Studentenhuis kopen en verhuren? Alle soorten studentenwoningen!
Beleggingspanden studentenhuis

Studentenhuis kopen of verkopen?

Uw partner voor de aankoop, verkoop en beheer van alle soorten studentenhuizen

studentenhuis almere verkopen

Vastgoedadvies op maat

Kosteloos en vrijblijvend vastgoedadvies op maat
beste huis bod

Verrassend aanbod

Persoonlijk op de hoogte blijven van vrijgekomen beleggingspanden
4

Geen courtagekosten

Een goed bod op uw pand dankzij groot investeerders netwerk!

Studentenhuis kopen

Wilt u een studentenhuis verkopen of graag een studentenwoning kopen als belegging of voor uw studerend kind? Investeren in studentenkamers is een slimme zet, aangezien er een grote schaarste aan studentenkamers is in alle grote steden. Sons Real Estate begeleid u bij de aankoop of verkoop van uw studentenwoning.Wij beschikken over een zeer groot netwerk van makelaars, woningcorporaties, stichtingen, beleggingsfondsen en andere partijen met een groot aanbod aan studentenhuizen. Zij bieden studentenhuizen aan in de steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Delft, Leiden, Utrecht en Amsterdam. Daarnaast zoeken wij dagelijks online op alle vastgoedplatformen naar geschikte en nog om te bouwen studentenwoningen. Zo bent u er van verzekerd dat wij altijd kunnen voorzien in het grootste aanbod studentenpanden.


Alles van A tot Z geregeld

Bij de aankoop van een studentenpand heeft u in de meeste gevallen te maken met vergunningen en strenge regelgeving. Het is daarom van groot belang om voldoende kennis in huis te hebben voordat u een studentenhuis gaat aankopen. Daarom begeleiden wij u graag bij de zoektocht naar een studentenpand tot aan de onderhandelingen van het aankoopproces. Dient er nog verbouwd te worden om een zo hoog mogelijk rendement behaald te kunnen worden? Dan kunnen wij ook deze werkzaamheden voor u uit handen nemen met onze bouw afdeling. Wanneer de woning verhuur klaar is dan kunnen wij de woning direct voor u verhuren. Wilt u er verder geen omkijken naar hebben dan kunnen wij ook het complete beheer uit handen nemen. Dan verzorgen wij het klein onderhoud,  het incasseren van de huurpenningen, het storten van de huurinkomsten naar u, het verzorgen van nieuwe huurders en controles op het pand. Zo bent u er van verzekerd dat u totaal geen omkijken heeft naar uw vastgoed

Waarom onze partners voor ons kiezen

  • Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs
  • Zeer groot netwerk aan beleggers, investeringsfondsen en andere potentiële kopers
  • Geen kosten opstart en courtagekosten
  • Volledig ontzorgd tijdens de verkoop
  • Snel een goed bod op uw studentenhuis
  • Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis
  • Veilig, discreet en snel

Studentenhuis verkopen

Voor de verkoop van alle soorten studentenwoningen kunt u bij Sons Real Estate terecht. Dankzij ons omvangrijke netwerk aan investeerders ontvangt u een goed bod op uw studentenwoning, zonder daarvoor op Funda te hoeven adverteren. Sons Real Estate bemiddeld gratis voor u, omdat de courtagekosten bij de koper worden neergelegd. Pas als u volledig achter het vrijblijvende bod staat en alle voorwaarden van de verkoop, zit u er aan vast. Onze werkwijze is volledig transparant en wij helpen ook bij de juridische aspecten omtrent de verkoop van uw studentenhuis. 


Beleggen in vastgoed voor beginners 2021

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.

