Taxateur

Home » Kennisbank » Taxateur

Een woning of pand wordt getaxeerd door een taxateur. Om tot een waardeoordeel te komen doet de taxateur onderzoek naar verschillende aspecten. Om zijn waarde te onderbouwen in het taxatierapport, zoekt hij naar vergelijkbaar materiaal. Het kan voorkomen dat er om verschillende taxaties gevraagd worden, maar dat is afhankelijk van het doel van een taxatie.

Wil je taxateur worden? Hiervoor zijn er speciale taxateur opleidingen of taxateur cursussen waar je leert taxeren. Zo kan je en taxateur van antiek, woningen, hypotheek, gemeente of vastgoed worden. Als je een taxateur wil regelen, kan je zoeken in het taxateur register om een taxateur in te schakelen. Een taxateur vraagt vaak een bedrag voor een taxatie, de tarieven verschillen per taxateur. 

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten, digitale taxatiewaarde, het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand. Lees ook hoeveel uw huis waard is een artikel met alle aspecten die de waarde van uw huis kunnen bepalen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel