Tweede huis kopen en verhuren

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Tweede huis kopen en verhuren

In deze tijden staat geld vaak stil terwijl u veel kunt doen om uw geld in beweging te krijgen. Veel mensen denken aan beleggen in vastgoed. Het kan in allerlei verschillende manieren zoals het kopen van een tweede huis en het huis verhuren. Het wordt steeds makkelijker om uw huis te laten verhuren, de hypotheekrente is laag, de vraag naar een huurwoning is hoog en uw spaargeld op de bank laten staan levert niks op. Sons Real Estate kunt u helpen bij dit spannende proces met ons advies en ons aanbod van panden. 

Waarom een tweede huis kopen voor verhuur

Reden om een huis te kopen en te verhuren

Een reden om een huis te verkopen en te verhuren kan zijn omdat u een tweede huis wilt hebben als vakantiehuis, een woning voor uw kinderen of voor verhuur aan expats. Als u iemand in uw huis laat verblijven, kunt u hiervoor natuurlijk huur vragen. 

Een belangrijke reden voor het kopen van een huis om het huis vervolgens te verhuren zijn de maandelijkse opbrengsten. U bent de huurbaas, dus u kunt bepalen hoe hoog de huur wordt. De opbrengsten aan huur zijn volledig van u en u kunt hier elke maand van genieten. Elke jaar kunt u de huur verhogen. 

De opbrengsten van een tweede huis kopen en verhuren
Op lange termijn is het investeren in een huis altijd een goed idee. De waarde van een pand stijgt door de jaren heen en daardoor kunt u het huis in verhuurde staat voor meer verkopen. Op lange termijn speelt de hypotheek geen rol meer, omdat de hypotheek is afbetaalt na een aantal jaren. Voorheen moest u de vastgoedhypotheekkosten verrekenen met de opbrengsten. Als u uw tweede huis heeft afbetaalt, levert het huis alleen maar opbrengsten op. 

Het beheren van een verhuurd huis kost u weinig geld en moeite. Natuurlijk moet het huis af te toe onderhouden worden zoals het schilderwerk en reparatie. De rest wordt al vaak geregeld door de huurder zelf.

Benodigdheden bij het kopen van een tweede huis

In deze tijd is het zonde om uw geld op de bank te houden, want het levert niks op. Er zit waarschijnlijk een negatieve spaarrente aan te komen. Het rendement ligt hoger als u uw geld investeert. De hypotheekrente is namelijk erg laag, waardoor de kosten minder hard oplopen. Als u in deze tijd een huis wil verhuren, is het een grote kans dat u snel aan huurder komt. 

U kunt op een aantal manier uw huis financieren:

1.   Een extra hypotheek op uw eerste huis. Het tweede huis betaalt u met de overwaarde van uw eerste huis. Hierdoor komen extra schulden op uw eerste woning. 

2.   U koopt het tweede huis om zelf in de woning te gaan wonen. Uw eerste huis kunt u dan verhuren. 

3.   Het kopen van een tweede huis is een investering en daarom kunt u niet een gewone hypotheek op het tweede huis zetten. Hiervoor bestaan beleggingshypotheken speciaal ingericht voor verhuurde woningen. Er zijn een paar verzekeraars die deze vastgoedhypotheek aanbieden als u een tweede huis wilt kopen om het te verhuren. Bij een investeringshypotheek moet u minimaal 20% eigen geld inzetten.

Aandachtpunten bij het kopen van een huis voor verhuur

Elke maand krijgt u als huurbaas verschillende kosten en opbrengsten. Het verschil hiertussen is uw rendement van uw huis in verhuurde staat. Elke maand krijgt u de huuropbrengsten en de hypotheekkosten. Hierbij moet u opletten dat de kosten niet hoger zijn dan de opbrengsten. Bij een rendement van 5% krijgt u 5% meer opbrengsten in de maand dan de hypotheekkosten. Het rendement moet dus boven 0% zijn om winst te krijgen op de verhuur van uw huis. 

In de markt van verhuurde huizen heeft u weinig concurrenten. Niet iedereen kan zomaar een tweede huis kopen om het te verhuren. Dit betekent dat er een hoge toegangsdrempel is om in de markt te komen van verhuurde huizen. De drempel is dat bij een beleggingshypotheek u 20-25% eigen geld moet hebben van de waarde van het huis. Met €25.000 kunt u een huis kopen van €100.000. 

Let op dat u altijd een huurder in uw huis heeft zitten. Daarbij moet u goed onthouden hoelang het huurcontract duurt en voor wanneer nieuwe huurders in uw huis moeten komen. U wilt natuurlijk niet een paar maanden geen opbrengsten hebben aan huur omdat per ongeluk geen huurder in uw huis zit. 

De voordelen 

Sons Real Estate bij het kopen van een tweede woning

In de werkelijkheid ligt een tweede huis kopen ingewikkelder. Er komen ook termen bij kijken zoals box 3-vermogen, vermogensrendementsheffing, vrij huursector of sociale huursector en huurcontract en huurrecht. Sons Real Estate kunt u helpen bij het kopen van een tweede huis door te dienen als een vastgoedmiddelaar. Bij ons kunt u terecht voor advies en alles om uw eigen beleggingspand te kopen.

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!