet aan de huurder te verkopen. Als vastgoedbedrijf begrijpen wij de wens van velen om in het eigen huis te kunnen blijven wonen en een huurder zult u er erg blij mee maken.

Wees kritisch met het bepalen of een huurder bewust is van het kopen en onderhouden van een koophuis

Wel willen wij u op de hoogte brengen, dat het mogelijk helemaal niet te verkopen is aan de huurder. Enerzijds beschikt niet iedereen over het vereiste inleggeld, overwaarde of inkomen. Anderzijds zijn veel mensen niet altijd gewend om een koophuis te hebben. En als zij dan met die verantwoordelijkheid zijn opgezadeld zitten, kan het ook voor hen niet fijn wonen meer zijn. Daarnaast spelen ook financiële aspecten mee bij het wonen in een huis. Zo zijn de onderhoudskosten voor rekening van de eigenaar, waar je als huurder nog beroep kon doen om de verhuurder. En daarnaast kan een huurder niet gewend zijn om zoveel kosten te dragen. Wellicht heeft u een aangepast voorstel van de huurder geaccepteerd of wat watert bij de wijn gedaan. Dit kunnen signalen zijn dat het uiteindelijk eindigt in een telleurstelling.

Kijk altijd goed naar de beweegredenen van uiteraard zowel uzelf als de huurder. Heeft de huurder echt de behoefte om eigenaar te worden? Of is het een impulsgedachte? 

Verkoop aan erkend vastgoedbedrijf kan soms voor meer rust zorgen ook bij de huurders

Bij een eventuele verkoop aan een vastgoedbedrijf, weet u zeker dat uw huurder goed onder de panne zit. Sons Real Estate is als vastgoedbedrijf heel redelijk en zorgt altijd goed voor haar huurders. En Sons Real Estate verkoopt ook delen van het verhuurde segment aan lokale partner in diverse regio’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat het verhuurde huis bij de juiste partij terecht komt. U hoeft enkel uw adres aan ons door te geven en u kunt zelf bepalen of u erop in gaat, of toch het huis aan de huurder verkoopt.

Verhuurders kunnen uiteenlopende redenen hebben om af te willen zien van een verhuurde woning

Echter als het zo is dat de verhuurder hele andere plannen heeft, dan is het uiteraard de vraag of Sons Real Estate u kunt helpen. Maar het kan echter wel voorkomen dat de verhuurder in zijn maag zit met aankomende onderhoudskosten en dan kan de wens ontstaan om het te verkopen. In dat geval kan het raadzaam zijn om uw huurbaas te melden dat er partijen zijn die gewoon een goed bod uitbrengen, ongeacht de staat van onderhoud.

Uiteindelijk bepaalt de verhuurder of eigenaar zelf wat hij met de woning doet. Maar u heeft wel huurdersbescherming. Gaat de nieuwe verhuurder u eruit pesten, dan kunt u gewoon geld eisen. In dat geval dient u zich echter te informeren bij de juiste juridische hulpverlening. U kunt hiervoor zoeken naar huurdersbescherming. 

Versnelde waardebepaling stap 1/2

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Voor alle verhuurde woningen

U betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaars- of notariskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Binnen één week bij de notaris is mogelijk
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
Ontvang alvast een bod zonder bezichtiging
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Geen onzekerheid!

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Als opkoper kopen wij alle soorten verhuurde huizen, maar ook bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Transparante werkwijze
Het beste bod op verhuurde woningen
Bod zonder voorbehoud van financiering
Direct duidelijkheid en zekerheid voor u
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw verhuurde woning verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Aan Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!