Appartement kopen en verhuren

Advies bij het kopen van een appartement. Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Appartement kopen om te verhuren

Heeft u een appartement over of spaargeld op de bank staan en weet u niet wat u ermee moet doen? U kunt denken aan investeren in vastgoed door een appartement te kopen en te verhuren. In deze tijd is de hypotheekrente laag en er is veel vraag naar een huurwoning. Het is daarom nu de tijd om te investeren in een appartement. Sons Real Estate kunt u begeleiden in de spannende tijd van investeren door te dienen als een vastgoedbemiddelaar. We kunnen u advies geven over alles op het gebied van vastgoed en verschillende appartementen aanbieden voor u. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. 

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen

Waarom zou u een appartement kopen om het te verhuren?

In deze tijd staat u spaargeld stil op de bank, omdat de rente laag is. Er zijn verschillende manieren om uw geld in beweging te brengen zoals investeren in vastgoed. Dit klinkt misschien erg serieus en ingewikkeld maar iedereen met een beetje spaargeld kan belegger worden. Een investering houdt in dat u iets koopt en kan verkopen voor een hogere prijs of van de opbrengsten geniet. Als u uw appartement gaat verhuren moet u goed letten op de kosten en de opbrengsten van het appartement. Het verschil tussen de kosten en de opbrengsten is uw rendement. Hoe hoger het rendement, hoe meer winst u krijgt vanuit de verhuur van uw appartement.

De opbrengsten van een appartement verhuren

Op lange termijn worden veel woningen meer waard, dus ook uw appartement. U kunt het appartement voor meer verkopen dan voor hoeveel u het heeft gekocht. Daarnaast zijn er nog meer voordelen op lange termijn. Op een gegeven moment zal u de hypotheek hebben afgelost, waardoor het beheren van een appartement amper geld kost maar nog wel veel opbrengt vanuit de huur. 

U kunt als verhuurder meer dan u denkt. U kunt flink verdienen aan de opbrengsten van de huur als u de hypotheek heeft afgelost. Er zijn al mensen die meerdere appartementen verhuren en waarvan de huur meer dan genoeg is om van te leven. Het is dan ook niet meer nodig om te werken als de opbrengsten aan huur genoeg zijn om van het leven te genieten. U kunt stoppen met werken of eerder met pensioen gaan. 

Waar moet u opletten als u uw appartement gaan verhuren?

De VvE mag bepalen in de welke panden verhuurt mag worden. Er zijn drie verschillenden situaties waarin uw appartement kan staan. Dit staat in de splitsakte van het complex. 

1.   Verhuur is niet toegestaan in het pand en er geldt een algemeen verhuurverbod

2.   Verhuur is toegestaan, mits er toestemming wordt gevraagd bij VvE

3.   Er zijn geen regels over verhuur

De hypotheek is een aandachtpuntje als u uw appartement wilt laten verhuren. Hiervoor moet een speciaal vastgoedhypotheek afgesloten worden. Bij deze hypotheek moet u 20% eigen geld hebben om het appartement te kunnen kopen. De hypotheekrente is ook hoger dan bij een normale hypotheek. Als u uw appartement wilt verhuren, is het handig om langs de gemeente te gaan voor alle regels en vergunningen. 

Alle regels van een appartement verhuren staan in de huurwet. Hierin wordt bepaalt hoe hoog de huurprijs mag zijn en uw verplichtingen als verhuurder. In het huurcontract staan de voorwaarden, de bepalingen en vergunningen, de huurprijs, eventuele servicekosten en de einddatum van de overeenkomst. Zorg dus voor een duidelijk huurcontract met de huurder van uw woning. Als verhuurder heeft u ook te maken met huurbescherming. Wanneer u eenmaal verhuurder bent, kunt u niet makkelijk van de huurder afkomen. De huurbescherming beschermt de huurder dat de huur niet zomaar opgezegd kan worden. Dus weet waaraan u begint. 

De belasting

Bij een vastgoedhypotheek heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek en u moet vermogensrendementsheffing betalen. De inkomsten die u krijgt zijn onderverdeeld in 3 boxen. In box 3 valt het belastbaar inkomen uit sparen en beleggen, dus de opbrengsten van uw appartement als u die verhuurt. In box 3 wordt er belasting geheven door de vermogensrendementsheffing. 

Sociale huurwoning of vrije huurwoning?

Als u zelf wilt bepalen hoe hoog de huur wordt dan moet u letten op het puntensysteem van uw appartement. U mag namelijk niet zelf kiezen of uw appartement een sociale huurwoning of een vrijesectorwoning wordt, want dit bepaalt het puntensysteem. U krijgt meer punten als u appartement meer heeft van het volgende:

1.   Oppervlakte en eventuele buitenruimte

2.   Aantal kamers

3.   Luxe 

4.   Energielabel

5.   WOZ-waarde

Onder de 142 punten wordt u appartement een sociale huurwoning en boven de 142 punten kunt u voor een vrijesectorwoning kiezen. U kunt ervoor zorgen dat u meer punten krijgt door de bovenstaande categorieën te verbeteren door bijvoorbeeld een nieuwe badkamer en keuken, betere isolatie, meer kamers creëren, meer aanrechtblad, een nieuwe cv-ketel en regelmatig onderhoud aan uw appartement. 

Bij een sociale huurwoning heeft u te maken met een maximale huurprijs en huurverhoging maar u krijgt wel huurtoeslag. Bij de vrije sector is het juist andersom dus mag u zelf de huurprijs bepalen. 

De voordelen

Sons Real Estate bij het kopen van een appartement

Zijn de termen box 3-vermogen, vermogensrendementsheffing, vrij huursector of sociale huursector en huurcontract en huurrecht nog niet duidelijk voor u? Sons Real Estate kunt u helpen in het traject van een appartement vinden tot het huurcontract. Wij dienen hierbij als vastgoedbemiddelaar, omdat we advies en appartementen kunnen aanbieden. Wilt u weten of een appartement kopen om te verhuren voor u verstandig is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende mogelijkheden en advies
Alle soorten vastgoed
Van begin tot eind ontzorgd
Vast aanspreekpunt voor uw vragen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!