Huisvesting arbeidsmigranten

Nieuwe objecten

Dagelijkse nieuwe objecten waarop u een een bod kunt doen

Geregeld van a tot z

Sons Real Estate regelt alle vergunningen en documenten

Jarenlange ervaring

Onze specialisten hebben veel ervaring in de woningmarkt

Huisvesting van arbeidsmigranten

Huisvesting van arbeidsmigranten wordt steeds moeilijker. Door gewijzigde wet en regelgeving is het in veel gemeenten zelfs al niet meer mogelijk om arbeidsmigranten te huisvesten. Daardoor is investeren in arbeidsmigrantenhuisvesting steeds ingewikkelder maar daarentegen zeer noodzakelijk.

Samenwerking met gemeenten

Sons Real Estate is gespecialiseerd in het realiseren van huisvesting voor arbeidsmigranten. Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuwe objecten om huisvesting voor arbeidsmigranten in te kunnen realiseren. Voor het huisvesten van arbeidsmigranten is het dan ook van groot belang om goed samen te werken met gemeenten. Gemeenten kunnen namelijk vanuit de regering de opdracht krijgen om een bepaalde hoeveelheid arbeidsmigranten te huisvesten. Gemeenten dienen zich hier aan te houden en zoeken daardoor soms met hoge nood naar nieuwe huisvestingsmogelijkheden.

Vergunningen

Door goed samen te werken met gemeenten kan er snel in oplossingen worden gedacht en verlopen vergunningsaanvragen vele malen soepeler. Zo kan er aan de hand van een vooroverleg al snel meer duidelijkheid worden gegeven of een locatie wel of niet voldoet aan de criteria van de desbetreffende gemeente. Ook komt er in het vooroverleg al snel boven water welke aanpassingen of eisen er aan het object worden gesteld. Zo kan de haalbaarheid van een project in een voorstadium al snel worden getoetst.

Huisvesteging buitenlandse werknemers

De huisvesting van buitenlandse werknemers of terwijl EU-arbeidsmigranten dient aan veel wet- en regelgeving te voldoen. Denk hierbij aan een minimale oppervlakte per kamer, het aanwezig zijn van doorgekoppelde rookmelders, de aanwezigheid van brandblussers per openbare ruimte, aanwezigheid van brand scheidende wanden, de parkeernorm en ga zo maar door. Daarom is het per situatie verstandig om een goede architect in te schakelen die kennis heeft van de wet en regelgeving rondom de huisvesting van buitenlandse werknemers. Voor het verkrijgen van een vergunning dient dit namelijk goed ingetekend te worden. Bij het ontbreken van veel punten, wordt de aanvraag namelijk niet eens in behandeling genomen. In veel gevallen is er namelijk een omgevingsvergunning nodig voor de huisvesting van arbeidsmigranten, maar soms kan ook al een gebruiksmelding brandveilig gebruik voldoende zijn.

Grootschalige huisvesting dankzij vastgoed transformatie

De oplossing voor het huisvestingsprobleem rondom arbeidsmigranten is grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten. Denk hierbij aan het transformeren van kantoren naar kleine woonruimtes. Ook is een polenpark of polenhotel een goed initiatief voor de huisvesting van grote getallen arbeidsmigranten. Zonder grootschalige huisvesting kan het probleem namelijk nooit snel worden opgelost.

Woning verhuren aan buitenlandse werknemers

Migrantenhuisvesting in een woning is niet voor elke locatie weggelegd. Heeft u een rijtjeswoning met buren aan beide kanten dan zitten zij er meestal niet op te wachten dat er 10 arbeidsmigranten naast hun komen wonen. Daarom is het belangrijk dat u rekening houdt met uw omgeving. Wanneer u namelijk migranten gaat huisvesten dan kan er al snel overlast ontstaan voor de omgeving. Heeft u een woonhuis zonder naaste buren dan is het weer heel interessant om arbeidsmigranten te gaan huisvesten.

Contact

Wilt u weten of uw huis geschikt is voor het vestigen van arbeidsmigranten of wilt u investeren in de huisvesting van arbeidsmigranten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen u adviseren bij het verhuren of kopen van uw beleggingspand. U kunt ons contacten via de contactknop op de website of mail ons naar sales@sonsrealestate.nl.

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw vastgoed verkopen?

Wilt u uw woning of pand direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw vastgoed zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!