Huis kopen als belegging

Een huis kopen als belegging hoeft niet ingewikkeld of risicovol te zijn. Het vergt enige tijd aan onderzoek en oriëntatie om te weten of beleggen voor u een goed idee is. Persoonlijk advies en dagelijks nieuw aanbod aan vastgoed

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Huis kopen als belegging

Een huis kopen als belegging hoeft niet ingewikkeld of risicovol te zijn. Het vergt enige tijd aan onderzoek en oriëntatie om te weten of beleggen voor u een goed idee is. Als u wat spaargeld op de bank heeft staan, kunt u al gauw een huis kopen als belegging. Zeker als u voor het eerst wilt beleggen in vastgoed is het slim om advies te vragen. Een vastgoedadviseur als Sons Real Estate kunt u niet alleen advies geven over uw situatie of een beleggingspand maar kunt u ook huizen aanbieden vanuit ons beleggingsnetwerk. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een huis als belegging? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies en ons aanbod. 

Waarom beleggen in vastgoed met SONS?

Huis kopen als belegging

Voor dat u een huis wilt kopen als belegging is het slim om te kijken naar het rendement en het kosten- en batenplaatje. Als u heel veel eigen geld op de bank heeft staan hoeft u misschien geen hypotheek af te sluiten. U hoeft dan geen rekening te houden met de rentes en belasting die bij een hypotheek komen kijken. U hoeft niet perse heel veel eigen geld te hebben om een huis te kopen als belegging. U kunt een vastgoedhypotheek afsluiten, maar u moet rond 20% eigen geld hebben om de hypotheek te krijgen. 

De volgende vraag is hoeveel het huis gaat opbrengen wanneer u het huis gekocht heeft. U kunt het huis verhuren of zelf houden als vakantiehuis. De belegging is rendabel als het huis meer opbrengt dan kost. Daarom kan het handig zij om het huis als belegging te verhuren. Wilt u meer weten over het kopen van een huis om te verhuren? Lees dan onze pagina over huis kopen om te verhuren. 

Hypotheek en belasting

Bij het kopen van een huis als belegging kunt u niet een normale hypotheek afsluiten. Er zijn een aantal verzekeraars die een beleggingshypotheek aanbieden. Een huis kopen als belegging heeft meer risico dan een huis kopen om zelf in het huis te wonen. Daarom moet u bij een beleggingshypotheek meer eigen geld inbrengen en moet u meer rente betalen dan bij een normale hypotheek. De verzekeraar vergoedt rond de 80% van het huis als belegging. Het ligt aan hoeveel rendement het huis gaat opbrengen. Bij een beleggingshypotheek moet u ook meer rente betalen. 

De opbrengsten die u krijgt uit het huis als belegging worden anders gezien als uw inkomen uit werk. Dit heeft te maken met de boxen. Er zijn drie boxen die uw inkomens onderverdelen. Uw inkomen van uw huis als belegging komen in box 3. Als u een beleggingshypotheek afsluit komen deze opbrengsten in box 3. In iedere box worden verschillende belastingen geheven. In box 3 wordt het belasting geïnt door de vermogensrendementsheffing. 

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is altijd een goed idee wanneer u veel eigen geld heeft. Op dit moment levert geld op de bank niks op en de rentes zijn laag. U heeft een groot kapitaal nodig om te kunnen beleggen in een huis. In het begin komen veel kosten op u af maar op lange termijn wordt beleggen in een huis voordelig op alle vlakken. Een huis stijgt in waarde door de jaren heen, dus u kunt het huis voor meer verkopen dan voor hoeveel u het gekocht heeft. Als u het huis gaat verhuren is de huur pure winst voor u, want de huur is onbelast. Door de huur kunt u bijvoorbeeld de hypotheek afbetalen waardoor het huis haast niks meer kost. Maar u kunt natuurlijk ook het geld gebruiken om een auto te kopen of een reis te maken. 

Aanbod van vastgoed

Bedrijfspanden
Verhuurde huizen
Bedrijfswoningen
Studentenhuizen

Koopproces van beleggingspand bij Sons Real Estate

Partner bij het kopen van vastgoed

Bij Sons Real Estate kunnen wij u helpen in het proces om een huis te kopen als belegging. Wij krijgen dagelijks nieuw aanbod aan vastgoed over heel Nederland die wij u kunnen aanbieden. Er zijn al veel mensen u voor gegaan door het huis te kopen als belegging. Zet u spaargeld in actie en wij helpen u om optimaal te kunnen genieten van de opbrengsten bij het kopen van een huis als belegging. 

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende mogelijkheden en advies
Alle soorten vastgoed
Van begin tot eind ontzorgd
Vast aanspreekpunt voor uw vragen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!