Studentenwoning kopen en verhuren

Al wilt u een studentenwoning kopen en verhuren dan is naast een goed onderhouden pand en een goede ligging ook het te behalen rendement van groot belang. Een studentenhuis kan namelijk een zeer courant beleggingspand zijn, mits u de ruimtes in de woning optimaal benut. Bij het indelen van de studentenkamers zijn echter ook de geldende wet en regelgeving van groot belang. Een studentenkamer dient namelijk een minimale oppervlakte te bedragen. Deze afmeting kan per gemeente verschillen, waardoor de regelgeving die van toepassing is op uw studentenhuis goed uitgezocht moet zijn. Er dienen bijvoorbeeld vanaf 8 personen twee badkamers, twee keukens en twee toiletten in het pand aanwezig te zijn. In steden als Den Haag geldt er weer een regel dat er slechts aan max. 3 personen verhuurd mag worden en in Delft worden vrijwel geen vergunningen meer verstrekt. Zo heeft elke stad dus zijn eigen regels, waardoor het als leek heel veel uitzoek werk is.

Wij hebben al vele jaren ervaring in het aankopen en verkopen van studentenwoningen, daardoor weten wij vaak in een oogopslag of een pand voor de lange termijn wel of niet geschikt is als studentenwoning. Wilt u een bestaand studentenhuis kopen dan hoeft u hier geen rekening mee te houden. Wanneer de juiste vergunningen en/of gebruiksmeldingen aanwezig zijn dan kunt u het pand zonder zelf iets hoeft te aanvragen direct overnemen.

Wilt u alleen een studentenkamer kopen in een studentenwoning? Helaas is dit niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een studio te kopen. Dit zijn vaak voormalige (studenten)woningen die zijn opgesplitst in meerdere kleinere woonunits. Dit zijn kleinere ruimtes met een eigen badkamer, toilet en keuken. Ook heeft een studio een eigen huisnummer, de afmetingen van een studio liggen vaak tussen de 20m2 en 40m2. Een studentenflat kopen behoort dus wel tot de mogelijkheden, maar een studentenkamer kopen niet. Wanneer u een studentenkamer wil kopen, dan kunt u het beste een studenten studio kopen.

Huis kopen en verhuren aan studenten

U wilt een huis kopen en verhuren aan studenten? Sons Real Estate werkt samen met een aantal grote studentenverenigingen op het gebied van studentenhuisvesting. Het voordeel hiervan is dat wij de woning al hebben verhuurd voordat u de woning heeft aangekocht. In alle grote steden is er namelijk een wachtlijst als het gaat om studentenkamers. Met name complete studentenwoningen worden op voorhand al verdeeld onder de studentenverenigingen, voordat de kamers op openbare websites worden aangeboden voor de verhuur. Zo bent u er dus van verzekerd dat de woning is verhuurd op het moment dat de overdracht plaatsvind.


Beleggingspanden studentenhuis

Studentenhuis financieren

Wilt u de aankoop van uw studentenhuis financieren en bent u op zoek naar de juiste hypotheek voor uw studentenhuis. Ook hier kunnen wij u in begeleiden. Wij werken namelijk als tussenpersoon voor de grootste beleggingshypotheekverstrekkers van ons land. Zo weten we nadat we al uw gegevens hebben ontvangen, exact welke hypotheek het beste aansluit op uw beleggingspand. Er zijn namelijk een beperkt aantal banken die vastgoedhypotheken aanbieden, en wij weten na het ontvangen van uw financiële gegevens exact welke bank past bij uw beleggingspand. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van de meest gunstigste hypotheek met de scherpste rentes, zodat u het maximale rendement kan halen uit uw studentenpand.

Huis kopen voor uw studerend kind

Een huis kopen voor uw studerend kind is een hele slimme investering. Naast dat u in de toekomst van uw kind investeert, kunt u er ook nog eens een flink pensioen mee opbouwen. Wanneer u een studentenwoning koopt voor uw kind en de extra kamers van de woning verhuurt aan zijn/haar studiegenootjes, dan kunt uw kind kosteloos wonen en verdient u daarnaast nog eens een flinke boterham met de opbrengsten uit de huurinkomsten. Naast de huurinkomsten, kunt u op de lange termijn bovendien ook nog eens een flinke waardestijging van het pand verwachten.

