Scheiden met overwaarde? Hoe zit dat?

Home » Woning verkopen » Scheiding » Scheiden met overwaarde? Hoe zit dat?

Scheiden met overwaarde? Hoe zit dat?

Wist u dat overwaarde gewoon uw eigen geld is? Een scheiding is nooit leuk, maar wellicht is de overwaarde genoeg om erin te blijven wonen. Verkopen en kleiner gaan wonen is ook  mogelijk! Bereken hier de overwaarde op uw huis. 

Veel scheidende echtparen vragen zich af hoe het nou precies zit met de overwaarde van hun woning. Door de krappe woningmarkt en de hard gestegen woningprijzen van de laatste jaren, realiseren veel mensen zich dat de overwaarde van hun huis voor vele nieuwe kansen kan zorgen. Maar wat betekent nou precies overwaarde en hoe kan het de uitkomst van een scheidingsproces positief beïnvloeden?

Essentieel om te weten over overwaarde

Overwaarde is niet gewoon extra geld dat zomaar tussen beide eigenaren van een woning gesplitst kan worden. Overwaarde zit als het ware in de stenen van de woning. Op het moment dat de marktwaarde van uw huis hoger is dan uw eigenwoningschuld en eventuele verkoopkosten die erbij komen kijken, spreken we over overwaarde. Maar hoe wordt deze overwaarde in de praktijk verdeeld bij verkoop van het huis?

Allereerst is het handig om te weten hoeveel overwaarde u kunt krijgen op uw woning. Door middel van onze handige online-rekentool heeft u binnen enkele minuten een duidelijk overzicht over uw persoonlijke situatie.

Hoeveel van de overwaarde kan u daadwerkelijk krijgen?

Simpel gezegd heeft u evenveel recht op overwaarde als u recht heeft op het huis. Ook al staat de woning niet op uw naam zijn mogelijkheden waarin ook u recht heeft op een deel van het huis en de overwaarde.

Om kosten te besparen op een advocaat raden wij u aan een mediator te gebruiken. Mediators zijn vaak goedkoper, sneller en bezitten daarnaast ook kennis over wonen, hypotheken, belastingen en verzekeringen.

Als u twijfelt over de verkoop en de waarde van uw huis, kunt u hieronder uw gegevens en details over uw woning achterlaten, waarna wij binnen de kortste tijd een geschikt bod doen en bij interesse van uw kant contact op zullen nemen.

Bereken direct uw overwaarde!

Hoe uw huis verkopen bij scheiding?

Deel dit artikel:

Woning te koop zetten of vrijblijvend bod ontvangen?