Zorgvastgoed

Home » Kennisbank » Zorgvastgoed

De definitie van zorgvastgoed is alle onroerende zaken met zorgdoeleinden. Er zijn verschillende soorten zorgvastgoed zoals grote ziekenhuizen of een kleine woonzorgcentra. Zo is er meer aanbod in Nederland dan u denkt. Veel beleggers zijn geïnteresseerd in investeren in zorgvastgoed, omdat zorgvastgoed meestal veel rendement heeft. Als u zorgvastgoed als belegging heeft, kunt u het zorgvastgoed te huur zetten. U kunt advies krijgen over het beheer, het onderhoud en het financieren. U kunt ook een cursus volgen om alles te weten over de cijfers en de rendementen van zorgvastgoed. De vraag naar zorgvastgoed in Nederland is hoog en daarom wordt er vaak naar zorgvastgoed gezocht. Als de vraag hoog is dan is de waarde ook hoog.

U kunt een waardering van het zorgvastgoed aanvragen bij verschillende taxatiebedrijven. Bij een hoge waarde zou u een hoge hypotheek moeten afsluiten. Om nog genoeg rendement te garanderen moet de huurprijs van uw zorgvastgoed ook hoog zijn. Als u zorgvastgoed wilt kopen kunt u terecht bij een makelaar.  U moet wel rekening houden met overdrachtsbelasting van zorgvastgoed, de woningwet, de transacties en ontwikkelingen. Overdrachtsbelasting is een percentage die u moet betalen bij het opkopen van zorgvastgoed. Als starter hoeft u minder belasting te betalen. De woningwet verplicht u om aan veel regels te houden over het bouwen en verhuren van zorgvastgoed. Voor ontwikkelingen kunt u terecht bij een projectontwikkelaar van zorgvastgoed.

Het is ook belangrijk om te letten op leegstaand zorgvastgoed. Het is belangrijk om altijd huurders in uw vastgoed te hebben zodat het rendement het hetzelfde blijft of zelfs groeit.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten en verkopen van zorgvastgoed. Wij werken ook als makelaar voor alle soorten woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. U kunt contact opnemen of een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen.

Deel dit artikel:

Woning te koop zetten of vrijblijvend bod ontvangen?