Woonruimte in studentensteden is altijd schaars

Zowel in economische goede als slechte tijden. Daarom is een woning kopen voor uw studerend kind vaak de enige oplossing waardoor uw kind op kamers kan. Wij helpen u bij het vinden van de meest geschikte studentenwoning voor u kind en letten daarbij op locatie, de staat van het pand, of het pand in de toekomst weer eenvoudig te verkopen is en naar de wet en regelgeving omtrent studentenhuizen in de desbetreffende gemeente. U kunt dus het beste een huis kopen om te verhuren aan studenten inclusief een eigen kamer voor uw studerend kind. Zo proeft uw kind het echte studentenleven, in plaats van dat hij helemaal op zichzelf in een studentenwoning woont.

Goede rendementen op studentenwoningen

Investeren in studentenkamers is één van de meest lucratieve vormen van beleggen in vastgoed. Er kan namelijk een zeer hoge prijs per m2 vloeroppervlakte behaald worden. Bij studentenkamers betaald men namelijk per kamer en wordt de keuken, badkamer en woonkamer gedeeld. Zo kunnen er in één woning veel meer personen verblijven dan wanneer u bijvoorbeeld een studio heeft waarbij eenieder zijn eigen badkamer, keuken en woonkamer heeft. Steeds meer beleggers investeren dan ook in studentenwoningen, omdat zij hiermee het hoogste rendement kunnen behalen.

Waarom investeren in studentenkamers?

De vraag naar studentenkamers is er altijd, ook in economisch slechte tijden. Er wordt namelijk door gemeenten niet genoeg ruimte vrij gemaakt voor studentenhuisvesting. Ook komen er steeds strengere regels en vergunningen waardoor studentenhuisvesting in veel steden zelfs onmogelijk wordt gemaakt. Studentenhuizen kunnen namelijk al snel overlast veroorzaken in druk bevolkte gebieden. Waar er normaal in een woning één gezin met twee kinderen woont, is dit in een studentenhuis al vaak het dubbele. Wanneer er 8 man in een drukke binnenstad in een huis woont wat normaal voor 4 personen geschikt is, dan kan dat natuurlijk overlast veroorzaken.  Denk hierbij aan fietsen voor de deur, geluidsoverlast en vergeet niet de hoeveelheid afval die een 8 persoonshuishouden produceert. Daardoor zijn studentenhuizen schaars en stijgt de waarde van uw pand aanzienlijk door de jaren heen en is investeren in studentenhuizen een slimme zet.

Studentenwoning te koop

Heeft u een studentenwoning te koop? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij het vinden van een geschikte koper voor uw beleggingspand. Al biedt u uw studentenpand namelijk te koop aan dan kan het zo zijn dat de woning al binnen één dag verkocht is. Er is namelijk een enorme vraag naar studentenpanden, maar het aanbod is echter zeer laag.Zo bieden wij uw studentenhuis te koop via een ”stille verkoop”

Wij benaderen dan alleen partijen waarvan wij op voorhand weten dat zij zeer geïnteresseerd zullen zijn in uw studentenpand. Zo wordt uw pand dus niet op de openbare markt aangeboden en komt u alleen in contact met serieuze partijen die uw studentenhuis willen kopen zonder enige voorbehouden. Een bod is dan ook altijd zonder voorbehoud van financiering. Zo bent u er dus van verzekerd dat u met een serieuze partij in zee gaat.  Het kan dus zo zijn dat u uw pand aanbiedt en u al binnen twee weken bij de notaris zit om de verkoop rond te maken.

Meer informatie ontvangen

Wilt u graag meer informatie of een adviesgesprek voor het kopen van een studentenwoning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@sonsrealestate.nl of via het telefoonnummer 085 004 7350. Wij kunnen dan aan de hand van uw wensen en middelen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij de aankoop van een studentenwoning.


Beleggingspanden studentenhuis

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies voor uw situatie

Vanaf € 285,-

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten

€ 2.850,-

Snel huis verkopen

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak

€ 1.175,-