Vastgoed verkopen? Verkoop samen met Sons Real Estate
Geld investeren

Vastgoed verkopen

Uw partner bij het aankopen, verkopen en beheren van vastgoed.

beste huis bod

Beoordeeld met 8,9

Klanten beoordelen ons met een 8,9!

2

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan courtage

4

De beste prijs!

Een eerlijke waardebepaling en snelle verkoop van vastgoed

Vastgoed verkopen

Vastgoed verkopen

Wilt u uw vastgoed verkopen? Sons Real Estate is gespecialiseerd in onroerend goed en vastgoed verkoop. Wij beschikken namelijk over een groot netwerk aan particuliere beleggers, zakelijke kopers, investeringsfondsen en andere vastgoedpartijen om uw vastgoed direct aan te verkopen. Dankzij dit uitgebreide netwerk bent u dus verzekerd van een snelle verkoop en tevens de beste prijs voor uw vastgoed. 

Wij begeleiden u kosteloos van begin tot eind bij het succesvol verkopen van uw vastgoed. Op dit moment is het een verkopersmarkt en dus brengen wij geen kosten in rekening bij u als verkoper. Wij rekenen namelijk courtage aan koper. De verkoop van uw vastgoed kost u bij ons dus helemaal niets!

Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van elk type vastgoed. Dagelijks verkopen wij beleggingspanden, zakelijk vastgoed, woningen, appartementen, bedrijfspanden, studentenpanden, kantoorgebouwen, appartementencomplexen en leegstaand vastgoed. Als u uw vastgoed dus wilt verkopen, is een geschikte koper dus zo gevonden. Uiteraard kunt u ook voor het verkopen van uw vastgoedportefeuille of verhuurd vastgoed bij Sons Real Estate terecht. Wij zetten uw vastgoed te koop middels ''stille'' of ''openbare'' verkoop. 


Wij bieden naast de directe verkoop van vastgoed ook sale and leaseback van vastgoed aan. Dit houdt in dat u uw vastgoed verkoopt om vervolgens weer terug te huren. Dit is een optie wanneer u uw eigen bedrijfspand wilt verkopen om vervolgens terug te leasen. Voordeel hiervan is dat u uw zakelijk vastgoed kunt verkopen om op deze wijze geld vrij te maken voor andere investeringen. 

Vastgoed verkopen

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u uw vastgoed wilt verkopen, komen wij altijd eerst vrijblijvend bij u langs om de verkoop te bespreken. We bespreken uw wensen en voorwaarden en we kunnen in overleg direct met een waardebepaling starten.

Wilt u uw vastgoed snel verkopen en heeft u hier geen tijd voor dan kunnen wij ook op afstand een waardebepaling maken, of in overleg met u direct een verkoop prijs afspreken. Zo kunnen we snel schakelen en uw vastgoed direct snel verkopen aan partijen die geen financiering nodig hebben. We kunnen zo namelijk al na het tekenen van het koopcontract binnen twee weken bij de notaris zitten voor de overdracht.


Waarde van uw pand

Waarschijnlijk heeft u al een idee van de waarde van uw pand, echter kunnen wij in veel gevallen met wat aanpassingen en/of klein onderhoud de waarde aanzienlijk verhogen. Wij beschikken over een bouw afdeling met eigen timmermannen, schilders, stukadoors en installateurs om indien nodig tegen de geringste kosten uw vastgoed verkoopklaar te maken.

Vervolgens maken wij een officiële waardebepaling van uw vastgoedobject aan de hand van de locatie, huurgegevens(indien verhuurd), staat van onderhoud, openbare bronnen en een keuring van het pand zelf.

Vastgoed verkopen

"Een stille verkoop"

Wanneer wij in samenspraak tot een verkoopprijs zijn gekomen, bieden wij het pand aan op de markt middels ‘’stille verkoop’’. Hierbij bieden wij uw beleggingspand aan bij investeerders, fondsen en particuliere beleggers waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd zullen zijn in uw vastgoed. Uw woning komt zo dus niet op de openbare consumenten markt terecht, en wordt dus alleen aangeboden aan beleggers.

Doordat wij al jaren meelopen, weten wij precies hoe wij uw pand off market markt moeten aanbieden om zo het hoogst mogelijke bod zonder financieringsvoorbehoud voor u te krijgen.

Bij de verkoop van uw beleggingspand ontzorgen wij u dus volledig en nemen wij het gehele proces uit handen. Uiteraard gaat alles natuurlijk wel in samenspraak.Waarom uw vastgoed verkopen via Sons Real Estate

 • Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs.
 • Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen, en andere potentiele kopers
 • Geen kosten aan verbonden. De koper betaald de courtagekosten.
 • Van begin tot het eind ontzorgd.
 • Geen financieel voorbehoud bij de koper
 • Zowel voor het kopen en verkopen van uw vastgoed.
 • 20+ jaar ervaring en vastgoedkennis in huis
 • Veilig discreet en snel
Vastgoed verkopen

Investeren in vastgoed rendement

Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een rendement vanaf 7%. Het gemiddelde rendement van het vastgoed dat wij aanbieden ligt tussen de 7% en 9%. Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.

Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Huuropbrengsten per jaar – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- - €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement. Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.


Vastgoed verkopen

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot 'box 3 beleggingen' gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als 'meer dan actief vermogensbeheer'. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder.


Vastgoed verkopen

Investeren in vastgoed met weinig geld

U kunt tegenwoordig al investeren in vastgoed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in vastgoed zonder eigen geld.

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

 • Blijvende vraag naar huurwoningen in zowel economische goede als slechte tijden.
 • Stijgende huurprijzen door zowel economische als politieke omstandigheden.
 • Maandelijks een passief inkomen zonder stress
 • Naast hoog rendement ook stijgende woningprijs, waarmee u uw pensioen vergroot
 • Wij kunnen uw vastgoed ook beheren, zo bent u volledig ontzorgt en heeft u er dus geen omkijken naar.
 • Bescherming tegen inflatie. Investeren in vastgoed is veel minder inflatie gevoelig.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

 • Zeer groot netwerk aan woningcorporaties, beleggers, makelaars en gemeenten, waardoor we beschikken over een groot aanbod aan vastgoed.
 • Beschikken over ons eigen bouwbedrijf, waardoor we vastgoed tegen de kostprijs kunnen verbouwen en verhuur klaar maken
 • Beschikt over een groot netwerk aan huurders, waardoor wij woningen snel kunnen verhuren
 • Kunnen het complete beheer van uw vastgoed uit handen nemen. Denk hierbij aan het onderhoud, contactpersoon bij vragen, incasseren van de huurpenningen. Zo bent u volledig ontzorgt en heeft u geen omkijken naar uw vastgoed.


Onze dienstverlening

Vastgoedadviseur

Bent u op zoek naar een vastgoedadviseur, omdat u advies wilt in investeren in...

Vastgoed financieren

Wilt u een beleggingspand kopen en uw vastgoed financieren? Dan is hulp...

Vastgoed investeren

Geld verdienen in het vastgoed? Wij begeleiden u van A tot Z

Vastgoed opkopers

Gratis gebruik maken van ons omvangrijke opkopers netwerk?

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek