Wat kun je doen om huurders uit te zetten om het te kunnen verkopen?

Home » Veelgestelde vragen » Wat kun je doen om huurders uit te zetten om het te kunnen verkopen?

Als verhuurder zult u zich ooit eens gaan afvragen wat u kunt doen om huurders uit uw huis te zetten om het te kunnen verkopen. Uw huis met huurders erin is in sommige gevallen vaak minder waard dan wanneer er geen huurders in de woning zitten. Echter kan het ook zijn dat uw woning meer waard is met huurders erin en dan is het interessanter om uw huis met huurders erin te verkopen. De waarde van de woning hangt namelijk samen met de huuropbrengsten. Hoe hoger de huuropbrengsten, hoe hoger het rendement op de woning. Zit er een goed rendement op de woning dan is de vraagprijs in de meeste gevallen gelijk of hoger dan de waarde van de woning. Beleggers willen in de meeste gevallen een minimaal rendement van 7%

Helaas mag je huurders in vrijwel geen enkele omstandigheden uit uw woning zetten wanneer u de woning wilt verkopen. Als verhuurder kunt u de huur namelijk niet beëindigen, de bestaande huurovereenkomst dienen onder dezelfde voorwaarden te worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Het is namelijk wettelijk bepaald dat koop geen huur breekt en daardoor dient u uw huis met huurders te verkopen.

Deze bescherming geldt zelfs als er in het huurcontract staat dat de huurder akkoord gaat met beëindiging van de huur wanneer de verhuurder het huis gaat verkopen. Een dergelijke bepaling in het huurcontract is namelijk ongeldig en dus niet toegestaan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog meer vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Schroom dan niet om ons een berichtje te sturen. Sons Real Estate is gespecialiseerd in het verkopen van woningen met huurders erin aan beleggers. Lees ook nog meer over de rechten en verplichtingen van verhuurders.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel