Wat doen als huurders niet betalen?

Home » Veelgestelde vragen » Wat doen als huurders niet betalen?

Betalen de huurders niet en wilt u graag weten wat u het beste kunt doen? Wanneer huurders niet of slecht betalen dan dient u direct alert te zijn. Zeker wanneer de huurder telkens met nieuwe smoesjes komt dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

Huurders hebben veel rechten en kunt u daarom niet zomaar uit het huis zetten. Een huurachterstand begint altijd klein. Wanneer u er als verhuurder niet bovenop zit dan loopt de achterstand al heel snel op en blijft het vaak alsmaar oplopen.

Om er kort op te zitten is het verstandig om direct enkele dagen na het niet voldoen van de huur direct een betalingsherinnering te sturen naar de huurders. Betaald de huurder na de herinnering binnen één week nog steeds niet dan kunt u de huurders een sommatie sturen en ze direct in gebreke stellen.

Een goede sommatiebrief is namelijk de eerste stap naar het incasseren van de huurachterstanden. Hoe langer u daarmee wacht, hoe hoger de huurachterstand.

Nadat u twee brieven heeft gestuurd en de niet betalende huurders heeft gesommeerd dan kunt u de vordering uit handen geven. De vervolgstap is namelijk om betaling en zo mogelijk ook ontbinding van de huurovereenkomst van het gehuurde pand bij de rechter af te dwingen.

Veroordeelt de rechter de huurder tot het betalen van de achterstand en ontbindt hij de huurovereenkomst? Dan kunt u eindelijk met behulp van de deurwaarder vervolgens het gehuurde pand laten ontruimen en door middel van beslag op inboedel, bankrekeningen, loon, goederen e.d. de betalingsachterstand proberen te incasseren.

Nadat u al deze stappen heeft doorlopen dan bent u vaak al flink wat maanden verder en is de huurachterstand al flink opgelopen. Inclusief advocaatkosten kan dit een flinke strop worden. Van een kale kip valt namelijk niet te plukken dus de advocaatkosten krijgt u in de meeste gevallen ook niet terug.

Heeft u geen zin meer in alle stress en al het gedoe dan kunt u ook uw verhuurd huis met huurachterstand verkopen. Sons Real Estate koopt namelijk uw huis met huurders erin die niet betalen. Zo bent u in één klap af van al uw zorgen en ontvangt u direct de gelden op uw rekening.

Lees meer:

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel