Huurder wilt huis kopen

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf dat woningen opkoopt. Wilt u geen langdurig verkooptraject en zonder zorgen uw huis verkopen? Wij brengen geheel gratis en vrijblijvend een bod uit op uw woning.

Uiteraard gunnen wij de huurder het huis. Maar overweeg altijd alle opties voordat u deze stapt definitief neemt! Lees deze pagina door voor meer relevante informatie

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Directe verkoop

Snelle verkoop & geen voorbehoud van financiering

Grootste netwerk

Wij schakelen snel en bieden uw pand aan in ons grote netwerk

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan courtage

Huurder wilt het huis kopen?

Uiteraard is het nagenoeg elke huurder gegund om het huis te bemachtigen waar hij of zij al woont. En waar men hun toekomst graag voort wilt zetten. Uiteraard gaat Sons Real Estate u niet het advies geven om het huis niet aan de huurder te verkopen. Als vastgoedbedrijf begrijpen wij de wens van velen om in het eigen huis te kunnen blijven wonen en een huurder zult u er erg blij mee maken.

Wees kritisch met het bepalen of een huurder bewust is van het kopen en onderhouden van een koophuis

Wel willen wij u op de hoogte brengen, dat het mogelijk helemaal niet te verkopen is aan de huurder. Enerzijds beschikt niet iedereen over het vereiste inleggeld, overwaarde of inkomen. Anderzijds zijn veel mensen niet altijd gewend om een koophuis te hebben. En als zij dan met die verantwoordelijkheid zijn opgezadeld zitten, kan het ook voor hen niet fijn wonen meer zijn. Daarnaast spelen ook financiële aspecten mee bij het wonen in een huis. Zo zijn de onderhoudskosten voor rekening van de eigenaar, waar je als huurder nog beroep kon doen om de verhuurder. En daarnaast kan een huurder niet gewend zijn om zoveel kosten te dragen. Wellicht heeft u een aangepast voorstel van de huurder geaccepteerd of wat watert bij de wijn gedaan. Dit kunnen signalen zijn dat het uiteindelijk eindigt in een telleurstelling.

Kijk altijd goed naar de beweegredenen van uiteraard zowel uzelf als de huurder. Heeft de huurder echt de behoefte om eigenaar te worden? Of is het een impulsgedachte? 

Verkoop aan erkend vastgoedbedrijf kan soms voor meer rust zorgen ook bij de huurders

Bij een eventuele verkoop aan een vastgoedbedrijf, weet u zeker dat uw huurder goed onder de panne zit. Sons Real Estate is als vastgoedbedrijf heel redelijk en zorgt altijd goed voor haar huurders. En Sons Real Estate verkoopt ook delen van het verhuurde segment aan lokale partner in diverse regio’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat het verhuurde huis bij de juiste partij terecht komt. U hoeft enkel uw adres aan ons door te geven en u kunt zelf bepalen of u erop in gaat, of toch het huis aan de huurder verkoopt.

Verhuurders kunnen uiteenlopende redenen hebben om af te willen zien van een verhuurde woning

Echter als het zo is dat de verhuurder hele andere plannen heeft, dan is het uiteraard de vraag of Sons Real Estate u kunt helpen. Maar het kan echter wel voorkomen dat de verhuurder in zijn maag zit met aankomende onderhoudskosten en dan kan de wens ontstaan om het te verkopen. In dat geval kan het raadzaam zijn om uw huurbaas te melden dat er partijen zijn die gewoon een goed bod uitbrengen, ongeacht de staat van onderhoud.

Uiteindelijk bepaalt de verhuurder of eigenaar zelf wat hij met de woning doet. Maar u heeft wel huurdersbescherming. Gaat de nieuwe verhuurder u eruit pesten, dan kunt u gewoon geld eisen. In dat geval dient u zich echter te informeren bij de juiste juridische hulpverlening. U kunt hiervoor zoeken naar huurdersbescherming. 

Stappenplan verkoop verhuurde woningen voor de verhuurder

1.  Wij komen eerst langs voor een woningopname. Indien dit niet mogelijk is dan is dit niet direct nodig heeft. Wanneer u al plattegronden heeft van de woning inclusief foto’s dan kan de woningopname ook worden overgeslagen.

2.  In overleg met u stellen wij een verkoopprijs op inclusief overige voorwaarden.

3.  Wij plannen bezichtigingen in met beleggers

4.  Na de bezichtigingen zullen er biedingen volgen.

5.  Deze biedingen kunt u weigeren, in onderhandeling treden of accepteren.

6.  Wanneer u het bod inclusief de voor u meest gunstigste voorwaarden heeft geaccepteerd dan wordt het koopcontract opgesteld inclusief datum van overdracht bij de notaris vastgelegd.

7.  Op de datum van overdracht bij de notaris overhandigd u de sleutels aan de koper en ontvangt u de gelden de volgende werkdag op uw rekening

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van verhuurde woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

 

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is landelijk actief als opkoper van verhuurde woningen. U kunt dus in geheel Nederland, maar ook in Belgie terecht voor het verkopen van uw verhuurd huis. Wij brengen graag een bod uit op uw woning in verhuurde staat.

Alle soorten woningen

Rijtjeswoningen en tussenwoningen

Hoekhuizen of twee-onder-een-kapwoningen
Verouderde kluswoningen

Appartementen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!