Vrije verkoopwaarde

Home » Kennisbank » Vrije verkoopwaarde

Een ander woord voor vrije verkoopwaarde is onderhandse verkoopwaarde. Deze verkoopwaarde is de waarde die in het normale handelsverkeer gebruikt word, wanneer de woning leeg wordt opgeleverd en niet verhuurd is.

Wat de vrije verkoopwaarde precies is, dat wordt hier boven beschreven, maar hier zullen wij nog iets meer uitleg over de vrije verkoopwaarde van een huis beschrijven. De vrije verkoopwaarde van een woning kan door uzelf berekend worden door bij het kadaster verkoopprijzen op te vragen van vergelijkbare huizen die verkocht zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om een makelaar in te schakelen die een indicatie kan geven, dit is geen taxatie. Naast het geven van een indicatie kan aan de makelaar natuurlijk ook gevraagd worden of hij/ zij de woning op vrije verkoopwaarde wil taxeren. Door deze hulpmiddelen heeft u een indicatie van de vrije verkoopwaarde. Een synoniem van vrije verkoopwaarde is onderhandse verkoopwaarde.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of de waarde van een eigen huis. Wij werken ook als makelaar voor alle soorten woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. Lees ook hoeveel uw huis waard is een artikel met alle aspecten die de waarde van uw huis kunnen bepalen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel