Bouwgrond verkopen?

Uw huis in Bouwgrond verkopen? goed en snel verkopen? Vraag direct een vrijblijvend bod aan zonder financieringsvoorbehoud. Ons bod verplicht tot niets en u heeft toch directe zekerheid. Voor alle soorten koopwoningen, dus ook leegstaande, verouderde en zelfs verhuurde woningen.

Sons Real Estate, uw partner bij de verkoop van bouwgrond. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van alle soorten bouwgronden en kavels.

Verkoop uw bouwkavel

Direct het beste bod op uw bouwkavel of bouwgrond

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Jarenlang gespecialiseerd in de verkoop van bouwkavels

De opkoper van kavels

Directe verkoop van elk soort kavel of (bouw)grond

Alle soorten projecten

Sons Real Estate is uw partner voor elk type en grootte project

Direct marktconform bod

Uw belang staat voorop. Direct een marktconform bod!

Bouwgrond verkopen

Wilt u bouwgrond verkopen en zoekt u een geschikte koper?

Sons Real Estate is gespecialiseerd in de verkoop van bouwgrond en beschikt over het grootste netwerk met potentiele kopers van bouwgrond en bouwkavels. Zo bent u direct verzekerd van een snelle verkoop en het beste bod op uw bouwgrond.  Bij de verkoop van bouwgrond komen veel juridische processen kijken en daarom is het van belang om alles goed uitgezocht en vastgelegd te hebben. Daarom begeleiden wij verkopers van bouwgrond het gehele proces tot en met het opstellen van het koopcontract.

Bouwgrond verkopen aan projectontwikkelaar of particulier persoon

Projectontwikkelaars zijn de meest voorkomende kopers van bouwgrond en kopen in de meeste gevallen bouwgrond zonder voorbehouden van financiering. Dat is fijn, zodat u zeker weet dat de gronden zijn verkocht. Een particulier persoon koop vrijwel altijd onder voorbehoud van financiering. Zo kan de financiering na 8 weken als nog niet rond komen en wordt de koop ontbonden. U bent dan weer terug bij af en er moet weer gezocht worden naar een nieuwe koper.

Bouwgrond is namelijk niet net zo makkelijk te financieren als een woonhuis. Banken zijn hier erg huiverig voor en daardoor dient er een groot bedrag door de koper zelf ingelegd te worden. Daarom is het prettig om uw bouwgrond te verkopen aan grotere partijen als projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Zo bent u er direct van verzekerd dat bij akkoord uw bouwgrond verzekerd verkocht is. 

Wanneer u uw bouwgrond wilt verkopen aan een projectontwikkelaar of bouwbedrijf dan bent u verzekerd van een snelle afhandeling. Sons Real Estate is landelijk actief en dus kunt u in geheel Nederland terecht voor de verkoop van uw bouwgrond.

Wij hebben alle grote projectontwikkelaars in ons netwerk dus wij kunnen uw bouwgrond gemakkelijk aanbieden aan projectontwikkelaars waarvan wij weten dat zij interesse zullen hebben.

Verkoop bouwgrond door particulier btw

De verkoop van bouwgrond door een particulier is net even anders dan de verkoop van bouwgrond door een bedrijf.  Hieronder leggen wij uit hoe de verkoop van bouwgrond door een particulier wordt belast met btw. De levering van een kavel valt onder de heffing van ofwel de BTW(21%) ofwel de overdrachtsbelasting(6%). Bij het bepalen welke belasting van toepassing is draait het om het begrip bouwterrein. Is er sprake van de overdracht van een bouwterrein dan valt de overdracht onder de heffing van BTW. In alle andere gevallen valt de levering onder de overdrachtsbelasting.

Er is sprake van een bouwterrein als op het moment van levering van de grond blijkt dat de grond daadwerkelijk bestemd is om te worden bebouwd. Koopt de koper de grond niet met de intentie om te bouwen dan valt her onder de 6% overdrachtsbelasting regeling. Bouwgrond verkopen met winst en zonder verkavelingsvergunning valt dus onder 21% btw mits er toch gebouwd gaat worden in de toekomst. Dit geldt dus ook wanneer u bouwgrond wilt verkopen met plan.

 

Bebouwde grond verkopen overdrachtsbelasting of btw

Een perceel dat bebouwd is en waarvan het de bedoeling is dat de bestaande opstallen gesloopt worden, geldt als bebouwde grond en valt dus onder de heffing van de overdrachtsbelasting. Heeft het te slopen pand een woonbestemming dan betreft de overdrachtsbelasting 2%, heeft het geen woonbestemming dan betreft het 6%. De bestaande opstallen moeten in opdracht van de koper worden gesloopt. Als bij de verkoop wordt afgesproken dat de verkoper de opstallen laat slopen nadar er geleverd is, dan wordt het perceel aangemerkt als onbebouwde grond en valt de levering onder de heffing van de BTW.

Zelf bouwgrond verkopen

Sommige mensen kiezen er ook voor om zelf bouwgrond te verkopen. Echter komt het dan veel voor dat ze de bouwgrond verkopen onder de prijs dat de grond waard is. Wanneer de verkoopprijs vervolgens flink lager is dan de waarde van het pand dan kan de belastingdienst een onderzoek verrichten naar de verkoop. De belastingdienst wil namelijk weten waarom de bouwgrond tegen een lagere prijs is verkocht dan de waarde van de grond. De belastingdienst en FIOD houden namelijk een strenge toezicht in verband met risico’s op witwassen en fraude. Laat daarom altijd de waarde bepalen door een makelaar die hier in gespecialiseerd is.

 

Bouwgrond verkopen via notaris

Het verkopen van bouwgrond verloopt altijd via de notaris. De notaris kan een koopcontract opstellen waarin de voorwaarden van het verkopen van de bouwgrond staan vermeld. Bovendien geven zij aan welke documenten zij nodig hebben om de bouwgrond te kunnen verkopen en de aktes op te kunnen stellen.

Wilt u geërfde of geschonken bouwgrond verkopen dan kan u dit het beste via dezelfde notaris laten verlopen. Hij heeft namelijk al alle informatie van het afronden van de erfenis. Zo kunnen er geen fouten ontstaan bij de afronding van de verkoop.

 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten bouwgrond

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Direct het beste bod op uw bouwgrond​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Alle soorten (bouw)grond, kavels of samenwerkingen in projecten
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Kavel aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij de postcode, huisnummer en het kavelnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij de kavel hebben bekeken ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw kavel officieel verkocht. Gefeliciteerd! De kavel wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw kavel of grond!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van kavels. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor kavels

Heeft u een kavel? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. U kunt gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Voor alle soorten vastgoed
Wij zijn een ervaren partner voor uw projecten
Wij kopen alle soorten vastgoed en (bouw)ground
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw kavel verkopen?

Wilt u uw kavel snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw kavel zonder voorbehoud van financiering. 

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!