Bouwgrond verkopen?

Sons Real Estate, uw partner bij de verkoop van bouwgrond. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van alle soorten bouwgronden en kavels.

Sons Real Estate, uw partner bij de verkoop van alle soorten bouwgrond

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Verkoop uw bouwkavel

Grootste netwerk kopers van bouwkavels

Direct marktconform bod

Direct het beste bod op uw bouwkavel

No Cure No Pay

En direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Gespecialiseerd in bouwkavels

Jarenlang gespecialiseerd in de verkoop van bouwkavels

Beoordeeld met een 9.4
Groot kopersnetwerk

Dankzij landelijk netwerk aan kopers van bouwgrond, verzekerd van goede opbrengst

Geen makelaarskosten

U bepaalt geen makelaarskosten voor verkoop van uw bouwkavel

Het beste bod

Uw belang staat voorop. Het beste bod op uw stuk land!

Home / Projectontwikkelaar / Bouwgrond verkopen

Bouwgrond verkopen

Wilt u bouwgrond verkopen en zoekt u een geschikte koper?

Sons Real Estate is gespecialiseerd in de verkoop van bouwgrond en beschikt over het grootste netwerk met potentiele kopers van bouwgrond en bouwkavels. Zo bent u direct verzekerd van een snelle verkoop en het beste bod op uw bouwgrond.  Bij de verkoop van bouwgrond komen veel juridische processen kijken en daarom is het van belang om alles goed uitgezocht en vastgelegd te hebben. Daarom begeleiden wij verkopers van bouwgrond het gehele proces tot en met het opstellen van het koopcontract.

Bouwgrond verkopen aan projectontwikkelaar of particulier persoon

Projectontwikkelaars zijn de meest voorkomende kopers van bouwgrond en kopen in de meeste gevallen bouwgrond zonder voorbehouden van financiering. Dat is fijn, zodat u zeker weet dat de gronden zijn verkocht. Een particulier persoon koop vrijwel altijd onder voorbehoud van financiering. Zo kan de financiering na 8 weken als nog niet rond komen en wordt de koop ontbonden. U bent dan weer terug bij af en er moet weer gezocht worden naar een nieuwe koper. Bouwgrond is namelijk niet net zo makkelijk te financieren als een woonhuis. Banken zijn hier erg huiverig voor en daardoor dient er een groot bedrag door de koper zelf ingelegd te worden. Daarom is het prettig om uw bouwgrond te verkopen aan grotere partijen als projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Zo bent u er direct van verzekerd dat bij akkoord uw bouwgrond verzekerd verkocht is. 

Waarom uw bouwgrond verkopen via Sons Real Estate

Wanneer u uw bouwgrond wilt verkopen aan een projectontwikkelaar of bouwbedrijf dan bent u verzekerd van een snelle afhandeling. Sons Real Estate is landelijk actief en dus kunt u in geheel Nederland terecht voor de verkoop van uw bouwgrond.

Wij hebben alle grote projectontwikkelaars in ons netwerk dus wij kunnen uw bouwgrond gemakkelijk aanbieden aan projectontwikkelaars waarvan wij weten dat zij interesse zullen hebben.

Verkoop bouwgrond door particulier btw

De verkoop van bouwgrond door een particulier is net even anders dan de verkoop van bouwgrond door een bedrijf.  Hieronder leggen wij uit hoe de verkoop van bouwgrond door een particulier wordt belast met btw. De levering van een kavel valt onder de heffing van ofwel de BTW(21%) ofwel de overdrachtsbelasting(6%). Bij het bepalen welke belasting van toepassing is draait het om het begrip bouwterrein. Is er sprake van de overdracht van een bouwterrein dan valt de overdracht onder de heffing van BTW. In alle andere gevallen valt de levering onder de overdrachtsbelasting.

Er is sprake van een bouwterrein als op het moment van levering van de grond blijkt dat de grond daadwerkelijk bestemd is om te worden bebouwd. Koopt de koper de grond niet met de intentie om te bouwen dan valt her onder de 6% overdrachtsbelasting regeling. Bouwgrond verkopen met winst en zonder verkavelingsvergunning valt dus onder 21% btw mits er toch gebouwd gaat worden in de toekomst. Dit geldt dus ook wanneer u bouwgrond wilt verkopen met plan.

 

Bebouwde grond verkopen overdrachtsbelasting of btw

Een perceel dat bebouwd is en waarvan het de bedoeling is dat de bestaande opstallen gesloopt worden, geldt als bebouwde grond en valt dus onder de heffing van de overdrachtsbelasting. Heeft het te slopen pand een woonbestemming dan betreft de overdrachtsbelasting 2%, heeft het geen woonbestemming dan betreft het 6%. De bestaande opstallen moeten in opdracht van de koper worden gesloopt. Als bij de verkoop wordt afgesproken dat de verkoper de opstallen laat slopen nadar er geleverd is, dan wordt het perceel aangemerkt als onbebouwde grond en valt de levering onder de heffing van de BTW.

Werkwijze bouwgrond verkopen of deel kavel verkopen

Zelf bouwgrond verkopen

Sommige mensen kiezen er ook voor om zelf bouwgrond te verkopen. Echter komt het dan veel voor dat ze de bouwgrond verkopen onder de prijs dat de grond waard is. Wanneer de verkoopprijs vervolgens flink lager is dan de waarde van het pand dan kan de belastingdienst een onderzoek verrichten naar de verkoop. De belastingdienst wil namelijk weten waarom de bouwgrond tegen een lagere prijs is verkocht dan de waarde van de grond. De belastingdienst en FIOD houden namelijk een strenge toezicht in verband met risico’s op witwassen en fraude. Laat daarom altijd de waarde bepalen door een makelaar die hier in gespecialiseerd is.

 

Bouwgrond verkopen via notaris

Het verkopen van bouwgrond verloopt altijd via de notaris. De notaris kan een koopcontract opstellen waarin de voorwaarden van het verkopen van de bouwgrond staan vermeld. Bovendien geven zij aan welke documenten zij nodig hebben om de bouwgrond te kunnen verkopen en de aktes op te kunnen stellen.

Wilt u geërfde of geschonken bouwgrond verkopen dan kan u dit het beste via dezelfde notaris laten verlopen. Hij heeft namelijk al alle informatie van het afronden van de erfenis. Zo kunnen er geen fouten ontstaan bij de afronding van de verkoop.

 

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek?

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!