Wat is een stille verkoop van een huis? Een ”stille verkoop” is het te koop aanbieden van uw woning zonder dit openbaar te maken, Veel particulieren en beleggers kiezen er tegenwoordig voor om hun woning of beleggingspand te verkopen middels een stille verkoop. De keuze voor een stille verkoop is in de meeste gevallen vanwege privacy overwegingen. Bij een stille verkoop wordt het pand alleen aangeboden aan mensen waarvan wij weten dat zij zeer geïnteresseerd zijn. Zo hoeft men geen grote groepen mensen over de vloer te verwachten die nooit meer iets laten horen.

Wanneer u uw huis middels een stille verkoop gaat verkopen dan is deze vanaf het begin af aan zeer interessant. De woning is namelijk niet op de openbare markt te verkrijgen, wat er voor zorgt dat de interesse bij potentiële kopers direct is gewekt. Iets wat niet gemakkelijk is te verkrijgen is schaars en schaarste creëert een nog grotere behoefte bij potentiële kopers.

Een ander voordeel van het verkopen van een woning of beleggingspand middels ”stille verkoop” is dat de woning niet besmet kan raken. Besmet raken betekend dat niemand meer bij uw woning wilt komen kijken, nadat deze te lang te koop staat. Wanneer een woning namelijk onderhands =wordt aangeboden zoals op een website als Funda, dan kan dat gebeuren als deze niet binnen een maand is verkocht(afhankelijk van de prijsklasse). Men gaat dan denken; He deze woning staat al even te koop, daar zal wel wat mis mee zijn. Of; Nou deze woning staat al zo lang te koop, de foto’s zullen wel niet overeenkomen met de staat van de woning. Zo laten mensen uw woning links liggen en als die dan op een gegeven moment meer dan een half jaar te koop staat, wordt de woning ineens onverkoopbaar.

Daarnaast wordt uw privacy dus gewaarborgd wanneer u onderhands uw huis gaat verkopen. Er zullen dus geen foto’s op internet komen van uw woon en slaapkamers, niemand zal weten dat uw huis te koop staat als u niks zegt en daarnaast heeft u ook niet continue vreemden in uw huis tijdens de verkoop. Bij een onderhandse verkoop van de woning hoeft u daarnaast ook niet continue uw huis op te ruimen voor elke bezichtiging.